Wat zijn de langstlopende originele Netflix-series?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de langstlopende originele Netflix-series?
Wat zijn de langstlopende originele Netflix-series?
Anonim

Hoewel Netflix in 2022 in de problemen kwam met een verlies van abonnees en een steeds meer verzadigde markt van streamingdiensten, biedt het platform nog steeds een divers aanbod aan content. Van kinderprogramma's tot serieuze drama's, Netflix heeft originele shows in bijna elk denkbaar genre. Maar Netflix heeft ook een track record van het te vroeg annuleren van populaire shows, tot ergernis van fans. Terwijl shows als The Ranch en Gracie en Frankie een lange looptijd hebben, werden shows als Mystery Science Theater 3000 en Glow geschrapt ondanks lof van zowel fans als critici.

Maar sommige shows hebben het hakblok van Netflix ontweken. Sommigen van hen kregen zelfs bijna 100 afleveringen. Dit zijn de langst durende originele Netflix-series, en met origineel bedoelen we origineel! Omwille van tijd en ruimte richt deze lijst zich op shows die geen reboots waren of de Marvel-shows die uiteindelijk naar Disney+ zijn verhuisd. Deze lijst bevat ook niet de talkshows die Netflix heeft uitgevoerd, dat soort shows brengen zoveel afleveringen uit in zo'n korte tijd dat het oneerlijk is om ze 'langdurig' te noemen. Net als Chelsea, er werden zeker 120 afleveringen uitgezonden, maar het duurde maar 2 seizoenen en haalde daarom de cut niet. Dat gezegd hebbende, hier is de definitieve lijst.

9 13 redenen waarom

Hoewel de show controversieel is, heeft hij een indrukwekkende periode op Netflix doorstaan. De show die de naweeën volgt van een mysterieuze zelfmoord door een middelbare scholier heeft veel aandacht en kritiek gekregen. Verschillende voorstanders van bewustzijn van geestelijke gezondheid waren het niet eens met de manier waarop de show zelfmoord uitbeeldde, en velen beweren dat de show de geestelijke gezondheid van tieners kleineert. Toch duurde de show 4 seizoenen en 51 afleveringen.

8 Grote mond

Nick Kroll's animatieserie over de pijnlijke onhandigheid van tienerjaren kan met trots beweren een van de langstlopende Netflix-series te zijn met 5 seizoenen en 51 afleveringen vanaf 2022. Samen met Kroll bevat de show een verscheidenheid aan bekende komedie acteurs, zoals Jenny Slate en Nick Kroll.

7 Onbreekbare Kimmy Schmidt

Met 30 Rock's Tina Fey aan het roer van de show en met de maffe capriolen van Ellie Kemper als het hoofdpersonage, waren fans keer op keer opgetogen over deze komedie. Een ontvoerd meisje wordt gered nadat een sekteleider haar een aantal jaren ondergronds heeft vastgehouden en de show volgt haar tegenslagen terwijl ze zich weer bij de buitenwereld voegt. De show stuitte op een paar controverses toen Aziatische activisten Tina Fey riepen vanwege haar stereotiepe Aziatische karakters en haar gebruik van yellowface. Voordat hij tot een conclusie kwam, liep de show 4 seizoenen, maar maakte hij 51 afleveringen.

6 Trollenjagers

Horror- en fantasiemeesterbrein Guillermo Del Toro bracht ons deze geanimeerde show over middelbare scholieren die een ondergrondse samenleving van trollen beschermen tegen het kwaad dat hun wereld probeert binnen te vallen en te vernietigen. Hoewel er maar 3 seizoenen op zijn naam staan, duurde het 52 afleveringen.

5 Kaartenhuis

House of Cards is een van de oudste originele Netflix-series en is misschien wel een van de shows die er een respectabel televisienetwerk van hebben gemaakt, niet alleen een website voor het streamen van films. Hoewel de hoofdrolspeler van de show, Kevin Spacey, werd ontslagen nadat hij was beschuldigd van seksueel misbruik, gingen de showrunners door met het verhaal totdat de show 73 afleveringen telde in 6 seizoenen.

4 Bojack Horseman

Deze geanimeerde tekenfilm voor volwassenen verschilt van andere, zoals The Simpsons of King of The Hill, omdat hij veel meer vertrouwt op zwarte komedie en dramatische scènes dan op iets anders. De show heeft tal van beroemde stemmen achter de schermen, zoals Will Arnett, Paul F. Tompkins, Alison Brie en Amie Sedaris. Met 77 afleveringen in zes seizoenen is dit ook een van de weinige Netflix-shows die syndicatie krijgt op kabelnetwerken zoals Adult Swim en Comedy Central.

3 The Ranch

Net als House of Cards moest deze show een versnelling hoger schakelen nadat een van zijn sterren, Danny Masterson, werd opgeroepen voor seksueel misbruik aan het begin van de MeToo-beweging. Voordat de beschuldigingen naar buiten kwamen, genoten fans ervan om Ashton Kutcher en Danny Masterson te zien herenigen omdat het jaren geleden was dat ze samenwerkten aan That 70s Show. Het talent van westernster Sam Elliot gaf ook een echte cowboy-touch aan de show, die 8 seizoenen en 80 afleveringen duurde.

2 Oranje is het nieuwe zwart

Deze show explodeerde in populariteit toen deze voor het eerst werd uitgezonden. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal uit een bestseller, gaat de show over een vrouw die is veroordeeld voor een misdaad die ze heeft begaan met een minnaar waarmee ze enkele jaren voor haar arrestatie uit elkaar was gegaan en het volgt haar leven in de gevangenis en de levens van die op haar celblok. De show lanceerde de carrières van sterren als Laverne Cox en Uzo Aduba. Het was ook een enorme boost voor de carrières van Laura Pepron en Natasha Lyonne. In zeven seizoenen haalde de show 91 afleveringen.

1 Gracie en Frankie

De prijs voor de langstlopende originele Netflix-serie is van Gracie en Frankie. Jane Fonda, Sam Waterson, Martin Sheen en Lily Tomlin brachten deze nuchtere show over liefde, vriendschap en het homohuwelijk tot leven met hun dynamiek en chemie op het scherm. Gracie en Frankie duurden 7 seizoenen en maar liefst 94 afleveringen.

Aanbevolen: