Hier is waarom 'Supernatural' de langstlopende show op de CW is

Hier is waarom 'Supernatural' de langstlopende show op de CW is
Hier is waarom 'Supernatural' de langstlopende show op de CW is
Anonim

Het jaar 2020 markeert het einde van de langstlopende sci-fi-serie in de televisiegeschiedenis. Supernatural, dat in 2005 in première ging, heeft 15 seizoenen op het tv-netwerk gestaan. Dit markeert het einde van een tijdperk voor de toegewijde fanbase van de show. Dit is de reden waarom de show zo lang op de CW heeft gestaan.

De show volgt twee broers genaamd Sam (gespeeld door Jared Padalecki) en Dean Winchester (gespeeld door Jensen Ackles). Ze jagen op monsters die over de aarde zwerven. Volgens een artikel gepubliceerd door CBR, heeft de show positieve recensies van Rotten Tomatoes, met een beoordeling van 88% en een goedkeuringsscore van 90% van kijkers. Volgens de aggregatie van gebruikersrecensies van IMDb scoren afleveringen tussen de acht en tien.

Supernatural is niet de best beoordeelde show op televisie, maar het houdt wel een vast aantal kijkers vast. Voor de dertiende seizoensfinale van de show genereerde de show 1,63 miljoen views. Hoewel de aantallen in de loop der jaren zijn afgenomen, slaagt de show er nog steeds in om kijkers meestal tussen de 1,5 miljoen en 3,5 miljoen te houden.

Volgens Den of Geeks is een aspect dat bijdraagt aan de levensduur van Supernatural het vermogen van de show om hetzelfde te blijven. Juliette Harisson, de schrijver van een artikel met de titel: "Hoe gaat het in hemelsnaam nog steeds met bovennatuurlijk?" stelt: “Aan de ene kant blijft de show in de kern nog steeds over Sam en Dean, die op monsters jagen in hun Impala. Zelfs kijkers die de introductie van Collins' Castiel in seizoen vier niet leuk vonden, krijgen nog steeds regelmatig losse afleveringen te zien waarin geen andere reguliere personages verschijnen, en Sam en Dean jagen en doden / bezweren / maken anders een monster onschadelijk. Natuurlijk praten fans over het missen van de gloriedagen, zoals ze zullen doen bij het kijken naar een langlopende show, maar uiteindelijk is de kern van de show nog steeds hetzelfde.”

Sam en Dean Winchester uit Supernatural
Sam en Dean Winchester uit Supernatural

Bijkomend aspect is dat de show gezinsgericht is, wat bijdraagt aan de sterke band met de fanbase. Volgens een artikel gepubliceerd door Hidden Remote, staat er: Het zou geen verrassing moeten zijn dat Supernatural meteen de harten won toen ze het rond twee broers concentreerden. En het ging niet alleen om de broers, maar om het vinden van hun vader. Familieliefde en loyaliteit waren wat hen vooruit duwde en het publiek zorgden.

Een ander aspect dat de show interessant maakt om naar te kijken, is dat elke aflevering een ander verhaal heeft. Supernatural schuwt het niet om te experimenteren met afleveringsplots. Een aflevering kan variëren van het bestrijden van moordend speelgoed tot het betreden van de wereld van Scooby-Doo. Kortom, elke aflevering kan onvoorspelbaar zijn, waardoor fans constant betrokken kunnen blijven.

Sam en Dean jagen op een geest met de Scooby-Doo-bende
Sam en Dean jagen op een geest met de Scooby-Doo-bende

Ten slotte, wat de show gaande houdt, is de toegewijde fanbase. Volgens Fansided heeft de show een van de grootste actieve fandoms op Tumblr. De show heeft meer dan 125.000 fanfictieverhalen geïnspireerd en was te zien op Comic-Con na hun pilot-aflevering die in 2005 in première ging. De serie heeft zijn eigen fanconventie genaamd "Salute to Supernatural". Fans hebben de mogelijkheid om de sterren van de show te ontmoeten. Het wordt meestal in het weekend gehouden, van vrijdag tot zondag, en heeft veel gasten.

De SPN-familie heeft hun toewijding getoond door jaar na jaar op Supernatural te stemmen in de People's Choice Awards. Supernatural is tien keer genomineerd voor de Favorite Sci-Fi/Fantasy TV Show-prijs en vier keer gewonnen. Bovendien won het in 2012 de prijs voor Favorite Network TV Drama, waarmee het shows als Grey's Anatomy, The Good Wife, House en The Vampire Diaries versloeg.

De cast van Supernatural heeft de fandom geprezen voor het levend houden van de show door de jaren heen. Bij hun laatste Comic-Con-optreden in 2019 zei Jensen Ackles, die Dean Winchester speelt: "Bedankt voor het komen opdagen. Zonder jullie [de fans] zouden we hier niet zijn en het is geweldig om te zien."

De tweede helft van seizoen 15 was gepland om terug te keren in de herfst van 2020. Nu kan het worden verschoven naar januari 2021. Supernatural wordt momenteel gestreamd op Netflix.

Aanbevolen: