Adam Sandler stierf bijna tijdens het filmen van ongesneden edelstenen

Inhoudsopgave:

Adam Sandler stierf bijna tijdens het filmen van ongesneden edelstenen
Adam Sandler stierf bijna tijdens het filmen van ongesneden edelstenen
Anonim

Voordat Adam Sandler de hoofdrol speelde in Uncut Gems uit 2019, stond de carrière van Adam Sandler stil na een reeks 'ondermaatse' komediefilms.

Dankzij regisseurs Josh en Benny Safdie kreeg de voormalige ster van Saturday Night Live de kans om zijn bereik als komische acteur te bewijzen door een gokverslaafde te spelen. Hij zette zelfs zijn leven op het spel tijdens het opnemen van de film.

Hoe Adam Sandler werd gegoten in 'Uncut Gems'

In een gesprek met Entertainment Weekly in mei 2020 onthulde Sandler dat de gebroeders Safdie contact hebben opgenomen met zijn agent voor de rol. "Oh man, ik heb ze niet ontmoet. Ik wist het niet!" zei de Happy Gilmore-ster over het castingproces."Maar ik denk dat ze met [mijn agent] hebben gepraat en hij dacht waarschijnlijk niet dat de timing goed was, ik had andere dingen aan het koken. Maar deze leeftijd voelt alsof het logischer is." In december 2019 zei Josh dat Sandler hun allereerste keuze was voor de hoofdrol.

"We wisten dat we een personage nodig hadden waar je van hield, die deze patriarchale kwaliteit had, die beminnelijk was en zich kon verankeren in absurde scenario's. En vanaf het allereerste begin wisten we dat het Adam Sandler was, "vertelde hij Vox. "In 2015 probeerden we hem te pakken te krijgen." Sandler was aanvankelijk echter niet beschikbaar om de film te maken. De regisseurs probeerden vervolgens andere komieken te casten, zoals de controversiële Sacha Baron Cohen en Jonah Hill, die werd geselecteerd nadat Martin Scorsese aan boord kwam als uitvoerend producent van Uncut Gems.

Ze gingen echter maar korte tijd met Cohen op pad. Wat Hill betreft, zei Josh dat het niet lukte omdat de Wolf of Wall Street-ster zich destijds "meesleepte" met zijn andere projecten.

"Martin Scorsese raakte erbij betrokken, wat het profiel van het project echt verhoogde. Jonah Hill wilde [met hem] samenwerken en we dachten dat het heel cool zou zijn om met onze tijdgenoten samen te werken," vertelde Josh, eraan toevoegend dat ze uiteindelijk moeite hadden om met de acteur samen te werken omdat ze "geen manier konden bedenken om het personage te 'verjongen'", terwijl Hill "zich liet meeslepen en meegesleept werd met zijn eigen film [Mid 90s] en vervolgens de daaropvolgende opnames van maniak."

Hoe Adam Sandler bijna stierf tijdens het filmen van 'Uncut Gems'

In hetzelfde interview met EW zei Josh dat Sandler zou verdwalen in zijn karakter tijdens brute vechtscènes dat het "een of twee keer een beetje eng" werd.

"De regisseur zei dat ondanks dat de acteur "een bewuste keuze" maakte om zijn familie niet mee naar de set te nemen, hij het personage met zijn blauwe plekken mee naar huis nam. "Oh mijn god, ja. De jongens vielen me behoorlijk aan - ze sloegen me in elkaar, ik zou zeggen dat het misschien 120 verschillende hoeken waard is. En ja, ik had wat vlekken op mijn lichaam, "herinnerde de ster van Hotel Transylvania zich. Josh zei: "Hij zag er letterlijk uit als een cheeta, zwarte vlekken helemaal op en neer op zijn rechter- en linkerarm."

De filmmaker voegde eraan toe dat "er één take was toen Sandler stikte en hij probeerde eruit te tikken, maar de [andere] acteur dacht dat hij gewoon Howard was, dus hij stikte harder, en Adam kon het niet adem."

EW vroeg toen of ze "geen stopwoord hadden", waarop Josh antwoordde: "Een stopwoord? Hij kon niet praten! [Lacht] Maar hij zei nooit iets tot nadat we hadden geknipt en toen hij zei: 'Bedankt.'" Hij vond het ook "verbazingwekkend dat toen zijn [Sandler's] vrouw Jackie de film zag, ze dacht: 'Jij was het niet, het was een totaal ander persoon op het scherm.'"

Adam Sandler herenigt zich met de Safdie Brothers

In april 2022 bevestigde Sandler aan EW dat hij "nog een film ging maken met de Safdie-broers." Hij heeft geen details gemorst, maar hij zei dat het al in de maak is.

"Ze werken er hard aan", zei de Wedding Singer-ster over de regisseurs. "Hun arbeidsethos is bananen. Ze zijn altijd aan het werk, altijd aan het schrijven, altijd aan het denken. Ik weet niet wat ik je kan vertellen, maar het wordt heel spannend. Het is anders. Maar ik wil niet dat ze ooit zeggen, 'Waarom heb je hem dat in godsnaam verteld?' Dus ik laat ze er [over] praten."

Er is veel veranderd in Sandlers carrière na Uncut Gems. Onlangs kreeg hij veel lof voor zijn nieuwe film, Hustle, die nu beschikbaar is op Netflix. Vulture's Bilge Ebiri noemde het "Pure Adam Sandler Wish Fulfillment."

De schrijver merkte op dat in de komische rollen van de acteur, hij altijd "authenticiteit tegengaat met eerlijkheid", maar dat in deze nieuwe film "de authenticiteit en de eerlijkheid eindelijk samenkomen", terwijl hij Stanley Sugerman, een verkenner speelt voor de Philadelphia 76ers.

Aanbevolen: