Waarom fans een probleem hebben met de MCU-rollen van Brie Larson en Natalie Portman

Inhoudsopgave:

Waarom fans een probleem hebben met de MCU-rollen van Brie Larson en Natalie Portman
Waarom fans een probleem hebben met de MCU-rollen van Brie Larson en Natalie Portman
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe heeft onlangs vrouwelijke helden in de schijnwerpers gezet. Maar de zogenaamd versterkende impact gaat misschien niet zoals gepland met de gemengde reacties op Scarlett Johansson's rechtszaak tegen Disney wegens claims van contractbreuk op haar stand-alone film, Black Widow. Fans roepen ook MCU-sterren op omdat ze de actrice niet hebben gesteund zoals ze deden met Chris Pratt. Maar dit is niet de eerste keer dat de vrouwen van MCU fans verdeeld hebben. Het optreden van Brie Larson als Carol Danvers in Captain Marvel is zwaar bekritiseerd door de critici. Tot nu toe lijkt het erop dat elke Marvel-fan een hekel heeft aan de actrice dat ze redenen blijven vinden om haar te bashen.

Tussen de Larson-haat en de zaak van Johansson met Disney, was er ook zware kritiek op de rol van Natalie Portman in de Thor-serie. Na de aankondiging in 2019 dat ze terug is om de rol van Jane Foster in Thor: Love and Thunder opnieuw te spelen, is Portman een constant doelwit geweest voor online trollen die het gevoel hebben dat ze nooit de juiste keuze was voor de rol. Ondertussen denken de fans van Larson en Portman dat het allemaal een seksistische reactie is, omdat hun mannelijke tegenhangers in MCU niet zoveel negatieve aandacht krijgen. Hier is het echte verhaal achter de enorme afkeer van de actrices.

Waarom haten 'Captain Marvel'-fans Brie Larson zo veel?

Dit is al jaren een hele controverse. Zelfs voordat Captain Marvel in première ging in de bioscoop, hadden fans Rotten Tomatoes al gevuld met afkeurende opmerkingen, waardoor de site ze allemaal moest verwijderen. Ondanks de sabotage bleek het de meest winstgevende door vrouwen geleide superheldenfilm aller tijden te zijn. Het verdiende maar liefst $ 1 miljard aan box office wereldwijd. Maar dat weerhield de nee-zeggers niet. De inspanningen van de actrice om haar invloed aan te wenden om belangrijke sociale kwesties aan te pakken, werden als vijandig ontvangen.

Nu wordt hij een "strijder voor sociale rechtvaardigheid" genoemd en werden de pro-diversiteitsverklaringen van Larson door veel fans als slecht bedoeld beschouwd. In haar toespraak bij de Women in Film Crystal + Lucy Awards zei ze: "Ik heb geen 40-jarige blanke nodig om me te vertellen wat niet voor hem werkte aan A Wrinkle in Time. Het was niet gemaakt voor hem! Ik wil weten wat het betekende voor gekleurde vrouwen, biraciale vrouwen, tienervrouwen van kleur." Slecht uit de context gehaald en beschuldigd van het uitsluiten van blanke mannen, ontsloeg Larsons verduidelijking over haar verklaring haar niet van aanvallen op sociale media.

Haar supporters hebben het herhaaldelijk vrouwenhaat genoemd, vooral de meedogenloze tirades tegen haar optreden in Captain Marvel. In de afgelopen twee jaar is de Oscar-winnaar van 2016 voor Beste Actrice in een Hoofdrol bestempeld als een 'slechte actrice'. Het publiek had het gevoel dat Larson "emotie miste" op het scherm. Reddit- en Twitter-commentatoren dachten dat het iets te maken had met het op de markt brengen van de film als een vrouwelijke superheldenfilm. Ze zeiden dat het personage het personage voor zichzelf had moeten laten spreken, zoals DC's Wonder Woman, dat zijn ster, Gal Gadot, veel lof opleverde.

Waarom zijn fans boos over de rol van Natalie Portman in 'Thor'?

Volgens een Quora-thread zijn fans om deze drie redenen boos over Portman's rol als The Mighty Thor: ze willen niet dat Chris Hemsworth wordt vervangen, ze waren ontevreden over haar vertolking van Jane Foster, en ze voelen alsof haar casten gewoon een nieuwe poging was om een 'feministische invalshoek' te brengen. MCU-klanten staan bekend om hun uitgesproken mening over vervangingen. De Quora-gebruiker merkte op dat fans niet wilden dat iemand Chadwick Boseman's Black Panther zou overnemen, zelfs niet na zijn overlijden. Dus een Lady Thor die mogelijk de schijnwerpers steelt, is een gevoelige kwestie.

Wat betreft Portman's optreden in Thor, zeiden ze dat het personage "gewoon niet bij haar paste. Ze was gewoon saai en oppervlakkig als Jane Foster, en hoewel ik haar niet onsympathiek vind in de rol, was er niet ook echt iets leuks aan haar. Saai." Ten slotte merkten ze ook op dat meer aandacht voor vrouwelijke Marvel-helden in de afgelopen jaren "een van de belangrijkste oorzaken van klachten bij een aantal MCU-fans" is geworden.

Maar de verdedigers van Portman schieten terug en zeggen dat de gescheurde lichaamsbouw van de actrice, zoals te zien is op BTS-foto's, bewijst dat ze sensationeel zal zijn voor de rol. Ze beweren ook dat de rol geen diversiteitsteken is, omdat het een aanpassing is van een echt stripboekpersonage. "Fans zijn een beetje boos dat Natalie Portman Thor is, omdat ze denken dat MCU diversiteit dwingt. Maar Jane Foster was Thor in de strips en in de strips is ze eigenlijk een heel goed personage", schreef een Quora-responder.

Wat Brie Larson en Natalie Portman voelen over de terugslag

Larson heeft niets gezegd over de reeks reacties die tegen haar werden geuit voor Captain Marvel. Ze zei tenslotte niets om de MCU-fans te beledigen. Het zijn haar verkeerd geïnterpreteerde openbare verklaringen die de pot opschudden. Ook zei ze aanvankelijk meerdere keren nee tegen de rol. Ze had het gevoel dat het 'veel te groots' was dat alleen 'te veel angst' zou veroorzaken, omdat ze 'te veel introvert' is. Het is waarschijnlijk de reden waarom ze de haters niet erkent. Desalniettemin zei Larson dat het "erg vooruitstrevend" voelde om deel uit te maken van het project en dat ze enthousiast is over het vervolg in 2022.

In 2016 kwamen er berichten naar buiten dat Portman "klaar" was met Thor. Later legde ze echter uit dat ze alleen niet in Thor: Ragnarok was "vanwege waar het plaatsvond. Het was niet echt op aarde en mijn personage is op aarde." Marvel Studios-president, Kevin Feige, ondersteunde haar verklaring. Net als Larson besteedt de actrice geen aandacht aan haar twijfelaars. Ze is momenteel ook gericht op het filmen van Love and Thunder. "Ik ben echt opgewonden. Ik begin te trainen, spieren te krijgen", zei ze in een interview. "Als er al deze vrouwelijke superhelden kunnen zijn, hoe meer ze zijn, hoe beter het is." Ben je het ermee eens?

Aanbevolen: