Christian Bale's beste films volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Christian Bale's beste films volgens IMDb
Christian Bale's beste films volgens IMDb
Anonim

Hollywood-ster Christian Bale werd op 13-jarige leeftijd beroemd in Steven Spielbergs oorlogsfilm Empire of the Sun en is sindsdien actief in de industrie. Met rollen in films als American Psycho, The Machinist en The Dark Knight Trilogy, heeft Christian Bale zich zeker gevestigd als een van de meest getalenteerde acteurs in Hollywood.

De lijst van vandaag laat zien hoe goed de films van de ster zijn beoordeeld op IMDb - dus blijf scrollen om erachter te komen welke film zijn hoogst gewaardeerde is!

10 'Empire Of The Sun' (1987) - IMDb-beoordeling 7.7

Christian Bale in Empire Of The Sun
Christian Bale in Empire Of The Sun

Op nummer 10 begint de lijst met de epische coming-of-age oorlogsfilm Empire of the Sun uit 1987, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van J. G. Ballard. In de Steven Spielberg-film portretteert Christian Bale Jamie "Jim" Graham - een Engelse jongen die krijgsgevangen wordt tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Naast Christian spelen de filmsterren John Malkovich, Miranda Richardson, Nigel Havers, Joe Pantoliano en Leslie Phillips - en het heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb.

9 '3:10 To Yuma' (2007) -IMDb-beoordeling 7.7

Christian Bale in 3:10 naar Yuma
Christian Bale in 3:10 naar Yuma

Volgende op de lijst van het western-actiedrama 3:10 To Yuma uit 2007, waarin Christian de eenbenige oorlogsveteraan Dan Evans speelt. Naast Christian zijn er in de film - die het verhaal vertelt van een rancher en een beruchte bandiet - ook Russell Crowe, Peter Fonda, Gretchen Mol, Ben Foster, Dallas Roberts, Alan Tudyk, Vinessa Shaw en Logan Lerman in de hoofdrollen. Momenteel heeft 3:10 To Yuma een 7,7 rating op IMDb, wat betekent dat het plek nummer negen deelt met Empire of the Sun.

8 'The Machinist' (2004) - IMDb-beoordeling 7.7

Christian Bale in The Machinist
Christian Bale in The Machinist

Spot nummer acht op de lijst van beste Christian Bale-films volgens IMDb gaat naar de psychologische thriller The Machinist uit 2004. Daarin speelt Christian Bale Trevor Reznik en schittert hij naast Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian, Michael Ironside en Lawrence Gilliard Jr.

De film - die gaat over een industriële arbeider die al een jaar niet heeft geslapen - heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb, wat betekent dat hij zijn plek deelt met 3:10 To Yuma en Empire of the Sun.

7 'The Fighter' (2010) - IMDb-beoordeling 7.8

Christian Bale in The Fighter
Christian Bale in The Fighter

Laten we verder gaan met het biografische sportdrama The Fighter uit 2010 waarin Christian Bale Dick "Dicky" Eklund speelt. Naast Christian zijn er in de film - die gaat over het leven van professionele bokser Micky Ward - ook Mark Wahlberg, Amy Adams, Melissa Leo, Jack McGee, Frank Renzulli en Jenna Lamia in de hoofdrollen. Momenteel heeft The Fighter een 7,8 rating op IMDb.

6 'The Big Short' (2015) - IMDb-beoordeling 7.8

Christian Bale in The Big Short
Christian Bale in The Big Short

De volgende op de lijst is het biografische komedie-drama The Big Short uit 2015. Daarin speelt Christian Bale Michael Burry en schittert hij naast Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, John Magaro en Finn Wittrock. De film - die het verhaal vertelt van investeerders die in 2006 wedden tegen de Amerikaanse hypotheekmarkt - heeft momenteel een 7,8-rating op IMDb, wat betekent dat hij de zesde plaats deelt met The Fighter

5 'Ford V Ferrari' (2019) - IMDb-beoordeling 8.1

Christian Bale in Ford v Ferrari
Christian Bale in Ford v Ferrari

Het openen van de top vijf van beste Christian Bale-films volgens IMDb is het sportdrama Ford v Ferrari uit 2019. Daarin speelt Christian Bale de professionele autocoureur Ken Miles en schittert hij naast Matt Damon, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone en Ray McKinnon. De film - die het waargebeurde verhaal vertelt van auto-ontwerper Carroll Shelby en coureur Ken Miles - heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb.

4 'Batman Begins' (2005) - IMDb-beoordeling 8.2

Christian Bale in Batman Begins
Christian Bale in Batman Begins

Spot nummer vier op de lijst van vandaag gaat naar de superheld Batman Begins uit 2005, waarin Christian Bale Batman speelt.

De film - waarin Batman te zien is terwijl hij de misdaad in Gotham City begint te bestrijden - heeft ook hoofdrollen voor Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe en Morgan Freeman. Momenteel heeft de eerste aflevering in de trilogie een 8,2 beoordeling op IMDb.

3 'The Dark Knight Rises' (2012) - IMDb-beoordeling 8.4

Christian Bale in The Dark Knight Rises
Christian Bale in The Dark Knight Rises

De top drie van beste Christian Bale-films openen volgens IMDb is de superheldenfilm uit 2012 The Dark Knight Rises, het laatste deel in Christopher Nolan's The Dark Knight Trilogy. Naast Christian zijn er in de film - die gebeurtenissen laat zien die acht jaar na de vorige aflevering plaatsvonden - ook Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt en Morgan Freeman te zien. Momenteel heeft The Dark Knight Rises een 8,4 rating op IMDb.

2 'The Prestige' (2006) - IMDb-beoordeling 8.5

Christian Bale in The Prestige
Christian Bale in The Prestige

De nummer twee op de lijst van vandaag is de mysteriethrillerfilm The Prestige uit 2006, die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Christopher Priest uit 1995. In de film speelt Christian Bale Borden en schittert hij naast Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Andy Serkis, David Bowie en Piper Perabo. Momenteel heeft The Prestige - dat het verhaal vertelt van twee rivaliserende goochelaars uit de 19e eeuw - een 8,5 op IMDb.

1 'The Dark Knight' (2008) - IMDb-beoordeling 9.0

Christian Bale in The Dark Knight
Christian Bale in The Dark Knight

Op nummer één staat de superheldenfilm uit 2008 The Dark Knight, het tweede deel in The Dark Knight Trilogy. In de film, die de problemen van Batman met de Joker laat zien, zijn ook Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal en Morgan Freeman te zien. Momenteel heeft The Dark Knight een beoordeling van 9,0 op IMDb.

Aanbevolen: