Waarom fans van 'The Chilling Adventures of Sabrina' blijven terugkomen voor meer

Waarom fans van 'The Chilling Adventures of Sabrina' blijven terugkomen voor meer
Waarom fans van 'The Chilling Adventures of Sabrina' blijven terugkomen voor meer
Anonim

The Chilling Adventures of Sabrina sloeg onverwacht goed aan met het publiek dat gemengde recensies in overweging nam van fans van de sitcom van eind jaren 90/begin 2000.

Deze vertolking van Sabrina Spellman's heksenuniversum introduceert het gebruik van een Greendale die niet alleen de Spellman-clan huisvest; we maken kennis met een hele reeks mythische wezens en boosdoeners die erop uit zijn de sterfelijke bevolking te vernietigen en de wereld te regeren.

Dit is in geen geval een kindvriendelijke draai aan de Archie Comics… dus hoe zit het precies met The Chilling Adventures of Sabrina waardoor het publiek terugkomt voor meer?

(Waarschuwing: deel 3 SPOILERS!)

Gerelateerd: Chilling Adventures Of Sabrina is terug, en het is niet wat we hadden verwacht

Afbeelding
Afbeelding

De sappige romantiek

Wat zou een show met tieners zijn zonder de turbulente romances? Wat dat betreft ontbreekt Sabrina niet op de liefdesafdeling, met soms meer dan twee opties (zoals we zagen in deel 3 toen ze Caliban ontmoette, die ondanks zijn slechtheid haar interesse weet te wekken).

Sabrina is vaak in conflict over wie haar hart sneller slaat, en eerlijk gezegd, wie kan haar de schuld geven! Met zowel Harvey Kinkle als Nicholas Scratch bereid om de onderwereld en terug te gaan om haar te beschermen, die het niet moeilijk zou hebben om de een boven de ander te kiezen.

Related: Theo On Chilling Adventures of Sabrina is een nieuwe stap voor een favoriet personage

Afbeelding
Afbeelding

Het acteren

Van Kiernan Shipka als de titulaire, wilskrachtige tienerheks, die talenten ondersteunt zoals Chance Perdomo als 'Ambrose', Lucy Davis als 'Hilda', en nieuwkomers Jaz Sinclair als Roz en Gavin Leatherwood als 'Nicholas Scratch,” iedereen in de show werkt op een hoger niveau.

Sommige eervolle vermeldingen zijn onder meer Miranda Otto als 'Zelda', die ondanks haar loyaliteit aan de Dark Lord, er alles aan zal doen om te voorkomen dat Sabrina haar plaats als koningin van de onderwereld inneemt. Dan is er Theo, die van een semi-schuchtere, gepest tiener verandert in een onverschrokken atleet die bereid is om op elk moment tegen de verwachtingen in te gaan.

Gerelateerd: "Sabrina" Star Kiernan Shipka op seizoen drie, hekserij en de toekomst van Sally Draper

Afbeelding
Afbeelding

Zelda en Hilda

Sabrina's geliefde 'tantes'.

Deze twee personages behoren tot de best gewaardeerde door fans. Ze zijn het tegenovergestelde; Zelda is een "volgens het boekje" heks die zelden buiten haar coven handelt; Hilda is bruisend en buigt de regels vaker wel dan niet voor het grotere welzijn van haar dierbaren. Maar of ze nu op hun nek zitten of hun huid redden van onverwachte vijanden, ze zijn familie en zullen deze band door dik en dun navolgen.

Related: Wie is mevrouw Wardwell in "Chilling Adventures of Sabrina"? Lilith is haar ware identiteit

Afbeelding
Afbeelding

Onze favoriete leraar-Mary Wardwell

Oh, zouden we niet allemaal willen dat we een leraar of universiteitsprofessor hadden die zo ontzettend leuk was als Mary Wardwell 'Lilith'. Dit personage is de onvermoede schurk die Sabrina sinds deel 1 veel obstakels heeft bezorgd. En toch kunnen we niet anders dan van haar houden door haar verleidelijke en boosaardige aanwezigheid.

Gerelateerd: Exclusief: Chilling Adventures of Sabrina Star plaagt verhaallijnen van seizoen 3

Afbeelding
Afbeelding

Prudence Blackwood

Prudence Blackwood heeft een van de meest interessante bogen in de hele show. Ze begint als onderdeel van "The Weird Sisters", een groep studenten van "The Academy of Unseen Arts" die er plezier in hebben Sabrina te verontrusten omdat ze halfsterfelijk is. Maar vanaf deel 2 zien we een meer dwingende kant van Prudence; we ontdekken haar oorsprongsverhaal als het onwettige kind van Faustus Blackwood; we zien haar rouwen om de dood van haar Weird Sister-beste vrienden, Dorca en Agatha; en we zien haar een verschuiving maken van een blinde trouw aan Blackwood naar het beschermen van haar tweelinghalfbroers en -zussen, en in het proces, Zelda, Sabrina en de rest van de Spellmans.

Afbeelding
Afbeelding

Het houdt het echt (verrassend genoeg)

Tegen het einde van elke aflevering zijn Sabrina, haar beste vrienden en haar liefdesbelangen gewoon tieners. We hebben ze allemaal in tranen zien uitbarsten over zaken van het hart, gepest worden door klasgenoten, zich niet goed genoeg voelen in de ogen van de wereld of af en toe tienerangst.

Dat maakt het zo'n geweldige show. Alle hoofdpersonen zijn behoorlijk… menselijk.

Gerelateerd: Ros' krachten op "Chilling Adventures Of Sabrina" kunnen haar op gespannen voet zetten met haar heks BFF

Afbeelding
Afbeelding

The Besties

Magie terzijde, Sabrina krijgt altijd een beetje extra hulp van haar besties, Harvey, Roz en Theo. Zozeer zelfs dat deze gewone stervelingen vaak vindingrijker blijken te zijn dan Sabrina's bondgenoten voor heksen en tovenaars. Enkele eervolle vermeldingen zijn onder meer het sterfelijke trio dat bloeddorstige mandrakes bestrijdt, naar de onderwereld reist om Sabrina te redden van de Dark Lord, en het pure feit dat ze Sabrina's vrienden blijven wanneer hun leven constant in gevaar is. Dat is loyale vriendschap op zijn best.

Related: The Chilling Adventures Of Sabrina Top 10 Moments

Afbeelding
Afbeelding

Sabrina, natuurlijk

Wat is een goede show zonder een sterk hoofdpersonage? En dat is precies wat we krijgen via Sabrina Spellman.

Sabrina begint de show meteen ondergedompeld in een donkere, gevaarlijke wereld waar veel van haar en in het proces wordt verwacht. Ze wordt gevraagd haar beste vrienden op te geven; ze komt constant in de verleiding om te reageren op haar dorst naar wraak, woede en duisternis in situaties waarin haar dierbaren gekwetst worden.

Het wordt grimmiger in deel 2 wanneer Sabrina zich realiseert dat ze niet alleen een heks is, maar ook de uitverkorene om de onderwereld te regeren naast de Heer van het Duister… die niemand minder is dan haar vader!

Desalniettemin blijft Sabrina uiteindelijk trouw aan haar goede hart, ondanks dat ze de letterlijke spawn van het kwaad is.

Aanbevolen: