The Simpsons: 10 meest nauwkeurige voorspellingen die uitkwamen

Inhoudsopgave:

The Simpsons: 10 meest nauwkeurige voorspellingen die uitkwamen
The Simpsons: 10 meest nauwkeurige voorspellingen die uitkwamen
Anonim

Het is meer dan dertig jaar geleden dat de allereerste aflevering van The Simpsons op onze schermen verscheen. In de 32 seizoenen tot nu toe zijn er meer dan 600 afleveringen uitgezonden. Gecentreerd rond wat als een typisch Amerikaans gezin kon worden beschouwd toen het voor het eerst werd uitgezonden, is het rijk aan slapstickkomedie, running gags en culturele referenties.

De show is zo rijk aan de laatste dat de schrijvers erin slaagden onze toekomst te voorspellen. En zo werd The Simpsons niet alleen een van de beste tv-shows aller tijden, maar ook een bron van talloze complottheorieën.

10 Videobellen Apps

videobellen op de simpsons
videobellen op de simpsons

Lang voordat de meeste mensen mobiele telefoons hadden, laat staan smartphones, voerde Lisa Simpson al videogesprekken met haar moeder. "Lisa's Wedding" werd uitgezonden in 1995. De aflevering nam ons mee naar de toekomst, naar een tijd waarin Lisa naar de universiteit gaat.

Daar werd ze verliefd op Hugh, een typische Engelsman, en de twee verloofden zich uiteindelijk. Lisa bracht het nieuws op een manier die tegenwoordig niet zo futuristisch lijkt: via een videogesprek.

9 The Shard In London

de scherf op de simpsons
de scherf op de simpsons

Een ander klein detail dat niet onopgemerkt bleef in "Lisa's Wedding" is dat er een heel duidelijke toevoeging aan de skyline van Londen was: een hoog, driehoekig gebouw doemde ver in de verte achter de Big Ben op.

Het was echter nog niet gebouwd in 1995. Het 87 verdiepingen tellende gebouw staat tegenwoordig bekend als The Shard en is het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk. Het werd voltooid in 2012. Heeft de architect de aflevering van The Simpsons gezien of is het gewoon toeval?

8 Bengt R. Holmstrom heeft de Nobelprijs gewonnen

Bengt R. Holmstrom heeft de Nobelprijs gewonnen
Bengt R. Holmstrom heeft de Nobelprijs gewonnen

Hoewel sommige voorspellingen ronduit krankzinnig zijn, zijn sommige behoorlijk logisch. De schrijvers van The Simpsons zijn duidelijk geïnformeerde waarnemers van onze tijd en cultuur; ze lieten Millhouse de Nobelprijswinnaar in Economie correct raden.

Bengt R. Holmstrom won de prijs in 2016, zes jaar nadat zijn naam in de show te zien was.

7 De beroemde drieogige vis

De beroemde drieogige vis de simpsons
De beroemde drieogige vis de simpsons

"Twee auto's in elke garage en drie ogen op elke vis" is de derde aflevering van het tweede seizoen van The Simpsons en werd dertig jaar geleden uitgezonden. In de buurt van de kerncentrale van meneer Burns ving Bart een drieogige vis.

In 2011 vingen Argentijnse vissers ook een drieogige vis in de buurt van de plaatselijke kerncentrale. Helaas was hij niet zo schattig als die uit The Simpsons.

6 Het verschrikkelijke einde van Game Of Thrones

Einde van Game Of Thrones
Einde van Game Of Thrones

"The Serfsons" zagen wat de schrijvers van Game of Thrones in gedachten hadden voor Danaerys Targaryen, twee jaar voordat de iconische HBO-show eindigde. Een draak heeft de hele stad Springfieldia platgebrand - net zoals de draak van Danaerys King's Landing in brand heeft gestoken.

Toen fans "The Serfsons" voor het eerst zagen, dachten ze niet eens dat het een voorbode was van wat er werkelijk zal gebeuren in Game of Thrones. Danaerys was tenslotte een rechtvaardige en meelevende heerser, geen bloeddorstige dictator. De draak verbrandde de gebouwen met een griezelige gelijkenis en dus voegde Game of Thrones zich bij de lijst met shows die een beter einde verdienden.

5 Disney kocht 20th Century Fox

disney kocht vos op de simpsons
disney kocht vos op de simpsons

"When You Dish Upon a Star" kwam uit in 1998. The Simpsons hadden vaak gastberoemdheden die meededen aan een aflevering, en in deze aflevering ontmoette Homer Alec Baldwin en Kim Basinger na een ongeluk bij Lake Springfield. Hun rollen worden beschouwd als een van de beste gastoptredens, maar dat is niet de enige reden waarom deze aflevering de geschiedenis inging als een van de meest memorabele.

In "When You Dish Upon A Star" kocht Disney 20th Century Fox, een evenement dat in 2017 werkelijkheid werd. Sindsdien zijn The Simpsons eigendom van Disney, dus we kunnen gemakkelijk zeggen dat Lisa net zo veel van een Disney-prinses als Assepoester.

4 De ebola-uitbraak

het ebola-virus op de simpsons
het ebola-virus op de simpsons

In de jaren negentig wisten The Simpsons wat we nu allemaal weten: dat pandemieën een grote zorg zijn voor de hele mensheid. Bovendien voorspelden ze zelfs dat het Ebola-virus zal komen en ons zal pesten. In 1997 wilde Marge Bart een kinderboek voorlezen, genaamd "Curious George and the Ebola Virus".

Het ebolavirus werd voor het eerst vastgesteld in 1976, maar het duurde tot 2014 voordat het nieuws over de uitbraak de hele wereld schokte.

3 Trump werd president

Trump werd president De simpsons
Trump werd president De simpsons

"Bart to the Future" is de tweede aflevering van The Simpsons die zich afspeelt in de toekomst. Het bracht ons iets verder dan "Lisa's Wedding": Lisa werd net de president van de Verenigde Staten en probeerde de begrotingscrisis op te lossen die de vorige president, Donald Trump, had achtergelaten. Maar de echte ster van de aflevering was Bart: hij bleek een lummel te zijn zonder realistische vooruitzichten in het leven.

Toen Trump in 2016 daadwerkelijk president werd, had de schrijver van de aflevering, Dan Greaney, dit te zeggen over zijn voorspelling: "Het werd gepitcht omdat het consistent was met de visie van Amerika dat gek wordt."

2 Lady Gaga's Halftime Show

Lady Gaga's Halftime Show The Simpsons
Lady Gaga's Halftime Show The Simpsons

Er is geen genie voor nodig om te voorspellen dat Lady Gaga op een gegeven moment de ster zou worden van de Superbowl halftime show. De Simpsons deden echter meer dan dat. In 2012 voorspelden ze niet alleen nauwkeurig dat Lady Gaga inderdaad zou optreden in Superbowl, maar ze brachten haar optreden terug tot een T.

Zowel in de show als in het echte leven maakte Lady Gaga een dramatische entree: ze kwam door de lucht vliegen, gekleed in een vergelijkbare, zeer vergelijkbare outfit. Het is waar: het leven imiteert inderdaad kunst.

1 De ontdekking van de massa van het Higgs-boson

Het Higgs Boson de simpsons
Het Higgs Boson de simpsons

Homerus is misschien niet bijzonder sluw of inventief, maar hij ontdekte de massa van het God-deeltje 14 jaar voordat de eigenlijke wetenschappers dat deden in CERN."The Wizard of Evergreen Terrace" kwam uit in 1998. Het brein achter de vergelijking van Homer is een wiskundige die Futurama creëerde: David X. Cohen

Aanbevolen: