Curb Your Enthusiasm: 15 kleine weetjes van achter de schermen

Inhoudsopgave:

Curb Your Enthusiasm: 15 kleine weetjes van achter de schermen
Curb Your Enthusiasm: 15 kleine weetjes van achter de schermen
Anonim

Larry David is toonaangevend geweest op het gebied van televisie sinds hij in 1989 Seinfeld hielp creëren. Larry had zijn carrière gemakkelijk een succes kunnen noemen nadat Seinfeld voorbij was, maar hij is relevant gebleven op televisie met zijn huidige toon, beteugelen uw enthousiasme. De show volgt Larry David en zijn eigenzinnige capriolen na zijn successen op Seinfeld, en fans zijn echt gaan waarderen hoe grappig de show eigenlijk is.

Nu seizoen 10 bijna ten einde loopt, wachten mensen vol spanning op wat Larry en de rest van de cast voor hen in petto hebben in seizoen 11. Larry's onorthodoxe stijl van komedie is iets dat je op geen enkele andere kunt vinden televisieshow, en daarom wordt Curb Your Enthusiasm beschouwd als een van de grootste komedies van het afgelopen decennium.

Hier is Curb Your Enthusiasm: 15 kleine weetjes van achter de schermen.

15 Larry koos het themalied van de show nadat hij het in een bankreclame had gehoord

Larry David hoorde ooit het nummer "Frolic" van Luciano Michelini in een reclamespotje voor een bank jaren geleden en hij wist meteen dat het een geweldig themalied zou zijn voor zijn aanstaande project, Curb Your Enthusiasm. Het is een prachtige circusachtige jingle die de dwaasheden van de show geweldig weet vast te leggen.

14 J. B. Smoove reisde naar Los Angeles voor een begrafenis en vertrok met een rol in de show

J. B. Smoove is een van de meest geliefde personages op Curb Your Enthusiasm geworden sinds de introductie in seizoen 6. J. B. was eigenlijk in Los Angeles voor een begrafenis, maar hij vond tijdens zijn reis wat tijd om auditie te doen voor de rol van Leon Black en de rest is geschiedenis.

13 De titel heeft banden met Seinfeld en een van Larry's levensmotto's

Curb Your Enthusiasm is een interessante naam voor een televisieprogramma. Larry wilde dat fans "hun enthousiasme in bedwang hielden" als het erop aankwam deze show te bekijken en te verwachten dat het weer een Seinfeld zou zijn. Een van zijn levensuitspraken is: "Mensen zouden hun enthousiasme in hun leven moeten beteugelen, het is ongepast."

12 Jeff Garlin heeft geen respect voor zijn karakter in de show

Jeff Garlin is een van de belangrijkste personages op Curb Your Enthusiasm sinds het begin in 2000. Jeff is geen grote fan van zijn personage Jeff Greene. Hij bestempelde zijn personage als een hansworst en wil dat mensen weten dat zijn rol in de show niet lijkt op zijn echte identiteit.

11 Larry maakte van zijn personage op de show de meest ideale versie van zichzelf

Veel mensen beginnen te geloven dat Larry David zich in het leven gedraagt zoals hij in de show doet. Hoewel er zeker enkele overeenkomsten zijn tussen de twee, heeft Larry vaak gezegd dat zijn personage in de show de "geïdealiseerde" versie van zichzelf is, omdat hij zich in het echte leven niet zo zou kunnen gedragen.

10 Larry moest ervoor zorgen dat Jeff Greene in orde was met zijn gewicht dat constant voor de gek werd gehouden

Aan het begin van de productie van de show zorgde Larry ervoor dat Jeff Greene het goed zou vinden als zijn gewicht als clou in de show zou worden gebruikt. Jeff vond het prima, maar zijn vrouw in de show, Susie Essman, twijfelde eerst of ze zo gemeen was over zijn gewicht. Tegenwoordig is de dynamiek van Jeff en Susie in de show een van de beste dingen op televisie geworden.

9 Beteugelen van je enthousiasme was eerst bedoeld als een eenmalige speciale mockumentary

Curb Your Enthusiasm begon als een eenmalige speciale mockumentary die Larry volgde tijdens een stand-upcomedytour. HBO hield van wat ze zagen en besloot het op te pikken voor een seizoen van 10 afleveringen. De show is net klaar met het 10e seizoen en er is nog geen einde in zicht.

8 Fans vragen Susie Essman vaak om ze te vervloeken als ze haar persoonlijk zien en het stoort haar

Susie Essman's rol in de show is de grofgebekte Susie Greene die vrijwel elke scène steelt waarin ze zich bevindt. Fans benaderen Susie vaak op straat en vragen haar om krachttermen tegen hen te schreeuwen, wat haar blijkbaar uitgeput maakt, aangezien ze is niet zo in het echte leven.

7 Houd je enthousiasme in toom was de enige manier waarop een Seinfeld-reünie had kunnen plaatsvinden

Larry David dacht altijd dat reünieshows smakeloos waren en nooit de essentie van het origineel konden vatten. Een Seinfeld-reünie was altijd iets wat fans wilden zien, en Curb Your Enthusiasm was de manier waarop we het kregen. Eigenlijk wilde Larry geen echte reünieshow doen, maar het werd slim bereikt door de lens van Curb.

6 Filmen in het Dodger Stadium bevestigden het alibi van een man die ten onrechte werd beschuldigd van een misdaad

Curb Your Enthusiasm heeft een man gered van een onterechte veroordeling voor een moord. Het filmen van een deel van een aflevering bij een Dodgers-wedstrijd was een ongelooflijke gelukkige wending voor Juan Catalan, wat zijn pleidooi van onschuld bevestigde. Zijn alibi was dat hij op het moment van de moord een wedstrijd van de Dodgers bijwoonde. Camerabeelden van de show werden gebruikt om te bewijzen dat Juan zich in het volle stadion bevond, precies zoals hij zei dat hij was.

5 Behalve een basisoverzicht, is elke scène volledig geïmproviseerd

Een van de redenen waarom Curb Your Enthusiasm zo populair is, is omdat elke ontmoeting tussen personages realistisch aanvoelt. De reden hierachter is dat elke aflevering in feite volledig geïmproviseerd is tussen de castleden, behalve een basisoverzicht voor elk plot dat helpt bij het besturen van de scènes.

4 Jorge Garcia's kleine rol op de stoep heeft hem zijn deel in verloren

Jorge Garcia is vooral bekend van zijn rol als Hugo Reyes in de serie Lost van 2004 tot 2010. Zijn kleine rol in Curb Your Enthusiasm als straatdrugdealer trok de aandacht van sommige mensen bij Lost, wat hielp hij krijgt zijn rol in de show die zijn carrière echt tot een succes heeft gemaakt.

3 Ted Danson stemde ermee in om zich bij de cast aan te sluiten omdat hij medelijden had met Larry

Ted Danson was een van de eerste mensen die Larry benaderde met zijn idee voor Curb Your Enthusiasm. Blijkbaar was de showpitch behoorlijk teleurstellend en vielen een paar mensen zelfs in slaap terwijl Larry aan het praten was, wat Ted ertoe bracht te zeggen dat hij geïnteresseerd was omdat hij zich slecht voor hem voelde. We durven te wedden dat Ted behoorlijk opgewonden is dat hij nu meeging op deze epische reis.

2 Cheryl Hines had echt niet verwacht de rol van Larry's vrouw te krijgen

Cheryl Hines was fantastisch in haar rol als de vrouw en ex-vrouw van Larry David gedurende de 10 seizoenen van Curb Your Enthusiasm. Ze herinnert zich dat ze helemaal niet zenuwachtig was voor de auditie, omdat ze verwachtte de rol niet te krijgen. Vier uur na haar auditie kreeg ze het telefoontje.

1 De show zal nooit een grote finale hebben die eindigt zoals Seinfeld deed

Fans waren niet blij met de manier waarop Seinfeld decennia geleden eindigde, en Larry David beloofde niet hetzelfde te doen met Curb Your Enthusiasm. Hij heeft gezegd dat de show natuurlijk op een gegeven moment zal eindigen, maar er is geen grote finale nodig om zijn iconische televisieserie uit te zenden.

Aanbevolen: