Yung Gravy, Stephen Sanchez en andere opkomende muzikanten om naar uit te kijken

Inhoudsopgave:

Yung Gravy, Stephen Sanchez en andere opkomende muzikanten om naar uit te kijken
Yung Gravy, Stephen Sanchez en andere opkomende muzikanten om naar uit te kijken
Anonim

Er is de afgelopen jaren veel groot muzikaal talent gekomen en gegaan, en het is een extreem snelle industrie om bij te houden. Er zijn tal van gevallen waarin een muzikant zijn virale doorbraak maakt maar na verloop van tijd verdwijnt, terwijl andere slaperhits produceren die jaren nadat ze zijn uitgebracht erkend worden. De afgelopen twee jaar is er veel onzekerheid geweest als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis, die het muzikale landschap direct of indirect heeft beïnvloed.

2022 is trouwens een uniek jaar voor velen, ook voor deze artiesten, omdat ze de normaliteit kunnen ervaren zoals het ooit was in de jaren 2010. Ze kunnen hun fans weer persoonlijk bereiken met festivals en gemeenschappelijke evenementen, een luxe die we vorig jaar zelden hadden. Dat gezegd hebbende, van TikTok's favoriete hartenbreker tot hiphop's nieuwste rijzende ster, is er een heropleving van artiesten om naar uit te kijken dit jaar.

8 Yung Gravy

Yung Gravy is een definitie van wanneer funky hiphop soul ontmoet. De Minnesota-rapper is misschien al bekend sinds 2017 dankzij zijn platina-gecertificeerde 'Mr. Clean', maar dit jaar krijgt hij de bloemen die hij verdient met zijn TikTok-virale hit 'Betty (Get Money)'. Hij heeft momenteel twee studioalbums als soloartiest, uitgebracht in 2019 en 2020, en deze niet-single track kan het begin van een nieuw tijdperk inluiden.

7 Stephen Sánchez

De negentienjarige popsensatie Stephen Sanchez was nummers aan het opnemen in zijn slaapkamerstudio, die zich in 2021 verzamelden voor zijn debuut-indie-EP What Was. Zijn bekendste nummer, "Until I Found You", dit jaar in binnen- en buitenland in kaart gebracht, en het is bijna onmogelijk om te denken dat een zanger van zijn leeftijd zo'n topstem zou kunnen bereiken met deze plaat. Het is een zijdezachte liefdesode die het geluid van de jaren '50 en '60 leent en naar een nieuw publiek brengt.

6 Ja

Yeat, afkomstig uit Los Angeles, heeft de afgelopen maanden stappen gezet. Vorig jaar zag de rapper viraal succes op TikTok dankzij zijn singles "Sorry Bout That", "Money Twërk" en "Monëy So Big" van zijn debuutalbum.

Niet al te lang daarna volgde hij met major label debuut 2 Alive en versterkte zijn aanwezigheid op het internet met zijn cut "Rich Minions" voor de nieuwste soundtrack van Minions: The Rise of Gru. Het leidde tot de Gentleminion virale beweging waarbij mensen zich in formele kleding zouden kleden tijdens het bijwonen van de filmvertoning en een nieuwe carrièremijlpaal voor de rijzende ster.

5 Caroline Loveglow

Een andere LA-muzikant, Caroline Loveglow's kunstenaarschap vertrouwt op dromerige pop en alternatief vaporwave-geluid en esthetiek. Ze vertelt levendige verhalen met haar rustgevende en hypnotiserende zang, en ze klimt gewoon de hitlijsten op met haar debuutalbum, Strawberry, dat dit jaar in februari werd uitgebracht. Loveglow, als een opwindende opkomende artiest, is wanneer de technische details van elektronica samenkomen met filmisch indie-geluid.

4 NIKI

NIKI bestaat misschien al een hele tijd, maar de Indonesische inheemse heeft dit jaar iets speciaals bedacht. Under 88rising is ze betrokken geweest bij veel spannende projecten, waaronder de soundtrack van de film Shang-Chi uit 2021 en de Legend of the Ten Rings. Haar zeldzame kenmerkende stem stra alt charme uit en brengt de emotie naar boven in elk nummer, wat veilig te verwachten is van haar aankomende 2022 tweede album, Nicole.

3 Bailey Zimmerman

Bailey Zimmerman gaat over naar het countrygenre en heeft dit jaar veel lawaai gemaakt, dankzij zijn hitparades "Fall in Love" en "Rock and a Hard Place". Zijn raspende maar krachtige stem brengt de hairrock uit de jaren 80 naar de mainstream, en het succes van deze twee nummers leverde hem dit jaar een platencontract op bij Warner Music Nashville.

"Ik heb 'Never Comin' Home' gepost en het ontplofte van de ene op de andere dag. Vanaf daar was het een wervelwind. Het is niet echt gestopt', vertelde Zimmerman aan Billboard. “Twee maanden later, [Warner Music Nashville’s] Cris Lacy en Rohan Kohli namen contact op voor een ontmoeting. Het was allemaal zo nieuw voor mij. Ik wist niet wat Warner was. Ik wist niet wat labels waren, of publiceren of wat dan ook.”

2 Brent Faiyaz

In het tijdperk van enorme muzieklabels en bedrijven die de hitlijsten en de ether domineren, blijft Brent Faiyaz van R&B trouw aan zijn indie-roots terwijl hij goede nummers verovert. De 26-jarige krachtpatser crooner brengt R&B-trap opera in zijn tweede album, Wasteland, dat debuteerde op nummer twee in de Billboard 200-hitlijst. Zijn verhaal over bekendheid ging terug tot 2016 toen hij contact maakte met GoldLink en Shy Glizzy voor hun single "Crew", maar dit jaar kan een begin zijn voor iets speciaals voor hem.

1 Fivio Buitenlands

De New Yorkse rapper Fivio Foreign brak door in de mainstream toen Drake hem in mei 2020 introduceerde in "Demons" van het Dark Lane Demo Tapes-project. Twee jaar later, twee jaar later, is hij een van de populairste, meest gezochte talenten in het genre met verschillende spraakmakende co-tekens van onder meer Kanye West, Lil Tjay, Pop Smoke, en meer. Dit jaar verkende hij de nieuwste saga van zijn carrière, aangezien hij net zijn debuutalbum, B. I. B. L. E., heeft uitgebracht., in april.

Aanbevolen: