Friends': Monica's 10 beste afleveringen

Inhoudsopgave:

Friends': Monica's 10 beste afleveringen
Friends': Monica's 10 beste afleveringen
Anonim

Friends is de geschiedenis ingegaan als een van de meest iconische sitcoms aller tijden. Met een iconische ensemble-cast is het geen verrassing dat elk van de zes vrienden hun eigen schitterende momenten had tijdens de tien seizoenen van de show.

Monica Geller is absoluut de moedervriend van het stel, maar dat weerhield haar er niet van om zichzelf in de loop der jaren in een aantal gekke situaties te brengen. Natuurlijk wil ze misschien dat haar appartement altijd in onberispelijke staat is, maar haar leven kan een beetje rommelig zijn, maar daarom houden fans van haar. Zelfs als Monica niet iemands favoriete personage is, zullen ze het erover eens zijn dat ze een aantal behoorlijk iconische afleveringen heeft gehad.

10 The One Where No One's Ready (Seizoen 3, Aflevering 2)

Monica in een rode jurk aan de telefoon in haar appartement
Monica in een rode jurk aan de telefoon in haar appartement

Terwijl "The One Where No One's Ready" draait om Ross die probeert zichzelf en zijn vrienden op tijd naar de functie van zijn museum te krijgen en Rachel probeert de perfecte outfit te vinden om te dragen, is het Monica die echt de show steelt in de aflevering.

Monica merkt dat haar antwoordapparaat een bericht laat zien, luistert ernaar en ontdekt tot haar verbazing dat het een bericht is van haar ex-vriend Richard. Het enige probleem is dat Monica niet kan zien of dit bericht is achtergelaten voor of nadat ze uit elkaar zijn gegaan. Om het uit te zoeken, belt Monica Richard en laat tot ongenoegen van haar vrienden haar eigen voicemail achter. Dit begint een pijnlijk ongemakkelijke trend waarbij Monica weggaat en probeert het bericht te wissen terwijl ze meer gênante berichten achterlaat.

9 The One With The Jellyfish (Seizoen 4, Aflevering 1)

Monica op het strand
Monica op het strand

Seizoen vier van Friends begon met een knal en ging verder waar seizoen 3 was geëindigd. Het is ook het begin van wat misschien wel Monica's beste seizoen van de hele serie is.

In "The One With The Jellyfish" brengt Monica de dag door op het strand met Chandler en Joey, wat er uiteindelijk toe leidt dat ze wordt gestoken door een kwal. Iedereen weet dat de enige manier om een kwallensteek te genezen urine is, maar plassen op zichzelf blijkt moeilijk voor Monica te zijn. En wanneer Joey "plankenkoorts" krijgt, is het Chandler die Monica te hulp schiet, waardoor er nog meer ongemakkelijke spanning tussen deze twee ontstaat.

8 The One With Phoebe's Baarmoeder (Seizoen 4, Aflevering 11)

Monica schreeuwt het nummer zeven naar Chandler
Monica schreeuwt het nummer zeven naar Chandler

Het lijkt misschien vreemd dat een aflevering met Phoebe's naam in de titel op de lijst van Monica Geller's beste afleveringen is beland, maar het v alt niet te ontkennen dat het het verdient om hier te zijn.

In de aflevering roept Chandler de hulp in van Monica en Rachel om zich minder onzeker te voelen over het voor het eerst slapen met Joey's ex Kathy. Op de manier van een echte beste vriend geeft Monica Chandler een les in plezier door hem de zeven erogene zones te leren. Dit eindigt natuurlijk met Monica die herhaaldelijk 'zeven' zegt, wat ons een van haar beste momenten aller tijden geeft.

7 The One With The Embryos (Seizoen 4, Aflevering 12)

Rachel en Monica vieren feest in hun appartement
Rachel en Monica vieren feest in hun appartement

Een andere klassieker van Monica seizoen vier is de aflevering "The One With The Embryos". Deze keer krijgen fans een idee van hoe competitief Monica kan zijn en waarom ze nooit een uitdaging uit de weg gaat.

In de aflevering werken Monica en Rachel samen met Joey en Chandler in een episch trivia-spel dat Ross voor hen heeft gemaakt. Na een nek-aan-nekwedstrijd zijn de twee teams gelijk en moeten ze het tegen elkaar opnemen in een verlichtingsronde. Monica is altijd competitief en besluit haar appartement op het spel te zetten om te bewijzen hoe zeker ze is van de verlichtingsronde. Uiteindelijk verliezen Monica en Rachel nadat ze Chandlers functietitel niet konden noemen.

6 The One With All The Rugby (Seizoen 4, Aflevering 15)

Monica probeert de lichtschakelaar in haar nieuwe appartement te vinden
Monica probeert de lichtschakelaar in haar nieuwe appartement te vinden

Nadat Monica en Rachel haar appartement aan Chandler en Joey hebben verloren, worden ze gedwongen te verhuizen naar het oude appartement van de jongens aan de overkant van de gang. Op echte Monica-manier verspilt ze geen tijd met het inrichten van het appartement om haar perfectionistische normen te bereiken.

Monica loopt echter tegen een probleem aan wanneer ze een schakelaar in het appartement tegenkomt die niets lijkt te doen. Wanneer Joey niet helpt, leidt Monica's zoektocht om erachter te komen wat de schakelaar doet haar naar het stadhuis waar ze de elektrische plannen voor het gebouw in handen krijgt. Uiteindelijk komt Monica er nooit achter wat de schakelaar doet, maar het publiek wel.

5 The One With Rachel's Sister (Seizoen 6, Aflevering 13)

Monica ziek in haar rode gewaad zittend in Chandler's stoel
Monica ziek in haar rode gewaad zittend in Chandler's stoel

Als er één ding is waar Monica meer een hekel aan heeft dan een rommelig appartement, dan is het wel week voelen. Dat is waarom Monica zo haar best doet om iedereen om haar heen ervan te overtuigen dat ze niet ziek is in de aflevering "The One With Rachel's Sister" van seizoen 6.

Om te bewijzen dat ze niet ziek is, gaat Monica erop uit om Chandler bij haar te laten slapen. Ze brengt het grootste deel van de aflevering door met proberen Chandler op verschillende manieren te verleiden. Uiteindelijk ha alt Monica Chandler naar bed door de vaporub voor hem over haar borst te wrijven.

4 The One With The Cheap Wedding Dress (Seizoen 7, Aflevering 17)

Monica met haar goedkope trouwjurk
Monica met haar goedkope trouwjurk

Elke vrouw wordt een beetje gek als het gaat om huwelijksplanning, maar Monica's bridezilla-persoonlijkheid tilt de zaken naar een heel ander niveau.

In "The One With The Cheap Wedding Dress" past Monica een designerjurk aan in een dure winkel om er zeker van te zijn dat het de jurk is voordat ze het probeert te kopen in een discountwinkel die dat weekend een enorme uitverkoop heeft. Monica rekruteert Rachel en Phoebe om haar te helpen de jurk te vinden in de discountwinkel en samen worden de drie uitgerust met fluitjes en de strijd in gestuurd door de hel van de bruid. Wie zou Monica kunnen vergeten die een andere bruid tegen de grond aanpakt nadat ze naar dezelfde jurk reiken.

3 The One Where Rachel Tells (Seizoen 8, Aflevering 3)

Monica en Chandler op de luchthaven tijdens hun huwelijksreis
Monica en Chandler op de luchthaven tijdens hun huwelijksreis

Hoewel Monica zeker een beetje een bridezilla was die haar bruiloft plantte, wordt ze op de een of andere manier nog meer een bridezilla na de bruiloft nu ze niets heeft om naar uit te kijken.

Monica's frustraties over het feit dat ze geen bruid meer zijn, krijgen de overhand, totdat ze zich realiseert dat zij en Chandler het feit dat ze op huwelijksreis zijn in haar voordeel kunnen gebruiken. Dit plan loopt natuurlijk uit de hand wanneer Monica en Chandler alle gratis upgrades voor een ander pasgetrouwd stel mislopen.

2 The One With The Secret Closet (Seizoen 8, Aflevering 14)

Monica laat Chandler haar geheime kast zien
Monica laat Chandler haar geheime kast zien

Een van Monica's kenmerkende eigenschappen is het feit dat ze netheid en ordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Ze ha alt zelfs regelmatig uit naar haar vrienden wanneer ze proberen haar appartement voor haar schoon te maken of in te richten.

Als je dit allemaal weet, wordt de onthulling dat Monica een geheime rommelkast heeft des te meer de moeite waard. In de aflevering raakt Chandler geobsedeerd door te ontdekken wat er achter de kastdeur zit die Monica hem nooit heeft laten zien. Wanneer Monica thuiskomt en de deur open vindt, is ze er kapot van dat Chandler haar rommelige geheim heeft ontdekt. Chandler vindt het echter vertederend, net als wij; iedereen moet immers wel eens een beetje ongeorganiseerd zijn.

1 The One In Barbados (Seizoen 9, Aflevering 23 & 24)

Monica met haar gekke haar aan het pingpongen in Barbados
Monica met haar gekke haar aan het pingpongen in Barbados

De tweedelige finale van seizoen 9 is de geschiedenis ingegaan als een van de beste Friends-afleveringen aller tijden, maar het is ook een van Monica's beste afleveringen aller tijden.

Monica steelt meteen de show wanneer de bende in Barbados landt dankzij haar haar dat een negatieve reactie heeft op de Caribische vochtigheid. Elke keer dat Monica op het scherm verschijnt, lijkt haar haar groter te zijn, wat bijdraagt aan de lach. Alsof dat nog niet iconisch genoeg is, neemt Monica het in het tweede deel van de aflevering op tegen Phoebe's vriend Mike in een episch pingpongspel dat niet zal eindigen.

Aanbevolen: