6 Shondaland-shows waar we van houden (en 4 die niet hadden mogen gebeuren)

Inhoudsopgave:

6 Shondaland-shows waar we van houden (en 4 die niet hadden mogen gebeuren)
6 Shondaland-shows waar we van houden (en 4 die niet hadden mogen gebeuren)
Anonim

Als televisiekijkers de huidige tijd hebben bijgehouden, zouden ze de naam Shonda Rhimes moeten herkennen. De opmerkelijke vrouw heeft bewezen een van de grootste showrunners en scenarioschrijver van de moderne tijd te zijn. Rhimes werd in 2007 uitgeroepen tot een van Time Magazine's "100 mensen die helpen de wereld vorm te geven", wat slechts een van haar vele fenomenale prestaties is.

Rhimes-productiebedrijf "Shondaland" heeft een overvloed aan shows geproduceerd, waarvan sommige de ratinglijsten voor ABC omhoog hebben geschoten. Maar bij elk succes is er soms een flop … en Rhimes is ook geen onbekende voor die.

Hier zijn zes Shonda-shows waar we onmogelijk zonder zouden kunnen leven, en vier die we kunnen missen.

10 Liefde: 'Grey's Anatomy'

ABC's Grey's
ABC's Grey's

Velen beschouwen Grey's Anatomy als de show die Shonda's naam van hier tot in de eeuwigheid in de geschiedenisboeken van Hollywood heeft gecementeerd, waarbij fans zich afvragen of er een 18e seizoen van de show komt. De serie ging voor het eerst in première op ABC in 2005, met lovende recensies die tot op heden doorgaan. Mensen waren en zijn nog steeds geobsedeerd door de met drama gevulde verhaallijnen en het fenomenale acteerwerk van Grey's Anatomy.

9 had gekund zonder: 'Off The Map'

Werp van de kaart
Werp van de kaart

Shonda Rhimes heeft Off the Map niet gemaakt, maar ze was een uitvoerend producent van de kortstondige ABC-show die werd uitgezonden van januari 2011 tot april 2011. De korte serie ging over artsen die op zoek waren naar de reden waarom ze naar het medische veld.

Hoewel Off the Map enkele Grey's Anatomy-favorieten bevatte, Martin Henderson (die Nathan Riggs speelt in Grey's) en Jason George (die Ben Warren speelt in Grey's), kon de show niet hetzelfde succes behalen als de andere medische serie onder de riem van Shonda Rhime.

8 Liefde: 'Scandal'

Schandaal nog steeds
Schandaal nog steeds

De naam Olivia Pope is om één reden algemeen bekend: de sensationele show Scandal. De politieke thriller speelde Kerry Washington in een van haar meest iconische rollen, als Pope, een vrouw die een crisismanagementbedrijf leidt en de verschillende leden van haar bedrijf leidt. PS Het personage van Washington gaat toevallig ook uit met de president van de Verenigde Staten van Amerika. Dat is TV GOUD.

7 had gekund zonder: 'The Catch'

Tv-programma's van korte duur
Tv-programma's van korte duur

Het uitgangspunt van The Catch had alle benodigde onderdelen en lag allemaal voor het oprapen, maar fans vonden het niet goed genoeg om bij te blijven. In de show wordt een privédetective verliefd op de oplichter die werkt voor een internationale misdaadoperatie die haar heeft opgelicht. Het liep van maart 2016 tot mei 2017 voor een totaal van twee seizoenen.

6 Liefde: 'Bridgerton'

Daphnie en de hertog
Daphnie en de hertog

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe Bridgerton van Netflix overal de aandacht van kijkers heeft getrokken. Van de casting tot het schrijven, tot de uiterst gevaarlijke aantrekkingskracht van de acteurs en hun personages, Rhimes wist PRECIES wat ze deed met deze Julia Quinn-aanpassing.

5 Had het zonder kunnen doen: 'Still-Star Crossed'

Vorm
Vorm

Als fans zich deze niet herinneren, zijn ze niet de enige. De show duurde slechts één seizoen van 2016-17. En hoewel het misschien alle punten heeft bereikt als het gaat om een periodestuk, zoals Bridgerton, was het verre van dat in de ogen van zowel critici als fans.

4 Liefde: 'Hoe kom je weg met moord'

Viola Davis met een stevige en stoere gezichtsuitdrukking
Viola Davis met een stevige en stoere gezichtsuitdrukking

Hoe weg te komen met moord is een juridische thriller die fans vanaf het begin voor zich wist te winnen. De cast werd geleid door de sensationele Viola Davis (die onlangs haar verdriet uitte over de dood van Cicely Tyson). Davis speelt een professor in de rechten die verwikkeld raakt in een moordcomplot.

Met deze rol werd Davis de eerste zwarte vrouw die een Primetime Emmy won voor Outstanding Lead Actress in een dramaserie. Hoewel fans en critici kritisch waren over de latere seizoenen van de show, was het nog steeds een programma van de bovenste plank tot de finale in mei 2020.

3 Liefde: 'Station 19'

oversteekplaats
oversteekplaats

Station 19 is een actiedrama dat momenteel nog steeds loopt en waarvan het einde nog niet in zicht is - waarschijnlijk dankzij Grey's Anatomy. De show is een spin-off van het medische drama en richt zich op de levens van degenen die bij een brandweerkazerne in Seattle werken.

Een van de hoofdpersonen van de show, Dr. Ben Warren, gespeeld door Jason George, begon aan Grey's Anatomy. Toen hij het ziekenhuis verliet om brandweerman te worden, zag showrunner Stacy McKee de perfecte kans voor een nieuwe Grey's spin-off. Hoewel Shonda de serie niet heeft gemaakt, is ze een van de uitvoerende producenten ervan.

2 Had het zonder kunnen doen: 'For The People'

Cast van For the People die de hofeed aflegt
Cast van For the People die de hofeed aflegt

Hoewel de show twee seizoenen duurde, slaagde For the People er niet in om de aandacht te trekken die nodig was om de kijkcijfers te halen. De serie volgde het leven van advocaten terwijl ze verschillende zaken behandelden, vaak spraakmakende, terwijl ze probeerden hun persoonlijke leven te behouden.

Er kwam echter één goed ding uit For the People… Het introduceerde de wereld bij Regé-Jean Page, die fans nu zullen herkennen als de hertog in Bridgerton.

1 Liefde: 'Private Practice'

Privé Praktijk ABC
Privé Praktijk ABC

Dacht je niet dat we Private Practice konden vergeten? De eerste spin-off van Grey's Anatomy werd zes seizoenen lang uitgezonden op ABC, van 2007 tot 2013. Veel fans van de show werden er meteen verliefd op, dankzij Kate Walsh, de actrice die Dr. Addison Montgomery speelt.

Nadat Addison haar strijd voor McDreamy had opgegeven, was er in Seattle niet veel meer voor haar over. Dus deed ze wat elke weldenkende persoon zou doen … ze ging naar de stranden van Californië, of liever, ze verhuisde naar Los Angeles en sloot zich aan bij een privépraktijk met haar vrienden. Hoewel Addison gezien kon worden als de hoofdrolspeler in Private Practice, volgde de show ook het leven van al haar nieuwe collega's, gespeeld door Tim Daly, Taye Diggs en zelfs Benjamin Bratt.

Aanbevolen: