Deze 8 albums zijn gelekt voordat ze uitkwamen

Inhoudsopgave:

Deze 8 albums zijn gelekt voordat ze uitkwamen
Deze 8 albums zijn gelekt voordat ze uitkwamen
Anonim

Muziek laten lekken is slechts een deel van het werk als je in de muziekindustrie zit. Over het algemeen wordt degene die de muziek lekt meestal afgekeurd. Trouwe fans luisteren helemaal niet naar uitgelekte nummers en kiezen ervoor te wachten tot de artiest het uitbrengt zoals ze hadden gepland. Fans gooiden schaduw naar Drake voor het lekken van Kanye West's muziek, omdat het een lage klap is.

Wie is verantwoordelijk voor lekken? Er zijn veel bronnen die al vroeg muziek in handen kunnen krijgen. Enthousiaste fans, hackers en zelfs mensen die voor de artiest werken, zijn meestal de boosdoeners. Lekken kunnen je carrière veranderen, dus blijf scrollen om erachter te komen welke albums zijn gelekt vóór hun geplande releasedatum.

8 Een vlinder pimpen - Kendrick Lamar

Kendrick Lamar is een van de meest bekende en gevierde hiphopartiesten aller tijden. Hij staat bekend om zijn knallers op elk album dat hij uitbracht. Daarom was iedereen zo enthousiast over de release van To Pimp a Butterfly. Dit langverwachte album zou op 23 maart 2015 debuteren. Tot verbazing van het publiek werd het een hele week eerder op 15 maart uitgelekt. Hoewel veel mensen dachten dat het een publiciteitsstunt was, bleek al snel dat het een vergissing was. Het album werd meer dan 12 uur later verwijderd van streamingdiensten, wat een lange tijd lijkt. De verwarring kwam doordat de plaat verkrijgbaar was bij twee afzonderlijke labels.

7 Vulnicura - Björk

Deze excentrieke IJslandse zangeres staat bekend om haar vermogen om relaxed te zijn. Hetzelfde geldt voor het uitlekken van haar muziek. Nummers van Vulnicura lekten maanden voordat het officieel zou worden uitgebracht. Björk reageerde niet woedend, en ze liet de nummers niet meteen wegtrekken van haar fans. In plaats daarvan bleef ze laat op en koos ervoor om het hele album eerder uit te brengen. Omdat Vulnicura nog steeds een van haar meest persoonlijke albums is, werd de verkoop van fysieke albums uitgesteld tot de daadwerkelijke releasedatum, hoewel de digitale download beschikbaar was.

6 Heidense chemie - Oasis

Soms worden artiesten verrast door een lek bij hun eigen concert vanwege gemene fans of kwaadwillende hackers die vroegtijdig bij hun niet-uitgebrachte muziek proberen te komen. Oasis dacht dat ze hun nummers van Heathen Chemistry zouden debuteren tijdens een show, maar het publiek zong mee. Dit verraste hen, maar hun muziek was maanden voor het optreden uitgelekt. Ze gaven hun eigen drummer de schuld omdat hij het album zonder toestemming met iemand deelde. Ze gaven hun fans meestal de schuld omdat ze toegaven aan de verleiding om vroeg naar de muziek te luisteren in plaats van het eervolle te doen om te wachten tot het officieel werd uitgebracht.

5 1989 - Taylor Swift

Lekken maken Taylor Swift gek. Ze geven haar echt de heebie-jeebies. Toen dit album uitlekte, waren alle swifties net zo gek als Taylor zelf. Het liet echt zien hoe Taylor Swift een loyale en ondersteunende fanbase heeft gecultiveerd als geen ander. Ze berispten degenen die vroeg naar het album luisterden. Het lek had zelfs geen invloed op de verkoop, en het was nog steeds een van de best verkochte albums van 2014. Het was zo succesvol dat het zelfs de platenindustrie nieuw leven inblies.

4 Rebel Heart - Madonna

Deze Queen of Pop is niet immuun voor het uitlekken van haar liedjes. In 2014 lekten zes van haar nummers van het Rebel Heart-album bijna een volledig seizoen eerder uit. Met Rebel Heart als haar 13e album, konden fans niet anders dan hoge verwachtingen hebben. Het is ook niet de eerste keer dat ze te maken krijgt met vervelende muzieklekken. In 2003 irriteerde ze mensen die probeerden haar album American Life te lekken door een nepdownload te sturen die hen in feite vroeg wat ze probeerden te doen. De reactie van de hackers was woede, en daardoor lekten ze uiteindelijk haar echte album.

3 Bon Iver - Bon Iver

Meestal zijn albumlekken te wijten aan overijverige fans of kwaadwillende hackers die de release die de artiest gepland heeft willen verpesten. Dat is echter niet altijd het geval. Soms maken platenlabels en bedrijven gewoon een fout. Dit titelloze album van Bon Iver is in 2011 door Apple iTunes uitgelekt. Ze wilden de aanbevolen single uitbrengen om te beluisteren, maar ze plaatsten per ongeluk het hele album eerder. Ondanks dat het de grootste muziekwinkel ter wereld is, heeft Apple deze fout ook al eens gemaakt.

2 Heil aan de dief - Radiohead

Radiohead is geen onbekende in het laten lekken van hun muziek. Ze hebben echter al vanaf het begin een gecompliceerde relatie met leakers. Hun zesde album, Hail to the Thief, kwam ver voor op schema uit en ze waren geschokt. Vroeger reageerden ze meestal nonchalant, maar dit keer niet. Deze keer was de band echt overstuur. Johnny Greenwood, de gitarist, was open over hoe respectloos hij het lek vond. Hij had het gevoel dat ze al dit werk erin hadden gestoken, alleen maar om bedrogen te worden.

1 The College Dropout - Kanye West

Deze spraakmakende rapper is niet immuun voor lekken. Eerlijk gezegd, vanwege de hoge verwachting die al zijn muziekreleases met zich meebrengen, is hij er misschien zelfs vatbaarder voor. Zijn debuutalbum, The College Dropout, lekte online lang voordat hij van plan was het uit te brengen. Door dit lek begon hij te klauteren. Het dwong hem om de nummers voor de releasedatum te posten om te proberen enige controle over de situatie te krijgen.

Aanbevolen: