20 jaar 'Shrek': dit is wat de cast nu doet

Inhoudsopgave:

20 jaar 'Shrek': dit is wat de cast nu doet
20 jaar 'Shrek': dit is wat de cast nu doet
Anonim

Een van de belangrijkste films die twee decennia geleden uitkwam, was Shrek. De door Andrew Adamson geregisseerde animatiefilm uit 2001 volgt de titulaire boeman en zijn gevaarlijke odyssee om zijn zoektocht naar het redden van prinses Fiona te voltooien. Wat de prestaties betreft, scoorde de film een indrukwekkende $ 484,4 miljoen aan de kassa, waardoor het een van de best verkochte films van 2001 is. Hij won een Oscar voor beste animatiefilm en ontving verschillende nominaties van andere prestigieuze prijsgevende instanties.

Omdat Shrek in april zijn 20e verjaardag viert, is er nooit een beter moment om terug te blikken op hoe de cast van de film het heeft gedaan sinds de première. Dit is 20 jaar Shrek en wat de cast nu doet.

10 Jim Cummings (Captains of the Guards)

Hoewel hij vooral bekend staat als de man achter Winnie de Poeh-personage sinds 1988, heeft Jim Cummings wel een eer in Shrek als Captain of Guardians. Helaas is de beroemde stemacteur en de vader van vier kinderen sinds 2019 verwikkeld in een verbijsterende strijd over de voogdij en beschuldigingen van verkrachting. Zijn voormalige echtgenote, Stephanie Cummings, zei dat de acteur haar in 2013 had verkracht, resulterend in drie straatverboden tegen hem..

9 Aron Warner (Grote Boze Wolf)

Sinds Shrek in 2001 debuteerde, levert Aron Warner een actieve bijdrage achter het podium. Samen met Andrew Adamson waren de twee de uitvoerende producenten van Shrek Forever After in 2010. De UCLA Film School-aluin maakt zich nu op om de CGI-aanpassing van Beasts of Burden te produceren, een stripreeks van Evan Dorkin en Jill Thompson.

8 Cody Cameron (Pinocchio, Links)

Cody Cameron is een capabele stemacteur, vandaar dat hij twee karaktercredits heeft in Shrek, Pinocchio en de drie biggetjes. Sindsdien heeft hij zich vooral gewaagd aan animatieseries. Behalve als een van de verhaalkunstenaars voor de volgende Shrek-films, heeft de Californische acteur een aantal opmerkelijke werken in de Cloudy with a Chance of Meatballs-serie en de Open Season-franchise.

7 Chris Miller (Magic Mirror & Geppetto)

Hoewel Shrek hem internationale erkenning opleverde, nam de carrière van Chris Miller een geheel nieuwe hoogte in nadat hij Kowalski in de Madagascar-serie had geuit. Daarna fungeerde de animator nog steeds als backstage producer en storyboardartiest voor de volgende Shrek-films, waaronder Shrek 2, Shrek the Third en Shrek Forever After.

6 Conrad Vernon (Gingerbread Man)

Conrad Vernons carrière nam een enorme sprong nadat hij in Shrek was opgenomen. De storyboard-artiest heeft zich gewaagd aan vele andere DreamWorks-animatiefilms, waaronder de Madagascar-franchise en Monsters vs. Aliens. Vernon, die studeerde aan CalArts, was ook een van de regisseurs van The Addams Family, een zwarte animatiefilm uit 2019 met in de hoofdrollen Snoop Dogg, Bette Midler, Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Oscar Isaac en nog veel meer.

5 Vincent Cassel (Robin Hood)

Vincent Cassel speelde "Monsieur" Robin Hood in Shrek en was eigenlijk een beroemde acteur voordat hij in Shrek verscheen. Hij kreeg eind jaren negentig twee César Award-nominaties in Frankrijk voor zijn briljante vertolking van een lastige Frans-joodse jeugd in La Haine. Na Shrek bleef de acteur indrukwekkendere titels toevoegen aan zijn acteerportfolio, waaronder Engerraund Serac in de Westworld dystopia-serie van HBO.

4 John Lithgow (Lord Farquaad)

Na het uiten van de gemene antagonist Lord Farquaad in Shrek, is de tweevoudig Golden Globe-winnende acteur John Lithgow nog steeds in de buurt. Niet alleen is hij vloeiend in komische films, de 75-jarige acteur beproefde ook zijn geluk in thriller- en actiefilms. Lithgow, voorheen een Broadway-acteur, speelt ook in films als 3rd Rock from the Sun, How I Met Your Mother, Dexter, The Crown en Perry Mason.

3 Cameron Diaz (Fiona)

Velen wisten het misschien niet, maar het was de stem van Cameron Diaz achter het personage van prinses Fiona. De Golden Globe-genomineerde actrice heeft een overvloed aan records gebroken, waardoor ze in 2018 een van de meest winstgevende binnenlandse kassa-actrices in de VS is. Naast acteren lanceerde de trotse moeder van één ook een biologisch wijnmerk in 2020 en bracht twee gezondheidsboeken uit, de New York-bestseller The Body Book (2013) en The Longevity Book (2016).

2 Eddie Murphy (Ezel)

Vóór Shrek was Eddie Murphy al een bekende naam in de entertainmentindustrie. Geprezen als een van de beste stand-up comedians aller tijden, scoorde Murphy miljoenen bruto van zijn stand-up comedy wereldtours. Na zijn debuut in de jaren zeventig en het behalen van acteersterrendom in de jaren tachtig, is het niet meer dan normaal dat Murphy's acteercarrière in de jaren 2010 gestaag achteruitgaat. Sinds Shrek Murphy echter net zo relevant is gebleven als altijd en zelfs Coming 2 America heeft uitgebracht en plannen heeft om te schitteren in Beverly Hills Cop 4.

1 Mike Myers (Shrek)

Voormalig SNL-artiest Mike Myers heeft sinds Shrek een aantal andere titelrollen gespeeld. Helaas stopte de Canadees met acteren in 2012, hoewel hij later in 2018 gastoptredens maakte in Terminal en Bohemian Rhapsody. Hij verscheen ook in Madonna's 'Beautiful Stranger' en Britney Spears' 'Boys' bij muziekvideo's. En… het gerucht gaat dat hij zijn Austin Powers-personage nieuw leven inblaast met een nieuwe Austin Powers-film.

Aanbevolen: