The One Thing HBO's 'Deadwood' Got Wrong over Al Swearengen

The One Thing HBO's 'Deadwood' Got Wrong over Al Swearengen
The One Thing HBO's 'Deadwood' Got Wrong over Al Swearengen
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat acteur Ian McShane geweldig werk heeft geleverd door Al Swearengen te vertolken. Hoewel er veel historische onnauwkeurigheden waren in 'Deadwood' (zowel de show als de film), kwam Ian's Al echt tot leven.

HBO had veel elementen goed, waardoor zowel de show als de film het bekijken waard waren. Trouwens, historische onnauwkeurigheden zijn zoiets als producenten en zelfs acteurs een creatieve licentie nemen met hun materiaal.

Zelfs films als 'Marie Antoinette' namen vrijheden met historische feiten. Met weinig bewijs van enkele stukjes geschiedenis, eindigen shows zoals 'Vikings' historisch gezien nergens op. En wanneer producenten, acteurs, visagisten en kostuumontwerpers (naast alle andere experts die nodig zijn om een film te maken) de jaren 1880 proberen na te bootsen, kloppen een paar dingen misschien niet helemaal.

Als het op 'Deadwood' aankomt, zijn er relatief weinig dingen om over te klagen. Ian McShane was een overtuigende boosaardige schurk van het kleine stadje, maar er is meer aan het verhaal.

In de film is Swearengen een slechte kerel. Maar zoals ScreenRant aangeeft, was de werkelijke Al Swearengen in werkelijkheid veel bruter.

On Deadwood schetste de stad Deadwood, South Dakota, het echte verhaal. Al Swearengen huurde zijn vrouwelijke werknemers in door ze naar binnen te lokken terwijl ze wanhopig waren, en ze vervolgens fysiek te misbruiken totdat ze 'besloten' voor hem te werken.

Maar hij gebruikte ook de politiek om het klimaat in de stad te vervormen en echte verandering te voorkomen. Hij creëerde zijn eigen oase en gaf duidelijk niet om iemand anders. In de film heeft Swearengen iets minder bite.

Bovendien stierf de echte Al niet in 1899. Zijn saloon viel in 1899, maar Swearengen stierf uiteindelijk in 1904. Zoals de site van de stad uitlegt, was de brand in The Gem Theatre in 1899 eigenlijk de derde brand. Iemand (of, meer waarschijnlijk, meerdere personen) wilde Al of zijn bedrijf niet in de buurt hebben.

Historische foto's van Al Swearengen - Gem Theatre
Historische foto's van Al Swearengen - Gem Theatre

Ter gelegenheid van de derde brand had iemand de brandkraansleutels verwijderd, zodat brandweerlieden de brand niet eens konden bestrijden. Nadat hij zijn bedrijf had zien afbranden, verliet Al Deadwood en verhuisde naar Colorado.

Zijn dood was ook minder iconisch dan op het scherm. In de film heeft Al een aantal scheidingslijnen die de cirkel echt rond maken. Maar in het echte leven is het einde veel minder bevredigend.

Het lichaam van Al Swearengen werd gevonden in de buurt van een trambaan in Denver, Colorado, zegt Deadwood. Niemand is er ooit achter gekomen of hij een natuurlijke dood is gestorven of dat er vals spel in het spel was.

Maar gezien alles wat fans hebben geleerd over Al Swearengen uit de tv-serie en film, had hij waarschijnlijk veel vijanden die bereid waren alles te doen wat nodig was om hem uit te schakelen. Wat zou Al er immers van hebben weerhouden om naar Colorado te verhuizen en een nieuw bedrijf te openen dat nog erger was dan zijn vorige operatie?

Aanbevolen: