Ranking van de beste rollen van Amanda Bynes, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Ranking van de beste rollen van Amanda Bynes, volgens IMDb
Ranking van de beste rollen van Amanda Bynes, volgens IMDb
Anonim

Weet je nog dat in de jaren 2000 in bijna elke film die je keek Amanda Bynes zat? Het waren waarschijnlijk enkele van je favoriete films en werden keer op keer afgespeeld. Ze was op dat moment op het hoogtepunt van haar roem.

She's The Man is een cultklassieker en What I Like About You was een favoriete tv-show van fans. Bynes was een geweldige actrice die haar carrière had gemaakt. Helaas was de laatste film waarin ze speelde Easy A in 2011 en is sindsdien behandeld voor psychische problemen en middelenmisbruik.

Nadat ze stopte met acteren, ging Bynes naar de modeschool en kondigde aan dat ze verloofd was. Ze heeft haar diploma in de mode gehaald en is nog niet getrouwd.

Hopelijk zal Bynes herstellen en een comeback maken, maar voorlopig kunnen we herinneringen ophalen aan haar oude rollen. Dus laten we een trip down memory lane maken en terugkijken op haar 10 beste rollen, volgens IMDb.

10 'Big Fat Liar' - 5,4 van de 10

Volgens IMDb kwam Big Fat Liar als laatste binnen met 5,4 sterren op 10. Het had een metascore van 36. De film ging over Jason Shepherd (gespeeld door Frankie Muniz), een 14-jarige dwangmatige leugenaar. Wanneer een grote filmproducent zijn klaskrant steelt en er een film van maakt, gelooft niemand hem. Shepherd neemt Bynes' karakter mee om naar Hollywood te gaan en de producer te laten bekennen. Ondanks dat Muniz de jonge acteur uit de jaren 2000 was waar iedereen van hield, vonden critici de film niet leuk.

9 'Wat een meisje wil' - 5,8 van de 10

In 2003 schitterde Amanda Bynes in What A Girl Wants, dat slechts een metascore van 41 kreeg van critici en 5,8 van de 10 sterren op IMDB. What a Girl Wants gaat over een Amerikaanse tiener die erachter komt dat haar vader een rijke Britse politicus is, dus rent ze weg om hem te ontmoeten. Nadat ze hem heeft gevonden, realiseert ze zich dat ze hem de verkiezing kan kosten. Ondanks overwegend positieve recensies, scoorde de film niet hoog bij critici of fans.

8 'Sydney White' - 6.2 van de 10

Ondanks dat het een van Bynes minder populaire films is, komt Sydney White (2007) binnen op nummer 8. De film vertelt een hedendaags Sneeuwwitje-verhaal, met de personages in het eerste jaar van de universiteit, in het Griekse systeem. De critici gaven het een metascore van 45. Veel van de fans zeiden dat de prestaties van Bynes niet goed waren, en de film was voorspelbaar en vol stereotypen. In de film spelen ook Sara Paxton en Matt Long.

7 'Robots' - 6,3 van de 10

In de film uit 2005 speelden veel beroemde acteurs die de robots stemden, waaronder Amanda Bynes, Robin Williams, Halle Berry en meer. De critici gaven het een metascore van 64, terwijl fans gemiddeld 6,3 sterren op 10 hadden. Velen van hen zeiden dat het grappig, origineel en een goede boodschap was. In Robots verhuist een jonge uitvinder naar de grote stad om zich bij zijn inspiratiebedrijf aan te sluiten, maar merkt dat hij zich verzet tegen het nieuwe management.

6 'She's The Man' - 6,3 van de 10

Komt in een verrassend nummer 6 is She's The Man. De komedie uit 2006 volgt het personage van Amanda Bynes terwijl het vrouwelijke voetb alteam op haar school wordt belaagd. Toen haar broer naar een kostschool werd gestuurd en hij wegliep om muzikant te worden, besloot ze zich als hem te vermommen en naar de school te gaan, zich bij het herenvoetb alteam aan te sluiten en te bewijzen dat ze een geweldige speler is. De critici gaven het een metascore van 45 en fans gaven het, ondanks dat het een van haar meest geciteerde films was, slechts 6,3 sterren.

5 'Wat ik leuk vind aan jou' - 6,6 van de 10

Naast films speelde Amanda Bynes ook in tv-shows. What I Like About You was haar beroemdste show en werd uitgezonden op de WB. Wanneer Holly's vader naar Japan wordt gestuurd om te werken, wordt ze gestuurd om bij haar zus in New York City te gaan wonen, wat het leven van Valerie (Jennie Garth) op zijn kop zet. Vier seizoenen lang mocht Bynes pronken met haar komische acteervaardigheden, terwijl ze bewees dat ze ook een serieuze acteur zou kunnen zijn.

4 'Haarlak' - 6.6 van de 10

Binnenkomen op nummer 4, met een metascore van 81 en 6,6 sterren op 10, is Hairspray. In 2007 werd nog een bewerking van Hairspray gemaakt. De film liet die wereld zien dat Amanda Bynes ook kon zingen. Fans noemden het een "feel good film" met geweldige casting. De film viel in de smaak bij de meeste critici met een metascore van 81. De film speelde ook met John Travolta, Zac Efron, Queen Latifah en meer.

3 'The Amanda Show' - 6,7 van de 10

The Amanda Show, staat op nummer 3. Het was een live sketch comedy en variétéshow die 3 seizoenen op Nickelodeon werd uitgezonden. Het was een spin-off van de show All That, gericht op Amanda Bynes. De Amanda Show speelde ook Drake Bell, Josh Peck, Nancy Sullivan en meer. Het gaf Bynes' carrière een vliegende start en toonde echt haar talenten als komische actrice. Veel millennials houden nog steeds van de show. De Amanda Show zette haar op weg naar het sterrendom.

2 'Easy A' - 7 van de 10

Easy A is de laatste film waarin Amanda Bynes speelde. Het kreeg 7 van de 10 sterren van kijkers en een metascore van 72. Easy A gaat over een keurige middelbare scholier die vertrouwt op de geruchtenmolen van de school om haar sociale en financiële positie te verbeteren. De film werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder een Golden Globe. De film, samen met She's The Man, zorgde er echter voor dat Bynes stopte met acteren, omdat het haar zelfbeeld negatief beïnvloedde.

1 'Dat alles' - 7,5 van de 10

Binnenkomen op nummer 1 is Dat alles. De doorbraakrol van Amanda Bynes in 1994 was een gekke sketchcomedyshow die werd gepresenteerd door kinderen voor kinderen. De show bevatte veel komische acteurs waarvan je vandaag de dag nog steeds hoort, waaronder Kenan Thompson, Nick Cannon, Jamie Lynn Spears en Kel Mitchell. De show is vele malen nieuw leven ingeblazen, met de meest recente aflevering in 2020, wat bewijst dat dit echt haar beste rol is met 7,5 sterren.

Aanbevolen: