How I Met Your Mother: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

How I Met Your Mother: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
How I Met Your Mother: beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
Anonim

How I Met Your Mother werd voor het eerst uitgezonden in 2005 en tegen het einde van seizoen 1 werd het echt populair. Het was de ideale sitcom om naar te kijken, zowel voor degenen die naar Friends keken als voor degenen die te maken hadden met de strijd van twintigers in de vroege jaren 2000. Seizoen 1 liet ons kennismaken met veel van de lopende grappen en thema's van de show: Ted's schijnbaar onsterfelijke liefde voor Robin en Barney's iconische slogans.

In seizoen 1 gingen Ted en Robin heen en weer, onzeker of ze wel of niet moesten daten. Ondertussen ontmoette Ted een andere match in Victoria, een schattige bakker die hij ontmoette op de bruiloft van zijn vrienden. Marshall en Lily leerden ons hoe een echt powerkoppel eruitziet, terwijl Barney het succes van de show veiligstelde met zijn hilarische capriolen.

10 "Paarse Giraf" (8.2)

Paarse giraf hoe ik je moeder heb ontmoet
Paarse giraf hoe ik je moeder heb ontmoet

"Purple Giraffe" is de tweede aflevering van seizoen 1. Nadat hij Robin in de pilot had ontmoet en haar had verteld dat hij verliefd op haar was op een eerste date, wees zijn droommeisje hem af omdat ze allebei op zoek waren naar iets anders dingen.

Ted wilde Robin laten zien dat hij casual was, dus gaf hij niet één, maar drie feestjes achter elkaar, in de hoop dat ze zou komen opdagen.

9 "Ok, geweldig" (8.3)

Oké geweldig hoe ik je moeder heb ontmoet
Oké geweldig hoe ik je moeder heb ontmoet

We zien de bende zelden buiten MacLaren's of de flat. In "Okay Awesome" gingen ze naar een nachtclub. Robin kreeg een VIP-uitnodiging op een van de hotste spots van de stad. Ondertussen wilden Lily en Marshall zichzelf bewijzen dat ze echte volwassenen zijn en organiseerden ze een wijnproeverij met andere stellen.

Gefrustreerd en verveeld gooiden ze ze uiteindelijk weg en voegden zich bij Ted, Robin en Barney in de club. Ze hadden een tijd van hun leven, maar Ted had er een hekel aan.

8 "De Limo" (8.3)

de limo hoe ik je moeder heb ontmoet
de limo hoe ik je moeder heb ontmoet

How I Met Your Mother werd veel beter in het tweede deel van seizoen 1. "The Limo" is de 11e aflevering van seizoen 1 en kreeg een 8,3, dankzij Neil Patrick Harris' Barney Stinson en zijn "Get Psyched" mix.

Ted huurde een limousine om het nieuwe jaar in stijl te begroeten, en hij wilde in drie uur vijf feesten bijwonen. De nacht verliep echter niet zoals gepland. Robin werd gedumpt door haar date en Lily moest haar schoenen verwisselen. Maar Ted kreeg wat hij wenste: een nieuwjaarskus van Robin.

7 "Er gebeurt niets goeds na 2 uur 's nachts" (8.5)

Robin en Barney op carrièredag op Lily's kleuterschool
Robin en Barney op carrièredag op Lily's kleuterschool

In het begin van "Nothing Good Ever Happens After 2 AM", vertelde Ted zijn kinderen de titelles, iets dat hij later in de serie vaak herhaalde. Barney en Robin gingen naar Lily's kleuterschool voor een carrièredag.

De kinderen vroegen Robin naar haar liefdesleven, wat haar humeur naar beneden haalde. Ze vroeg Ted om midden in de nacht langs te komen, en Ted accepteerde het graag, ook al had hij technisch gezien nog steeds een relatie met Victoria, een van zijn beste relaties. Het hele ding blies hem in het gezicht: Victoria belde, maar het was Robin die de telefoon opnam en besefte dat Ted tegen hen beiden loog.

6 "Piloot" (8.5)

piloot hoe ik je moeder heb ontmoet
piloot hoe ik je moeder heb ontmoet

How I Met Your Mother begon met toekomstige Ted die zijn twee kinderen ging zitten en hen vertelde dat hij hen zal vertellen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Ze wisten niet dat hij het verhaal helemaal terug zou beginnen toen hij achter in de twintig was en in New York woonde met Marshall en Lily die net verloofd waren.

Het was vanaf het begin duidelijk dat Ted wanhopig op zoek was naar zijn toekomstige vrouw en in de pilot-aflevering ontmoette hij Robin. Hun ogen vielen in die van MacLaren en het was Barney die hen introduceerde met zijn iconische vleugelmanzin "Heb je Ted ontmoet?".

5 "Drumroll, alsjeblieft" (8.7)

Tromgeroffel, alsjeblieft hoe ik je moeder heb ontmoet
Tromgeroffel, alsjeblieft hoe ik je moeder heb ontmoet

Van alle personages in de vriendengroep van How I Met Your Mother, kwam Ted over als de grootste romanticus in hart en nieren. Seizoen 1 introduceerde twee reeds genoemde liefdesbelangen: Robin en Victoria. Hij ontmoette Victoria in "Drumroll, Please", en het leek alsof ze voor elkaar gemaakt waren. Ze deelden een waanzinnig romantische avond.

Om het perfect te houden, suggereerde Victoria dat ze niet zouden zoenen en sloop weg voordat Ted bezwaar kon maken. Robin zag de chemie tussen hen en ze rende de badkamer in om te huilen, omdat ze zich realiseerde dat ze Ted toch leuk vindt. Ted ging op jacht naar Victoria en de aflevering eindigde met een kus in haar bakkerij.

4 "Mary The Paralegal" (8.8)

Mary de paralegal Hoe ik je moeder heb ontmoet
Mary de paralegal Hoe ik je moeder heb ontmoet

De 19e aflevering van het seizoen kreeg een hoge ranking omdat het een van de grappigste van het seizoen was. Barney moedigde Ted aan om Mary, een prachtige blondine, mee te nemen naar het gala-evenement van Robin, aangezien ze zelf een irritante date meebracht, Sandy Rivers.

Ondanks zijn gevoelens voor Robin, voelde Ted zich steeds meer tot Mary aangetrokken, maar hij liet zijn kans liggen omdat hij dacht dat ze een prostituee was. Blijkt dat ze een paralegal was, maar het was te laat.

3 "Kom op" (8.9)

kom op hoe ik je moeder heb ontmoet
kom op hoe ik je moeder heb ontmoet

In de 22e aflevering wilde Ted het winnen van Robin nog een laatste kans geven. Hij bombardeerde haar met liefde door een strijkkwartet en een hele bos bloemen naar haar flat te brengen, maar ze leek niet al te blij.

Bovendien moest ze naar een kampeertrip. Ted probeerde het te laten regenen zodat haar reis zou worden geannuleerd. Terwijl Ted en Robin uiteindelijk samen belandden in deze aflevering, gingen Marshall en Lily uit elkaar omdat ze naar San Francisco wilde.

2 "Game-avond" (9.1)

Katie WALDER, Neil Patrick HARRIS
Katie WALDER, Neil Patrick HARRIS

"Game Night" ging de geschiedenis van de show in als een van de beste afleveringen van How I Met Your Mother omdat het ons inzicht bood in Barney's verleden. Voordat hij een emotioneel onbereikbare rokkenjager werd, was Barney een goedhartige hippie die geloofde dat "vrouwen geen objecten zijn; ze zijn menselijke wezens."

Dus wat is er gebeurd? Zijn vriendin heeft hem destijds gedumpt voor een zakenman, en zo veranderde hij in de geklede gek waar we allemaal van hielden, ondanks al zijn gebreken.

1 "Het Ananasincident" (9.2)

Het ananasincident hoe ik je moeder ontmoette
Het ananasincident hoe ik je moeder ontmoette

In "Pineapple Incident" werd Ted wakker met een vreemde in zijn bed en kon hij zich absoluut niet herinneren wat er de avond ervoor was gebeurd. Voor een zelfverklaarde zoeker naar een toegewijde relatie, was Ted een behoorlijk wilde vent. Een van de leukste weetjes van de show is tenslotte dat hij in totaal alleen al in de serie met ongeveer 30 vrouwen uitging.

Gedurende deze aflevering probeerden Ted en zijn vrienden een logische verklaring te bedenken voor de avond ervoor. De ananas op zijn nachtkastje bleef echter een mysterie.

Aanbevolen: