De cast van 'The Crown' gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

De cast van 'The Crown' gerangschikt op nettowaarde
De cast van 'The Crown' gerangschikt op nettowaarde
Anonim

Een van de meest verwachte releases van vorig jaar was het vierde seizoen van The Crown en de show heeft echt waargemaakt. Tijdens hun laatste seizoen doken ze in enkele van de beroemdste controverses rond de koninklijke familie, zoals de rol van Lady Di in de familie en de kijk van de koningin op premier Margaret Thatcher.

De cast heeft opnieuw bewezen dat ze de taak waardig zijn, en als er iemand was die niet helemaal verkocht was aan de nieuwe acteurs, zorgde dit seizoen ervoor dat alle twijfels werden weggenomen. In dit artikel kunnen fans nu meer te weten komen over het vermogen van de cast en de projecten die hen hebben geholpen hun fortuin op te bouwen.

10 Jeremy Northam - $ 3 miljoen

The Crown, Jeremy Northam
The Crown, Jeremy Northam

Jeremy Northam verscheen in de eerste twee seizoenen van de show en speelde premier Anthony Eden, die Winston Churchill verving. Hoewel zijn rol in The Crown redelijk belangrijk was, bouwde hij zijn vermogen van $ 3 miljoen op met een lange en rijke carrière vóór de show. Jeremy speelde als Sir Thomas More in de tv-serie The Tudors die werd uitgezonden van 2007 tot 2008. Hij speelde ook als Dr. Matthew Proctor in de serie Miami Medical in 2010 en later in 2012 speelde hij als Edward in de serie White Heat.

9 Tobias Menzies - $4 miljoen

The Crown, Tobias Menzies
The Crown, Tobias Menzies

Niemand zal het geweldige werk van Tobias Menzies als Philip, de hertog van Edinburgh, vergeten. Hij nam de rol over in het derde seizoen en het heeft enorm bijgedragen aan zijn toch al indrukwekkende vermogen van $ 4 miljoen. Van 1998 tot 2000 speelde Tobias als Frank Gallagher in de serie Casu alty. Daarna kreeg hij van 2005 tot 2007 de hoofdrol van Marcus Junius Brutus in de tv-serie Rome. De meeste lezers zullen hem echter waarschijnlijk kennen van de serie Outlander, waarin hij de hoofdrol speelde als Frank Randall.

8 Vanessa Kirby - $4 miljoen

The Crown, Vanessa Kirby
The Crown, Vanessa Kirby

Vanessa Kirby's werk als de gemartelde en tamelijk opstandige prinses Margaret was uitstekend en het was triest om haar te zien gaan, ook al hield iedereen van de overname van Helena Bonham Carter. Haar vermogen van $ 4 miljoen is ontzagwekkend als je bedenkt hoe jong Vanessa is, en fans zullen het ongetwijfeld door de jaren heen zien groeien.

In 2015 speelde ze als Lady Jemima Hervey in The Frankenstein Chronicles en slechts een jaar nadat haar de rol van prinses Margaret werd aangeboden.

7 Claire Foy - $ 4 miljoen

Claire Foy speelt een jonge koningin Elizabeth in een aflevering van The Crown op netflix
Claire Foy speelt een jonge koningin Elizabeth in een aflevering van The Crown op netflix

De oorspronkelijke koningin, Claire Foy, is $ 4 miljoen waard. Het was een zware overgang voor de kijkers toen ze na het tweede seizoen vertrok. Ze had fantastisch werk geleverd en mensen hadden in het begin moeite om andere gezichten met de koningin te associëren. Dus, het is onnodig om te zeggen dat haar tijd in de serie niet zal worden vergeten. In 2008 speelde Claire als Amy Dorrit in Little Dorrit en speelde ze vervolgens Lady Persephone Towyn in de tv-serie Upstairs Downstairs. Voor haar rol in The Crown won ze een Golden Globe Award voor Beste Actrice.

6 Olivia Colman - $6 miljoen

The Crown, Olivia Colman
The Crown, Olivia Colman

Het zorgde voor enige controverse toen Olivia Colman de rol van de koningin in het derde seizoen overnam, maar toen kijkers eenmaal aan haar gewend waren, ontdekten ze dat ze veel te bieden had. Zowel Claire Foy als Olivia hebben hun persoonlijk tintje aan de rol toegevoegd en ze hebben het allebei geweldig gedaan. Olivia, van haar kant, is een meer ervaren actrice met een vermogen van $ 6 miljoen, dus het is logisch dat ze de meer volwassen versie van koningin Elizabeth speelt. Naast The Crown was een van haar belangrijkste rollen Queen Anne in The Favorite, waarvoor ze een Oscar won.

5 Matt Smith - $9 miljoen

The Crown, Matt Smith
The Crown, Matt Smith

De eerste die de hertog van Edinburgh tot leven bracht, was niemand minder dan Matt Smith. Hij speelde de rol voor de eerste twee seizoenen, en zijn geweldige werk heeft een stempel gedrukt op de show.

Hij heeft zijn nettowaarde van $ 9 miljoen niet alleen te danken aan The Crown, maar ook aan vele andere shows, met name Doctor Who, waar hij de Elfde Doctor speelde. Hij behield die rol vier jaar lang en het was de show die hem naar roem katapulteerde.

4 Geraldine Chaplin - $20 miljoen

The Crown, Geraldine Chaplin
The Crown, Geraldine Chaplin

Geraldine Chaplin had een korte maar gedenkwaardige run in de show. Ze speelde Wallis Simpson, de actrice voor wie koning Edward afstand deed van de troon. Dus in zekere zin is zij de reden waarom Elizabeth koningin werd. Geraldine, die 20 miljoen dollar waard is en de dochter is van de legendarische stripacteur Charles Chaplin, heeft een zeer uitgebreide carrière gehad, te beginnen toen ze nog heel jong was en ze samen met haar vader in de film Limelight verscheen. Sindsdien heeft ze in veel projecten gezeten en won ze haar eerste Golden Globe op 19-jarige leeftijd voor haar rol in Doctor Zhivago.

3 Gillian Anderson - $40 miljoen

The Crown, Gillian Anderson
The Crown, Gillian Anderson

Gillian Anderson verscheen voor het eerst in The Crown in het vierde seizoen, met een uitstekende vertolking van de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk, Margaret Thatcher. Ze deed het erg goed en haar rol is alom geprezen, vooral gezien de controversiële historische figuur Thatcher. Gillian is nu $ 40 miljoen waard dankzij een zeer succesvolle carrière. Een van haar beroemdste rollen was die van FBI Special Agent Dana Scully in The X-Files, die ze negen jaar lang speelde en meerdere prijzen won.

2 John Lithgow - $45 miljoen

The Crown, John Lithgow
The Crown, John Lithgow

John Lithgow speelde Winston Churchill in de eerste seizoenen van de show. Hij heeft een lange carrière achter de rug en heeft een fortuin van $45 miljoen opgebouwd, maar hij heeft zijn geld niet alleen verdiend met acteren. John heeft verschillende poëzieboeken gepubliceerd en hij is een zeer belangrijke kinderliteratuurschrijver. Hij is ook te zien geweest in de films De wereld volgens Garp en Terms of Endearment, die hem allebei een Academy Award-nominatie voor Beste Acteur opleverden.

1 Helena Bonham Carter - $60 miljoen

The Crown, Helena Bonham Carter
The Crown, Helena Bonham Carter

Het is geen verrassing dat de geweldige Helena Bonham Carter bovenaan de lijst staat. De afgelopen twee seizoenen speelde ze prinses Margaret en ze heeft het ongelooflijk goed gedaan. Hoewel The Crown een zeer belangrijk project in haar carrière is, kan niemand zeggen dat ze haar vermogen van $ 60 miljoen aan de show te danken heeft. Ze maakte deel uit van talloze geweldige projecten zoals Lady Jane, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Alice in Wonderland en vele anderen.

Aanbevolen: