Keanu Reeves' beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves' beste films, volgens IMDb
Keanu Reeves' beste films, volgens IMDb
Anonim

Hollywood-ster Keanu Reeves werd beroemd in de tweede helft van de jaren 80 nadat hij zijn speelfilmdebuut had in het sportdrama Youngblood uit 1986. Sindsdien is de acteur - met een nettowaarde van $ 360 miljoen - een vaste waarde in de filmindustrie en door de jaren heen heeft hij tal van interessante rollen gehad.

De lijst van vandaag geeft een overzicht van de beste films van de ster volgens IMDb - dus blijf scrollen om te zien welke spotfilms zoals John Wick, The Matrix en The Devil's Advocate hebben gemaakt!

10 The Matrix Reloaded (2003) - IMDb-beoordeling 7.2

Keanu Reeves in The Matrix Reloaded
Keanu Reeves in The Matrix Reloaded

Op nummer 10 begint de lijst met de sci-fi-actiefilm The Matrix Reloaded uit 2003 - het vervolg op The Matrix uit 1999. Daarin speelt Keanu Reeves de hoofdrolspeler Neo en hoewel sommigen misschien denken dat andere acteurs hem beter hadden kunnen portretteren, is Neo waarschijnlijk een van Keanu's meest iconische personages. Naast Keanu Reeves zijn er in de film ook Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith en Gloria Foster te zien. De film - waarin Neo en de rest van de vrijheidsstrijders de opstand tegen het Machineleger blijven leiden - heeft momenteel een 7,2 beoordeling op IMDb.

9 Point Break (1991) - IMDb-beoordeling 7.3

Keanu Reeves in Point Break
Keanu Reeves in Point Break

De volgende op de lijst is de actie-misdaadfilm Point Break uit 1991. Daarin speelt Keanu Reeves Johnny Utah en schittert hij naast Patrick Swayze, Gary Busey en Lori Petty. Door de jaren heen heeft Keanu ons een aantal geweldige optredens gegeven en deze is zeker geen uitzondering. Momenteel is de film - die gaat over een F. B. I. Agent die undercover gaat om surfers te vangen die mogelijk bankovervallers zijn - heeft een 7.3 rating op IMDb.

8 Much Ado About Nothing (1993) - IMDb-beoordeling 7.3

Keanu Reeves in Much Ado About Nothing
Keanu Reeves in Much Ado About Nothing

Nummer acht op de lijst gaat naar de romcom Much Ado About Nothing uit 1993. In de film - die was gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare - speelt Keanu Reeves de kwaadaardige halfbroer van Don Pedro, Don John.

Naast Keanu zijn er in de film ook Kenneth Branagh, Michael Keaton, Robert Sean Leonard, Emma Thompson, Denzel Washington en Kate Beckinsale te zien. Momenteel heeft Much Ado About Nothing een 7,3 rating op IMDb, wat betekent dat het zijn plek deelt met Point Break.

7 John Wick (2014) - IMDb-beoordeling 7.4

Keanu Reeves in John Wick
Keanu Reeves in John Wick

Laten we verder gaan met de neo-noir actiethriller John Wick uit 2014. Daarin speelt Keanu Reeves de voormalige huurmoordenaar John Wick en hoewel dit ook een van Keanu's beroemdste rollen is, denken velen misschien dat andere acteurs geschikter zouden zijn geweest. Naast Keanu Reeves zijn er in de film ook Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane en Willem Dafoe te zien. Momenteel heeft John Wick een 7,4 rating op IMDb, waardoor het nummer zeven is.

6 John Wick: Hoofdstuk 3 - Parabellum (2019) - IMDb-beoordeling 7.4

Keanu Reeves in John Wick Hoofdstuk 3 - Parabellum
Keanu Reeves in John Wick Hoofdstuk 3 - Parabellum

Nummer zes op de lijst gaat naar een van de vervolgfilms van de vorige film, namelijk de film John Wick: Chapter 3 uit 2019 - Parabellum. In de neo-noir actiethriller zien fans Keanu opnieuw als John Wick, dit keer naast Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Anjelica Huston en Ian McShane. Momenteel heeft de meest recente aflevering in de John Wick-franchise een beoordeling van 7,4 op IMDb - wat betekent dat het zijn plek deelt met de eerste film.

5 Bram Stoker's Dracula (1992) - IMDb-beoordeling 7.4

Keanu Reeves in Dracula van Bram Stoker
Keanu Reeves in Dracula van Bram Stoker

De top vijf van beste Keanu Reeves-films openen volgens IMDb is de gotische horror van Bram Stoker's Dracula uit 1992. Daarin speelt Keanu Reeves Jonathan Harker en schittert hij naast Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins en Monica Bellucci. De film - die het verhaal vertelt van de eeuwenoude vampier Graaf Dracula - heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb, wat betekent dat hij op deze lijst staat met John Wick en John Wick: Chapter 3 - Parabellum.

4 The Devil's Advocate (1997) - IMDb-beoordeling 7.5

Keanu Reeves in De advocaat van de duivel
Keanu Reeves in De advocaat van de duivel

Nummer vier op de lijst gaat naar de bovennatuurlijke horror The Devil's Advocate uit 1997. Daarin speelt Keanu Reeves Kevin Lomax, een succesvolle advocaat uit Florida die een baan accepteert bij een high-end advocatenkantoor in New York City.

Naast Keanu Reeves zijn er in de film ook Al Pacino, Charlize Theron, Jeffrey Jones, Judith Ivey en Craig T. Nelson te zien. Momenteel heeft The Devil's Advocate een 7,5 op IMDb.

3 John Wick: Hoofdstuk 2 (2017) - IMDb-beoordeling 7.5

Keanu Reeves in John Wick - Hoofdstuk 2
Keanu Reeves in John Wick - Hoofdstuk 2

Het openen van de top drie is de best beoordeelde film in de John Wick-franchise - John Wick: Chapter 2. Deze keer in de neo-noir actiethriller ontdekt John Wick dat er een grote premie op zijn leven is gezet. Naast Keanu zijn er in de film ook de hoofdrollen voor Common, Laurence Fishburne, Ruby Rose, Lance Reddick, Peter Stormare, Bridget Moynahan en Ian McShane. Momenteel heeft John Wick: Chapter 2 een 7,5 rating op IMDb, wat betekent dat het op plek nummer drie staat met The Devil's Advocate.

2 Dangerous Liaisons (1988) - IMDb-beoordeling 7.6

Keanu Reeves in gevaarlijke contacten
Keanu Reeves in gevaarlijke contacten

De nummer twee op de lijst van vandaag is het romantische periodedrama Dangerous Liaisons uit 1988. Daarin speelt Keanu Reeves Le Chevalier Raphael Danceny en schittert hij naast Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Swoosie Kurtz, Mildred Natwick en Uma Thurman. Momenteel heeft de film - die laat zien hoe een weduwe en haar ex-geliefde proberen het liefdesleven van anderen te vernietigen - een 7,6 rating op IMDb.

1 The Matrix (1999) - IMDb-beoordeling 8.7

Keanu Reeves in The Matrix
Keanu Reeves in The Matrix

De lijst op nummer één staat is de eerste film in de Matrix-franchise - de sci-fi-actie The Matrix uit 1999. Daarin speelt Keanu Reeves computerhacker Neo die ontdekt dat het leven, zoals hij weet, eigenlijk een gesimuleerde realiteit is. Naast Keanu zijn er in de film ook Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Joe Pantoliano te zien. Momenteel heeft The Matrix een 8,7 rating op IMDb, waardoor het de meest gewaardeerde film van Keanu Reeves is!

Aanbevolen: