Cameron Diaz's 10 meest memorabele filmrollen

Inhoudsopgave:

Cameron Diaz's 10 meest memorabele filmrollen
Cameron Diaz's 10 meest memorabele filmrollen
Anonim

Cameron Diaz - die haar carrière als model begon en in de jaren 90 beroemd werd als actrice - was in de jaren 2000 een vaste waarde in de filmindustrie. Sinds kort is de actrice echter overgestapt van films naar bedrijven en ze is zelden meer te zien in Hollywood-films.

De lijst van vandaag werpt een blik op enkele van de meest memorabele rollen van Cameron Diaz, die zeker bewijzen dat de ster ons een comeback moet geven. Van het spelen van Natalie Cook in Charlie's Angels tot het geven van haar eigen stem aan prinses Fiona in de Shrek-franchise - blijf scrollen om erachter te komen welke rollen op de lijst zijn gekomen!

10 Mary Jensen In 'Er is iets met Mary'

Cameron Diaz in Er is iets met Mary
Cameron Diaz in Er is iets met Mary

De aftrap is Cameron Diaz als Mary Jensen in de komediefilm There's Something About Mary uit 1998. Naast Cameron Diaz zijn er in de film ook Matt Dillon, Ben Stiller, Lee Evans en Chris Elliott te zien. There's Something About Mary - dat het verhaal vertelt van een man die de kans krijgt om zijn droommeisje van de middelbare school te ontmoeten - heeft momenteel een 7,1 beoordeling op IMDb.

9 Natalie Cook In 'Charlie's Angels' en 'Charlie's Angels: Full Throttle'

Cameron Diaz in Charlie's Angels
Cameron Diaz in Charlie's Angels

De volgende op de lijst is Cameron Diaz als Natalie Cook in de actiekomedie uit 2000 Charlie's Angels en het vervolg uit 2001 Charlie's Angels: Full Throttle. In de films - die het verhaal vertellen van drie vrouwelijke detectives met een mysterieuze baas - spelen ook Drew Barrymore en Lucy Liu. Charlie's Angels heeft momenteel een beoordeling van 5,5, terwijl het vervolg Charlie's Angels: Full Throttle een beoordeling van 4,9 heeft op IMDb.

8 Tina Carlyle In 'The Mask'

Cameron Diaz in Het masker
Cameron Diaz in Het masker

Laten we verder gaan met Cameron Diaz als Tina Carlyle in de superheldenkomedie The Mask uit 1994. De film - die is gebaseerd op de Mask-strips die zijn uitgegeven door Dark Horse Comics - heeft ook hoofdrollen voor Jim Carrey, Peter Riegert, Peter Greene, Amy Yasbeck en Richard Jeni.

Momenteel heeft The Mask - dat het verhaal vertelt van een bankbediende die verandert in een manische superheld - een 6,9 rating op IMDb.

7 Lotte Schwartz In 'Being John Malkovich'

Cameron Diaz in Being John Malkovich
Cameron Diaz in Being John Malkovich

Een andere van de meest memorabele rollen van Cameron Diaz is haar vertolking van Lotte Schwartz in het fantasiekomedie-drama Being John Malkovich uit 1999. De film vertelt het verhaal van een poppenspeler die een portaal vindt dat naar de geest van John Malkovich leidt - en naast Cameron Diaz zijn er ook John Cusack, Catherine Keener, Orson Bean, Mary Kay Place en John Malkovich in de hoofdrol. Momenteel heeft Being John Malkovich een 7,7 rating op IMDb.

6 Julianna "Julie" Gianni In 'Vanilla Sky'

Cameron Diaz in Vanilla Sky
Cameron Diaz in Vanilla Sky

De volgende op de lijst is Cameron Diaz als Julianna "Julie" Gianni in de sci-fi psychologische thriller Vanilla Sky uit 2001. Naast Cameron Diaz zijn er ook Tom Cruise, Penélope Cruz, Kurt Russell, Jason Lee en Noah Taylor in de film te zien - en het vertelt het verhaal van een eigenaar van een grote uitgeverij wiens leven drastisch verandert. Momenteel heeft Vanilla Sky een 6,9 rating op IMDb.

5 Joy McNally In 'What Happens In Vegas'

Cameron Diaz in Wat gebeurt er in Vegas
Cameron Diaz in Wat gebeurt er in Vegas

Een andere memorabele rol van Cameron Diaz is haar vertolking van Joy McNally in de romcom What Happens in Vegas uit 2008. In de film - die het verhaal vertelt van twee mensen die van plan zijn te scheiden vlak nadat ze met elkaar zijn getrouwd, maar een rechter bepa alt dat ze een bepaalde tijd samen moeten leven - hebben ook Ashton Kutcher, Rob Corddry, Treat Williams en Dennis de hoofdrol. Molenaar. Momenteel heeft What Happens in Vegas een beoordeling van 6,1 op IMDb.

4 Christina W alters In 'The Sweetest Thing'

Cameron Diaz in The Sweetest Thing
Cameron Diaz in The Sweetest Thing

Over romcoms gesproken - laten we verder gaan met Cameron Diaz als Christina W alters in de film The Sweetest Thing uit 2002.

Naast Cameron Diaz zijn er in de film ook Christina Applegate, Selma Blair, Thomas Jane, Jason Bateman en Parker Posey - en het vertelt het verhaal van een vrouw die leert over de etiquette van flirten. Momenteel heeft The Sweetest Thing een 5,2 beoordeling op IMDb.

3 Kimberly "Kimmy" Wallace In 'My Best Friend's Wedding'

Cameron Diaz op de bruiloft van mijn beste vriend
Cameron Diaz op de bruiloft van mijn beste vriend

Laten we verder gaan met Cameron Diaz als Kimberly "Kimmy" Wallace in de romantische komedie My Best Friend's Wedding uit 1997. De film vertelt het verhaal van een onverwachte liefdesdriehoek die ontstaat tussen vrienden, en er zijn ook Julia Roberts, Dermot Mulroney, Rupert Everett en Philip Bosco in de hoofdrol. Momenteel heeft My Best Friend's Wedding een beoordeling van 6,3 op IMDb.

2 Elizabeth Halsey In 'Bad Teacher'

Cameron Diaz in Slechte Leraar
Cameron Diaz in Slechte Leraar

De volgende op de lijst is Cameron Diaz als Elizabeth Halsey in de komedie Bad Teacher uit 2011. Naast Cameron Diaz zijn er ook Justin Timberlake, Lucy Punch, John Michael Higgins en Jason Segel in de film te zien - en het vertelt het verhaal van een luie leraar die gedwongen wordt weer les te geven om te voorkomen dat haar verloofde haar dumpt. Momenteel heeft Bad Teacher een beoordeling van 5,6 op IMDb.

1 En tot slot, prinses Fiona in de 'Shrek'-franchise

Cameron Diaz in Shrek
Cameron Diaz in Shrek

De lijst wordt afgerond met Cameron Diaz als prinses Fiona in de geanimeerde comedy-franchise Shrek. Hoewel Cameron Diaz niet acteert, maar alleen haar stem gebruikt voor deze rol, verandert dat niets aan het feit dat Fiona een van haar meest memorabele personages blijft. Door de jaren heen heeft Cameron Diaz Fiona haar stem gegeven in vier Shrek-films - Shrek uit 2001, Shrek 2 uit 2004, Shrek the Third uit 2007 en Shrek Forever After uit 2010.

Aanbevolen: