De cast van 'Buffy The Vampire Slayer': waar zijn ze nu?

Inhoudsopgave:

De cast van 'Buffy The Vampire Slayer': waar zijn ze nu?
De cast van 'Buffy The Vampire Slayer': waar zijn ze nu?
Anonim

Als het gaat om enkele van de beste shows uit de jaren 90, denk je zeker aan Buffy The Vampire Slayer! De hitshow kwam voor het eerst op de voorgrond in 1997 en duurde maar liefst 7 seizoenen. De serie volgde niemand minder dan Buffy, Spike, Willow en Angel gespeeld door grote namen, waaronder Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan en David Boreanaz, om er maar een paar te noemen.

Hoewel de show altijd in een positief daglicht bleef, lijkt het alsof er veel geroezemoes is rond Buffy, voornamelijk vanwege de beschuldigingen tegen de maker van de show, Joss Whedon. Ondanks dat Whedon de reputatie van de show aantast, blijft het nog steeds een van de meest iconische drama's.

Nadat Buffy The Vampire Slayer in 2003 eindigde, vroegen veel fans zich af waar de cast naartoe zou gaan en of ze in de buurt zouden blijven. Dus, wat is de cast van Buffy tot vandaag? Laten we het uitzoeken!

10 Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar speelde niemand minder dan Buffy zelf! De ster verscheen zeven seizoenen als haar vampierdodende personage voordat ze terugkeerde naar het grote scherm in films zoals The Grudge, Southland Tales en de Scooby-Doo-films.

Gellar keerde uiteindelijk terug naar televisie in 2013, waar ze verscheen in de comedyserie van CBS, The Crazy Ones. Hoewel Buffy zeker de grootste rol van Gellar tot nu toe is, is haar tijd in Cruel Intentions ook een favoriet bij de fans. Sarah Michelle keert terug om Kathryn Mertuil te spelen voor de reboot van de film uit de jaren 90!

9 Alyson Hannigan

Alyson Hannigan speelde niemand minder dan Willow, een personage waar fans absoluut dol op waren. Tijdens de opnames van B uffy verscheen Hannigan ook in de American Pie-films, wat de doorbraakrol van Alyson Hannigan is.

Alyson verscheen vervolgens in Veronica Mars voordat hij zich aanmeldde om Lily Aldrin te spelen in de hitserie How I Met Your Mother. Nadat de shows in 2014 eindigden, richtte de ster zich op het hosten van de magische variété, Penn & Teller: Fool Us en Outrageous Pumpkins, die wordt uitgezonden op het Food Network.

8 David Boreanaz

David Boreanaz regeerde op Buffy The Vampire Slayer als niemand minder dan Angel! De ster speelde de eerste drie seizoenen Buffy's romantische interesse voordat hij de show verliet om te verschijnen in zijn eigen spin-off, Angel.

Het was hier dat zijn personage zijn eigen kwaadbestrijdingsbureau oprichtte in Los Angeles. Zijn tijd als hoofdrolspeler eindigde in 2004, wat Boreanaz naar FOX stuurde, waar hij speelde in Bones, een show waar David nu maar liefst 15 jaar in acteert!

7 Nicholas Brendon

Nicholas Brendon speelde niemand minder dan de onhandige Xander in Buffy. Nadat de show was ingepakt, zou Brendon in 2005 als banketbakker in Bradley Cooper's show Kitchen Confidential verschijnen, maar dat veranderde uiteindelijk in een wonder-optreden van één seizoen.

Gelukkig voor Nicholas zou hij zijn acteerwerk voortzetten bij Criminal Minds, waarin hij van 2007 tot 2014 een terugkerende rol had. Vandaag heeft Nicholas een aantal aanvaringen met de wet gehad en heeft hij zijn problemen met middelenmisbruik.

6 Anthony Head

Anthony Stewart Head portretteerde de verfijnde Giles! Het karakter van Head was niemand minder dan de rol van de Britse heer die in de meeste drama-, film- en televisieseries te zien was, wat hem zo'n cruciaal personage in de show maakte.

Nadat de show in 2003 was ingepakt, ging Head verder met andere televisieprogramma's zoals Little Britain, Merlin, Repo! The Genetic Opera en het vervolg op Percy Jackson. Naast zijn aanhoudende succes op het scherm, heeft Anthony Head getekend voor Still Star Crossed, Shondaland's Romeo & Juliet-geïnspireerde serie, die nog geen releasedatum heeft aangekondigd.

5 Charisma Carpenter

Charisma Carpenter speelde de rol van Cordelia, maar net als haar tegenspeler, David Boreanaz, verliet ze ook na drie seizoenen om in Angel te verschijnen. Na de seriefinale van de show in 2004, verscheen Carpenter op Veronica Mars, Greek en The Lying Gam e.

De ster had een Buffy-reüniemoment toen zij en co-ster James Marsters samen op Supernatural verschenen! Charisma kreeg later een kleine rol in Ryan Murphy's, Scream Queens, waar ze de moeder van Ariana Grande speelde.

4 James Marsters

James Marsters nam de rol van Spike op zich in de hitserie Buffy! Na het verlaten van Sunnydale in seizoen zes, verhuisde Spike naar Angel, waar hij herenigd werd met mede-co-sterren, David Boreanaz en Charisma Carpenter.

Marsters kreeg later een rol in Smallville, waarin hij zowel Milton Fine als de Brainiac speelde. Hij verscheen ook in Torchwood, waar hij Captain John Hart speelde. De ster is nu klaar om een trotse ouder te spelen in de aankomende show van Marvel, Runaways.

3 Michelle Trachtenberg

Michelle Trachtenberg voegde zich bij de cast van Buffy The Vampire Slayer in het vijfde seizoen toen ze werd voorgesteld als Buffy's jongere zus, Dawn. Ondanks dat ze geen favoriet bij fans was, vooral omdat haar personage altijd niets goeds had gedaan, speelde Dawn een cruciale rol waardoor fans een diepere duik konden nemen in Buffy's gezinsleven.

Na de show verscheen Michelle in films als Ice Princess, 17 Again en EuroTrip. Het volgende grote tv-succes van de actrice was op Gossip Girl, waar ze niemand minder dan Georgina Sparks speelde.

2 Seth Groen

Seth Green nam de rol van Oz in Buffy op zich en is sindsdien zeer relevant en succesvol gebleven in het bedrijf. Nadat de shows in 2003 waren afgelopen, verscheen Seth in films als Austin Powers in Goldmember, The Italian Job en Without A Paddle.

De meest herkenbare rol van de ster is van zijn langdurige stemacteerrol als Chris Griffin in Family Guy! Alsof acteren nog niet genoeg was, ging Seth verder met het co-creëren van de hilarische stop-motion comedyshow Robot Chicken.

1 Eliza Dushku

Hoewel Eliza Dushku misschien bekend staat om haar rol in de hit '99-film, Bring It On, zag ze ook net zoveel succes toen ze Faith speelde in Buffy. Nadat de show in 2003 was afgelopen, ging Eliza verder om te schitteren in Tru Calling van FOX van 2003 tot 2005 voordat ze haar eigen show Dollhouse kreeg. De show eindigde in 2010, toen Dushku terugkeerde naar huis in Massachusetts, waar ze zich inschreef aan de Suffolk University.

Aanbevolen: