Tom Cruise's 10 beste films, volgens de inkomsten van de kassa

Inhoudsopgave:

Tom Cruise's 10 beste films, volgens de inkomsten van de kassa
Tom Cruise's 10 beste films, volgens de inkomsten van de kassa
Anonim

In Hollywood lijkt Tom Cruise altijd de man van het uur te zijn. Er gaan zelfs geruchten dat Cruise als inspiratie diende voor een zekere Disney-prins. Afgezien hiervan is hij vandaag ook de best betaalde acteur per woord.

Ondertussen kan niemand ook beweren dat Cruise een van de meest betaalbare acteurs is die er zijn. In feite hebben veel films waarmee hij is geassocieerd, miljoenen verdiend aan de kassa. Dat gezegd hebbende, dachten we dat het leuk zou zijn om de 10 best verdienende films van Cruise door te nemen, omdat we ook onthullen hoeveel ze allemaal hebben binnengehaald.

10 Missie: Impossible III

Een scène uit Mission Impossible III
Een scène uit Mission Impossible III

In sommige opzichten kun je de Mission: Impossible-franchise zien als de Amerikaanse versie van de James Bond-films. Hier speelt Cruise Ethan Hunt, een speciale agent van de Impossible Missions Force die achter 's werelds gevaarlijkste terroristen aan gaat. Van alle Mission: Impossible-films lijkt Mission: Impossible III er een te zijn die de minste inkomsten binnenhaalde. Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat de film uit 2006 meer dan $ 398 miljoen had verdiend. Ondertussen kostte de film naar verluidt $ 150 miljoen om te maken.

9 De mummie

Tom Cruise in de mummie
Tom Cruise in de mummie

Toen we Cruise's films rangschikten van grote mislukking tot hit aller tijden, hebben we ons standpunt over The Mummy vrij duidelijk gemaakt. In de film speelt Cruise de rol van Nick Morton, een soldaat wiens plunderende manieren onbewust een kwaadaardige Egyptische prinses weer tot leven wekken. Het uitgangspunt klinkt misschien interessant, maar critici waren niet onder de indruk. Sterker nog, ze hebben de film openlijk verpest. Desalniettemin is het ook vermeldenswaard dat The Mummy nog steeds veel geld wist te verdienen aan de kassa. Aan het einde van zijn bioscooploop verdiende de film meer dan $ 400 miljoen, hoewel het slechts $ 80,1 miljoen verdiende op de binnenlandse markt.

8 Rain Man

Een scène uit Rain Man
Een scène uit Rain Man

Rain Man is toevallig een van Cruise's vroegste films en vandaag de dag wordt het nog steeds beschouwd als een van Cruise's beste. In de film portretteert Cruise Charlie Babbitt, een man die besluit zijn autistische broer uit een psychiatrische inrichting te halen nadat hij verneemt dat zijn vader in wezen al zijn fortuin aan de zorg van zijn broer heeft toevertrouwd.

De film werd grotendeels geprezen door critici. Het ontving ook verschillende Academy Awards, waaronder die voor beste foto. Ondertussen verdiende Rain Man meer dan $ 350 miljoen aan de wereldwijde box office.

7 De laatste samoerai

Een scène uit The Last Samurai
Een scène uit The Last Samurai

In sommige opzichten onderging deze film hetzelfde lot als The Mummy. Het was misschien episch qua schaal, maar de recensies waren lauw. Sommige critici bespotten zelfs openlijk de film en noemden het "Dances With Samurai", aldus Forbes. Desalniettemin bleek de sterrenkracht van Cruise voldoende te zijn om The Last Samurai naar het succes van de kassa te stuwen. Aan het einde van de looptijd verdiende de film meer dan $ 100 miljoen op de binnenlandse markt en meer dan $ 340 miljoen in het buitenland. Dit resulteerde in een geschatte totale opbrengst van $ 456,8 miljoen aan de kassa.

6 Missie: Onmogelijk

Een scène uit Mission: Impossible
Een scène uit Mission: Impossible

Deze film uit 1996 was in wezen de start van een van de grootste filmfranchises van de jaren 80 tot 2020. Tegen de tijd dat Cruise in Mission: Impossible verscheen, was hij al een gevestigde Hollywood-figuur en speelde hij in films als Top Gun, Rain Man, A Few Good Men en zelfs Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles.

Dit is ongetwijfeld de reden waarom bioscoopbezoekers massaal naar buiten gingen om Mission: Impossible te zien. Uiteindelijk verdiende de film meer dan $ 180 miljoen op de binnenlandse markt en bracht uiteindelijk wereldwijd meer dan $ 450 miljoen op.

5 Missie: Onmogelijk 2

Een scène uit Mission: Impossible 2
Een scène uit Mission: Impossible 2

In het tweede deel Mission: Impossible staat de veelgeprezen regisseur John Woo aan het roer. En op basis van alles wat Cruise heeft gezegd over het werken aan de franchise, koos de acteur ervoor om Woo's voorbeeld bij elke stap te volgen. Tijdens een gesprek met Cinema legde Cruise uit dat hij zich concentreerde op 'wat John Woo wilde'. Uiteindelijk verdiende de film naar schatting $ 549,6 miljoen. Naast Cruise speelt Thandie Newton ook in de hoofdrol, een van de acteurs die sprak over het werken aan de franchise. Tijdens een interview met Time herinnerde Netwon zich dat ze te horen had gekregen dat de film een liefdesverhaal zou bevatten.

4 War Of The Worlds

Tom Cruise in War of the Worlds
Tom Cruise in War of the Worlds

War of the Worlds ziet Cruise samenwerken met Oscar-winnende regisseur Steven Spielberg. In de film is Cruise een vader die zijn kinderen (inclusief actrice Dakota Fanning) probeert te beschermen tegen een dodelijke buitenaardse invasie. Uiteindelijk leverde de samenwerking tussen de twee Hollywood-iconen een geschatte wereldwijde box office van $ 603.9 miljoen op.

Het heeft misschien niet zoveel verdiend als de buitenaardse film Independence Day uit 1996, maar de film is nog steeds een enorm kassucces. Helaas ontstond er naar verluidt een kloof tussen Spielberg en Cruise tijdens het maken van deze film. Het team van Spielberg ontkende dit later echter.

3 Mission: Impossible – Rogue Nation

Een scène uit Mission: Impossible – Rogue Nation
Een scène uit Mission: Impossible – Rogue Nation

In deze film uit 2015 nemen Cruise's Ethan Hunt en zijn team het op tegen een malafide organisatie die vastbesloten is het bestaan van het IMF uit te wissen. De film weer een succesvolle samenwerking tussen Cruise en schrijver/regisseur Christopher McQuarrie. Daarvoor werkten de twee mannen al samen aan films als Edge of Tomorrow, Jack Reacher en Valkyrie. Uiteindelijk verdiende de film meer dan $ 195 miljoen op de binnenlandse markt en naar schatting 487,7 miljoen elders. Dat resulteert in een geschatte totale opbrengst van $ 682,7 miljoen.

2 Mission: Impossible – Ghost Protocol

Tom Cruise in Mission: Impossible – Ghost Protocol
Tom Cruise in Mission: Impossible – Ghost Protocol

In deze film uit 2011 worden Ethan en zijn team ten onrechte beschuldigd van het uitvoeren van een bomaanslag en worden ze opgejaagd. In de film wordt Cruise herenigd met andere Mission: Impossible-sterren zoals Jeremy Renner en Simon Pegg. Afgezien van deze vaste franchisenemers, schittert de film ook met Paula Patton als agent Jane Carter. Sindsdien is ze niet meer teruggekeerd naar de franchise, maar we hopen dat ze haar rol in de toekomst opnieuw zal opnemen. Eenmaal in de bioscoop uitgebracht, verdiende de film naar schatting $ 694,7 miljoen aan de wereldwijde kassa.

1 Mission: Impossible – Fallout

Tom Cruise in Mission: Impossible - Fallout
Tom Cruise in Mission: Impossible - Fallout

Fallout is de meest recente film uit de franchise en ziet een reünie tussen Cruise en McQuarrie. De film schittert ook in The Witcher-ster Henry Cavill als de schurkachtige August Walker. Ondertussen bevat de cast ook actrice Vanessa Kirby. Afgezien van hen ziet Fallout ook een verrassende reünie tussen Cruise's Ethan en Michelle Monaghan's Julia. Fallout is tot nu toe de meest succesvolle film uit de franchise. Het is toevallig ook de meest succesvolle Cruise-film ooit. Volgens rapporten scoorde Fallout een geschat totaal van 791,1 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: