Friends': de 10 beste Phoebe-afleveringen

Inhoudsopgave:

Friends': de 10 beste Phoebe-afleveringen
Friends': de 10 beste Phoebe-afleveringen
Anonim

Of je nu bent opgegroeid met het kijken naar Friends of er verliefd op bent geworden door eindeloze herhalingen en binge-sessies, het v alt niet te ontkennen dat de sitcom absoluut een klassieker is. Het is onmogelijk om moe te worden van deze zes beste vrienden die allemaal maar proberen het leven van dag tot dag te overleven.

Het beste van Friends is dat elk van de zes personages in de loop van tien seizoenen allemaal iconische momenten en afleveringen had. Phoebe Buffay heeft zeker vaker de show gestolen dan we konden tellen, omdat ze de vrije geest van de vriendengroep is. Wat er ook aan de hand was, Phoebe was er altijd om haar te steunen of de stemming op te vrolijken door haar hit "Smelly Cat" te zingen.

10 'The One After The Superbowl' (Seizoen 2, Aflevering 12 & 13)

Phoebe in The One After The Superbowl
Phoebe in The One After The Superbowl

In de vroege seizoenen van Friends had Phoebe absoluut een passie voor zingen, hoewel ze vooral vastzat in Central Perk voor haar vrienden. In "The One After The Superbowl" wordt Phoebe echter ingehuurd om voor kinderen op te treden in de plaatselijke bibliotheek.

Phoebe accepteert de baan zonder een tweede keer te raden, maar komt al snel in de problemen als ze haar eerste kinderconcert geeft, omdat haar liedjes niet bepaald 'gezinsvriendelijk' zijn. Terwijl de kinderen van haar liedjes houden omdat ze eerlijk zijn over het leven, zijn de ouders niet zo enthousiast en wordt Phoebe ontslagen omdat ze weigert haar liedjes te veranderen.

9 'The One With The Cat' (Seizoen 4, Aflevering 2)

Phoebe in De ene met de kat
Phoebe in De ene met de kat

"The One With The Cat" is absoluut een zware aflevering van Phoebe en fans van Friends houden er absoluut van om keer op keer te kijken. Het is ook een van de beste afleveringen van seizoen 4.

In de aflevering ontdekt Phoebe een kat in haar gitaarkoffer na een dag optreden. Als de kat niet weggaat, raakt Phoebe ervan overtuigd dat de kat echt haar adoptiemoeder is die is gereïncarneerd om haar te bezoeken. Terwijl de meeste van haar vrienden haar in deze fantasie laten geloven, moet Ross de buzzkill zijn en vertelt Phoebe dat de kat niet haar moeder is. Kijken naar de band van Phoebe met een willekeurige kat is absoluut een van de beste dingen die haar personage heeft gedaan.

8 'The One With Joey's New Girlfriend' (Seizoen 4, Aflevering 5)

Phoebe in The One With Joey's nieuwe vriendin
Phoebe in The One With Joey's nieuwe vriendin

Hoewel de titel suggereert dat dit de iconische aflevering van seizoen vier is, is Joey zwaar, het zijn echt Phoebe's capriolen die opnieuw de show stelen.

Ondanks dat ze verkouden is, blijft Phoebe optreden in Central Perk, waardoor ze ontdekt dat mensen haar overvolle stem extreem sexy vinden. Net als Phoebe mensen zover krijgt dat ze op haar muziek gaan letten, herstelt ze van haar verkoudheid en verliest ze haar nieuwe stem. Vastbesloten om het terug te krijgen, gaat Phoebe op een missie om opnieuw ziek te worden door te proberen Monica's verkoudheid te vatten.

7 'The One Hundredth' (Seizoen 5, Aflevering 3)

Phoebe in de honderdste
Phoebe in de honderdste

Het halen van 100 afleveringen is een waanzinnige televisiemijlpaal en wordt meestal een iconische aflevering. Natuurlijk is de Friends 100-aflevering niet anders.

Na negen maanden de drieling van haar halfbroer te hebben gedragen, gaat Phoebe eindelijk bevallen en dat gaat allesbehalve soepel. Terwijl de aflevering vol zit met de gebruikelijke grappen die deze vrienden maken, steelt Phoebe de show in een van haar meest hartverwarmende momenten ooit. Nadat ze de drieling heeft afgeleverd, houdt Phoebe ze alle drie vast en houdt ze een toespraak van hart tot hart over hoe ze belooft de beste tante te worden sinds ze hun moeder niet meer kan zijn.

6 'The One Where Everyone Finds Out' (Seizoen 5, Aflevering 14)

Phoebe in The One waar iedereen erachter komt
Phoebe in The One waar iedereen erachter komt

Relaties waren altijd een groot probleem in de wereld van Friends en veroorzaakten meestal veel chaos en de relatie van Monica en Chandler was niet anders.

Terwijl "The One Where Everyone Finds Out" draait om de geheime relatie van Monica en Chandler, steelt Phoebe op meer dan één manier de show. Nadat ze hen op heterdaad hebben betrapt vanuit Ross' nieuwe appartement dat tegenover Monica's appartement staat, besluiten Phoebe en Rachel wraak te nemen op de twee omdat ze het hen niet verteld hebben. Op een van de beste momenten ooit doet Phoebe haar best om Chandler te verleiden in een poging hem zijn relatie met Monica te laten bekennen.

5 'The One With The Cop' (Seizoen 5, Aflevering 16)

Phoebe in The One With The Cop
Phoebe in The One With The Cop

In de loop van de show is Phoebe meestal degene die minder gezaghebbend is. Maar dat alles vliegt het raam uit wanneer ze een politiebadge vindt in de kussens van de bank in het midden van 'The One with the Cop'.

Phoebe weet dat ze het moet teruggeven, maar ze kan niet anders dan profiteren van haar nieuwe autoriteit, dus gaat ze op een "criminele" aanval. Ze laat een vrouw zich verontschuldigen bij een boom omdat ze die heeft gebruikt om haar sigaret uit te doven en bedreigt later zelfs haar vrienden die zich misdragen.

4 'The One Where Phoebe Runs' (Seizoen 6, Aflevering 7)

Phoebe in The One Where Phoebe Runs
Phoebe in The One Where Phoebe Runs

Sitcoms zijn altijd het beste als ze grappen integreren met fysieke komedie en Friends is niet anders. In feite zijn er talloze momenten van fysieke komedie in de serie, maar geen enkele is zo iconisch als Phoebe die rent met haar armen en benen zwaaiend in alle verschillende richtingen.

In 'The One Where Phoebe Runs' is Rachel officieel bij Pheobe ingetrokken en de twee besluiten samen te gaan joggen om hun band een boost te geven. Phoebe's levendige hardloopstijl brengt Rachel echter in verlegenheid en ze weigert te rennen met Phoebe, die hardlopen beschouwt als een leuke activiteit in plaats van een inspannende oefening.

3 'The One Where They're Up All Night' (Seizoen 7, Aflevering 20)

Phoebe in The One Where they're up all night
Phoebe in The One Where they're up all night

Een deel van het succes en de herkijkbaarheid van Friends komt voort uit de eenvoud van de afleveringen. Dat is een deel van de reden waarom "The One Where They're Up All Night" een van de beste afleveringen van Friends is en ons een van Phoebe's beste momenten geeft.

In de aflevering wil Phoebe alleen maar wat slapen nadat hij door Ross op zoek is gegaan naar de "Bapstein-King"-komeet. Haar slaap wordt echter onderbroken doordat de rookmelder van haar appartement afgaat. Phoebe probeert van alles en geeft het uiteindelijk op en gooit het hele ding in een vuilstortkoker.

2 'The One With Princess Consuela' (Seizoen 10, Aflevering 14)

Phoebe in The One With Princess Consuela
Phoebe in The One With Princess Consuela

Door de jaren heen heeft Phoebe ons een aantal mooie memorabele regels en momenten gegeven, maar geen enkele is zo iconisch als haar besluit om haar naam te veranderen tijdens de aflevering van seizoen 10.

Terwijl ze probeert haar achternaam te veranderen in de echtgenoten van haar toekomstige echtgenoot, komt Phoebe erachter dat ze haar naam legaal kan veranderen in alles wat ze wil. Haar wilde fantasie neemt het over en wanneer ze terugkeert naar Central Perk vertelt ze haar aanstaande echtgenoot dat haar nieuwe volledige naam "Princess Consuela Bananahammock" is, maar haar vrienden kunnen haar "Valerie" noemen.

1 'The One With Phoebe's Wedding' (Seizoen 10, Aflevering 20)

Phoebe in The One With Phoebe's Wedding
Phoebe in The One With Phoebe's Wedding

Phoebe heeft veel meegemaakt tijdens de tien seizoenen van vrienden. Van het ontdekken dat haar biologische moeder nog leefde en het dragen van de drieling van haar halfbroer tot het omgaan met eindeloze vriendjes en werkstrijd. Uiteindelijk kreeg Phoebe haar nog lang en gelukkig toen ze met Mike trouwde in de iconische Phoebe-aflevering "The One With Phoebe's Wedding."

In deze aflevering bezorgt Phoebe haar niet alleen nog lang en gelukkig, maar ze vindt ook haar stem en neemt het op tegen Monica, die zich meer als een drilsergeant dan als een weddingplanner heeft gedragen. Uiteindelijk mag Phoebe door het gangpad lopen terwijl overal om hen heen sneeuw v alt in de straten van New York City.

Aanbevolen: