10 beroemdheden die hun hoofd hebben geschoren voor een rol

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die hun hoofd hebben geschoren voor een rol
10 beroemdheden die hun hoofd hebben geschoren voor een rol
Anonim

Als een acteur een felbegeerde filmrol krijgt, zullen ze alles doen wat nodig is om hun personage zo goed mogelijk te portretteren, wat ook kan betekenen dat ze hun uiterlijk moeten veranderen. Ryan Gosling moest maar liefst 60 pond aankomen voor zijn rol in The Lovely Bones, terwijl Matthew McConaughey 40 pond dramatisch moest verliezen voor zijn rol in Dallas Buyers Club.

Deze Hollywood-sterren lieten zien hoe serieus ze waren over hun rollen, maar er komt vaak een filmrol waarbij een acteur zijn of haar hoofd moet scheren. Geloof het of niet, veel A-lijststerren hebben afscheid genomen van hun kostbare lokken en hebben enorme haartransformaties ondergaan om hun rol te spelen. Een beroemde actrice schoor zelfs haar hoofd terwijl de camera's aan het rollen waren, en had maar één take om het perfect te maken.

10 Sigourney Weaver voor '

Sigourney Weaver voor 'Alien 3&39
Sigourney Weaver voor 'Alien 3&39

Actrice Sigourney Weaver moest een geheel nieuwe look rocken voor de derde aflevering van Alien 3, waarin ze Ellen Ripley speelde, de enige overlevende die is overgebleven van een noodlanding op een door God verlaten planeet waar ze opnieuw moet dood nog een verraderlijke alien.

Voor de rol liet Weaver haar hoofd kaal scheren, maar gaf toe dat het de regisseur van de film was, David Fincher's idee, haar te vertellen dat hij haar personage als kaal afschilderde, om te voorkomen dat ze luizen kreeg op een plant vol met gevangenen. Ze zei: "Als ik mijn hoofd moet scheren, moet ik natuurlijk om meer geld vragen."

9 Matt Damon voor 'Elysium'

Matt Damon voor 'Elysium&39
Matt Damon voor 'Elysium&39

Voor zijn sci-fi-film Elysium uit 2013 portretteerde acteur Matt Damon een man genaamd Max wiens missie het was om twee klassen mensen samen te brengen en gelijkheid te brengen in een wereld die wordt gerund door de ultrarijken die in 'Elysium' en de rest wonen van de mensen die tussen de ruïnes van de aarde leven.

Damon moest al zijn haar afscheren voor de rol, omdat er robotonderdelen in zijn hele lichaam waren geboord. De ster vond het scheren van zijn hoofd echter "bevrijdend" en "heel leuk", aldus People.

8 Demi Moore voor 'G. I. Jane'

Demi Moore voor 'G. I. Jane&39
Demi Moore voor 'G. I. Jane&39

Demi Moore trainde niet alleen om luitenant Jordan O'Neil te worden in de film G. I. Jane door echte Navy SEAL-workouts te doen, maar ze ging ook een stap verder door haar lange donkerbruine haar te dumpen voor een geschoren hoofd.

De actrice schoor haar hoofd op de filmset door een elektrisch scheerapparaat te nemen en zichzelf een buzz-cut te geven om te laten zien dat ze capabel genoeg is om de eerste vrouwelijke Navy SEAL te worden, volgens Today.

7 Cynthia Nixon voor 'Wit'

Cynthia Nixon voor 'Wit&39
Cynthia Nixon voor 'Wit&39

Cynthia Nixon staat bekend om haar rode haar op Sex and the City, maar ze onthulde een geheel nieuwe look toen ze haar hoofd kaal schoor voor haar Broadway-debuut in Wit. In de productie portretteert Nixon Vivian Bearing, een poëzieprofessor met terminale kanker, volgens de Huffington Post.

De actrice deelde haar mening over haar laatste optreden en deelde: "Ik was altijd een beetje nieuwsgierig om te zien hoe het zou zijn. Ik vind het leuk; ik denk niet dat ik het voor altijd zal houden."

6 Charlize Theron voor 'Mad Max: Fury Road'

Charlize Theron voor 'Mad Max: Fury Road&39
Charlize Theron voor 'Mad Max: Fury Road&39

Actrice Charlize Theron neemt haar rollen heel serieus, kijk maar naar haar in Monster, waar ze transformeerde in de oude prostituee Aileen Wuornos, die haar de Academy Award voor Beste Actrice opleverde.

Voor haar rol in Mad Max: Fury Road besloot de actrice dat haar personage een geschoren hoofd moest hebben. Bij de Oscars vertelde ze: "Het is het meest bevrijdende, ik raad het ten zeerste aan. Ik denk dat elke vrouw het zou moeten doen."

5 Natalie Portman voor 'V For Vendetta'

Natalie Portman voor 'V For Vendetta&39
Natalie Portman voor 'V For Vendetta&39

Een van de meest iconische momenten in de film V for Vendetta was kijken hoe Natalie Portman haar hoofd kaal schoor terwijl camera's rolden voor de thriller. Portman moest het moment in één take vastleggen en deed dat verbazingwekkend.

Over de ervaring gesproken, zei ze: "Ik probeerde me zo te concentreren, karakter te hebben, omdat we maar één kans hadden om het te doen. Ik heb geen persoonlijke herinneringen aan de ervaring."

4 Millie Bobby Brown voor 'Stranger Things'

Millie Bobby Brown voor 'Stranger Things&39
Millie Bobby Brown voor 'Stranger Things&39

Millie Bobby Brown zag haar carrière omhoogschieten toen ze Elf speelde in de hitserie Stranger Things van Netflix. Terwijl ze haar hoofd alleen voor het eerste seizoen had kaalgeschoren, vertelde ze over de ervaring op Instagram.

"De dag dat ik mijn hoofd schoor, was het meest krachtige moment van mijn hele leven. De laatste lok haar die werd afgeknipt, was het moment dat mijn hele gezicht in de show was en ik me niet meer achter haar kon verschuilen zoals ik vroeger deed naar, " onthulde de actrice.

3 Kristen Stewart voor 'Underwater'

Kristen Stewart voor 'Onderwater&39
Kristen Stewart voor 'Onderwater&39

Kristen Stewart heeft haar haar platinablond geverfd en afgeschoren voor haar rol in de film Underwater uit 2020. Over haar nieuwe haartransformatie vertelde ze: "Ik speel een werktuigbouwkundig ingenieur die aan een booreiland op de bodem van de oceaanbodem werkt, dus voor mij is het praktisch."

Stewart voegde er ook aan toe dat ze al geruime tijd haar haar wilde knippen, en gelukkig vond ze haar kans.

2 Joey King voor 'The Act'

Joey King voor 'The Act&39
Joey King voor 'The Act&39

Actrice Joey King speelde Gypsy Rose Blanchard, die bekend staat om het vermoorden van haar moeder nadat ze gedwongen werd haar leven te leiden alsof ze ernstig ziek was. Voor de rol moest King haar hoofd scheren, omdat Blanchards moeder het hoofd van haar dochter zou scheren zodat het zou lijken alsof ze kanker had, volgens Allure.

Toen King sprak over het verliezen van haar lokken, vertelde ze: "Het is erg bevrijdend, erg leuk en geeft veel kracht."

1 Anne Hathaway In 'Les Miserables'

Anne Hathaway In 'Les Misérables&39
Anne Hathaway In 'Les Misérables&39

Anne Hathway's personage in de film Les Miserables uit 2012 liet zien hoe ze haar lokken afhakte om eten voor haar kind te kopen. In een gesprek met MTV over het afknippen van haar echte haar, vertelde ze: "Ik deed het voor de film. Ik ben gewoon zo blij met hoe ik eruitzie, dus ik vind het nu heel leuk om kort haar te hebben."

Hathaway gaf ook toe dat het haar idee was om haar hoofd kaal te scheren, en voegde eraan toe: "Tom heeft me niet gevraagd om het te doen." Verwijzend naar de regisseur van de film, Tom Hooper.

Aanbevolen: