13 Leuke weetjes van achter de schermen van Grace en Frankie

Inhoudsopgave:

13 Leuke weetjes van achter de schermen van Grace en Frankie
13 Leuke weetjes van achter de schermen van Grace en Frankie
Anonim

Wat is er niet leuk aan Grace en Frankie? Laten we de verbazingwekkend unieke en hartverwarmende verhaallijn even vergeten en ons concentreren op de cast. Jane Fonda en Lily Tomlin zijn op dit moment niet alleen bekwaam, hun talenten zijn volledig ongeëvenaard. Zonder deze twee als hoofdrolspelers, wie weet of deze serie zo van de grond zou zijn gekomen als nu. Naast onze leidende dames hebben we ook Martin Sheen en Sam Waterston als de twee mannelijke tegenhangers. Eerlijk gezegd, hoeveel meer moeten we nog zeggen? Oh ja, RuPaul en Lisa Kudrow als gaststerren!!

Nu we hebben besproken wat deze serie zo onvergetelijk maakt, gaan we er wat dieper in duiken en meer ontdekken over wat deze show zo goed maakt. We gaan achter de schermen en onthullen 13 verrassende dingen over Grace en Frankie. Wie is er bij ons? We halen Coyote en Nwabudike onderweg op!

13 Jane Fonda was niet erg populair bij het testpubliek

Hoe verrassend dit ook mag klinken, het oorspronkelijke testpubliek werd niet meteen verkocht aan Jane Fonda voor de rol van Grace. De vrouw is een Hollywood-legende, dus het is gek om te denken dat ze niet ieders eerste keuze zou zijn geweest, maar het lijkt erop dat het publiek haar een beetje agressief vond. Gelukkig kon de maker het op geen enkele manier doen zonder Fonda, dus geen kwaad gedaan!

12 De show komt uit dezelfde geest die ons vrienden gaf

Als het op populaire televisie aankomt, is niemand zo'n expert als schrijfster Marta Kauffman. De vrouw is verantwoordelijk voor Friends, waarvan we allemaal weten dat het een van de best beoordeelde sitcoms aller tijden is. Kauffman was echter nerveus om opnieuw in het spel te komen na het succes van Friends. Dat gezegd hebbende, sloeg ze het uit het park met Grace en Frankie. De vrouw is een genie om verhalen te vertellen!

11 Er waren gesprekken om Grace en Frankie een romantisch item te maken

Nou, dit zou de serie in een andere richting hebben gebracht! Toen de show voor het eerst werd samengesteld, had de dochter van de maker het idee om Grace en Frankie uiteindelijk verliefd op elkaar te laten worden. Ook al waren we verpletterd toen hun echtgenoten hen verlieten om samen te zijn, we weten niet of het de beste oplossing voor dat probleem zou zijn geweest om ze voor elkaar te laten vallen. We houden gewoon te veel van hun vriendschap!

10 De verhaallijn kwam pas toen Tomlin en Fonda beiden hadden afgesproken om terug te keren naar het kleine scherm

Creator Marta Kauffman was niet gek op het idee om een nieuwe televisieserie samen te stellen. Ze had het tenslotte al gedaan en was er behoorlijk succesvol in, dus waarom zou ze een geweldige reputatie riskeren, toch? Nou, dat was het geval totdat ze hoorde dat zowel Fonda als Tomlin op zoek waren naar iets nieuws. Kauffman wist niet eens of ze wilden samenwerken en begon een verhaal op te bouwen met hen beiden in gedachten.

9 Het strandhuis is eigenlijk in Malibu, niet in La Jolla

De accommodatie aan het strand van Grace en Frankie is net zo prachtig als ze komen. Het grootste deel van de serie is daar gefocust, omdat het het startpunt was van de vriendschap van onze leidende dames. Het huis bevindt zich echter niet echt in La Jolla, maar in de adembenemende omgeving van Malibu. We vermoeden dat Malibu gewoon niet paste in de sfeer waar ze naar op zoek waren.

8 Grace's auto werd gestolen uit hetzelfde slechte deel van de stad waar Cher werd beroofd tijdens Clueless

In de klassieke film Clueless uit de jaren 90 is Cher een rijke en mooie tiener die op zoek is naar liefde. In één scène bevindt Cher zich in een ruige buurt en wordt ze beroofd voor een supermarkt. Het lijkt alsof het gebied nog moet worden opgeruimd, want in de aflevering "The Bender" van Grace en Frankie wordt de auto van Grace gestolen voor dezelfde winkel!

7 Tomlin was niet blij dat hij slecht over vervangende leraren moest praten als Frankie

Het karakter van Frankie is net als alle andere. Ze is een vrije geest met een groot hart en ze heeft een serieus ding voor spellingbijen op televisie. Over het algemeen denken we dat Lily Tomlin van alles aan haar karakter moet houden. Ze gaf echter wel toe aan Fresh Air van National Public Radio dat wanneer Frankie slecht moest praten over vervangende leraren, het een behoorlijk moeilijk script voor haar was om door te komen.

6 Sam Elliott speelt Fonda's ex-vriendje in de show, maar was de ex van Tomlin in de film oma

Het lijkt erop dat acteur Sam Elliott onze twee hoofdrolspeelsters misschien beter kent dan de meesten. Hij speelt niet alleen de ex-vriend van Grace in de originele Netflix-serie, maar hij speelde ook ooit de ex van Lily Tomlin in de dramedy Grandma uit 2015. We vragen ons af of ze ooit aantekeningen hebben vergeleken…

5 Fonda nam acteerlessen om haar te helpen Grace perfect uit te beelden

Je zou kunnen denken dat Jane Fonda, na zoveel jaren in het vak, geen enkele hulp nodig heeft om haar vak te perfectioneren. De actrice gaf echter toe acteerlessen te hebben gevolgd om haar te helpen Grace op de best mogelijke manier te portretteren. Blijkbaar maakte Fonda zich zorgen over het spelen van hetzelfde personage gedurende een onbepaald aantal jaren. We zijn nooit te oud om te leren!

4 Elk van de belangrijkste castleden heeft gewerkt met de beroemde Aaron Sorkin

Nee, de beroemde schrijver heeft niet aan Grace en Frankie gewerkt. Hij heeft echter met elk van de 4 toonaangevende castleden gewerkt! Aaron Sorkin is een zeer bekende schrijver en regisseur. Hij ontmoette Lily Tomlin en Martin Sheen tijdens het werken aan de serie The West Wing, en Jane Fonda en Sam Waterston op de set van The Newsroom.

3 Zowel Tomlin als Fonda hebben de moeder van Tina Fey gespeeld in andere projecten

Eerlijk gezegd zouden we willen dat Tina Fey was geschreven als een van hun dochters op Grace en Frankie. Met z'n drieën in een komische serie zou niet te stoppen zijn! Aangezien dit echter niet het geval is, kunnen we onze oplossing krijgen door ze allemaal Fey's moeder te zien spelen in 2 aparte films. Tomlin speelde de rol in Admission en Fonda in This Is Where I Leave You.

2 Martin Sheens personage wordt langzaamaan een activist, hoewel hij IRL 70 keer is gearresteerd wegens protest

Hoewel Martin Sheens personage van Robert meestal wat overtuigingskracht nodig heeft van zijn man Sol (gespeeld door Sam Waterston), komt hij meestal wel op het idee om op te komen voor wat juist is. In werkelijkheid is Sheen echter net zo'n grote activist als iedereen. Hij is zijn hele leven ongeveer 70 keer gearresteerd voor zijn deelname aan verschillende protesten.

1 Grace en Frankie waren niet close aan het begin van de show, maar IRL zijn ze al besties sinds de jaren 80

Fonda en Tomlin's chemie op Grace en Frankie is zo sterk dat het logisch is dat ze al veel langer samen zijn dan de reeks van zes seizoenen. Deze twee gaan zo ver terug als de jaren 80, toen ze allebei schitterden in de klassieke komedie 9 tot 5. De twee zijn naar verluidt in de loop der jaren dicht bij elkaar gebleven en het was zelfs Fonda die Tomlin overtuigde om de rol van Frankie op zich te nemen.

Aanbevolen: