Dit zijn 's werelds langstlopende spelshows

Inhoudsopgave:

Dit zijn 's werelds langstlopende spelshows
Dit zijn 's werelds langstlopende spelshows
Anonim

Inkomen. Het kan langzaam en stabiel zijn, of zo onregelmatig als ze komen. Af en toe kan ons inkomen een gelukkige sprong maken, en dat is waar spelshows om de hoek komen kijken. Haat ze of hou van ze, spelshows bestaan al heel lang. Ze bieden die once-in-a-lifetime kans om een leuk leven te beleven. Of het nu gaat om reizen, exorbitante en eenvoudige prijzen of harde contanten, ze hebben veel levens veranderd. Vanwege het hechte beloningssysteem hebben de meeste spelshows strikte regels. Op Wheels of Fortune mag bijvoorbeeld geen deelnemer twee keer deelnemen. Spelshows zijn daarom een goede manier om snel wat geld te verdienen, maar de kans om te winnen is één op een miljoen.

Over de hele wereld hebben mensen waanzinnige bedragen gewonnen, reizen naar het buitenland, huishoudelijke artikelen, noem maar op. Het enige wat ze hoefden te doen was bidden dat ze naar binnen mochten, een paar puzzels oplossen en voila! Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele spelshows die extreem lange tijd hebben geduurd, hoewel sommige nu niet meer in de lucht zijn.

10 De tunnels, iedereen bedankt (Japan): 21 jaar

Deelnemers aan de Japanse spelshow buiten
Deelnemers aan de Japanse spelshow buiten

De show, wiens naam zich verta alt naar Tonneruzu no Minasan no Okage deshita in het Japans, begon in 1997 en was een van Japans langstlopende shows. Het werd uitgezonden op Fuji-televisie en bevatte het owarai-duo Tunnels. De spelshow verdubbelde als een gevarieerde show en bevatte een aantal leuke segmenten, waaronder quizzen, komedie en confrontatie. De laatste aflevering werd uitgezonden in 2018. Het wordt gezien als de show waaruit de Japanse franchise ontstond, Brain Wall, die wereldwijd nog steeds wordt uitgezonden.

9 Wie wil miljonair worden? (Groot-Brittannië): 22 jaar

De show, gewoon bekend als Millionaire, debuteerde in 1998 op het ITV-netwerk. Deelnemers aan de show moeten meerkeuzevragen beantwoorden om te bepalen wie een prijs wint. Elke vraag is gekoppeld aan een valutawaarde. Na het succes van zijn model, is de show over de hele wereld gedupliceerd en de originele Britse versie, die nu beroemdheden bevat, is voor meer seizoenen vernieuwd.

8 Noot vir Noot (Zuid-Afrika): 30 jaar

Drie deelnemers aan de muziekshow
Drie deelnemers aan de muziekshow

De titel van de Zuid-Afrikaanse spelshow verta alt zich naar 'Note for Note' in het Engels. Zoals de Afrikaanse naam al doet vermoeden, heeft de show een muzikaal thema en draait deze op SABC 2. Het begon in 1991 en werd gepresenteerd door Johan Stemmet, die met pensioen ging en werd vervangen in 2019. Tijdens de show interpreteren vier deelnemers muziekaanwijzingen. Om het 39th seizoen te markeren, werd een nieuwer format ontwikkeld waarin technologie is verwerkt. Het is zo succesvol geweest, dat er een bordspelversie beschikbaar is gekomen.

7 Familievete (VS): 45 jaar

Family Feud werd voor het eerst uitgezonden op ABC in 1976. De show werd vervolgens gesyndiceerd. Het concept vernieuwde spelshows door het een familieaangelegenheid te maken. Een van de grootste fans van de show is rapper Kanye West die op Celebrity Family Feud verscheen naast zijn binnenkort gescheiden vrouw, Kim Kardashian. De show wordt uitgezonden in verschillende landen over de hele wereld. In 2020 werd een Afrikaanse versie van de show geïntroduceerd die Zuid-Afrika en Ghana omvat en wordt gepresenteerd door komiek Steve Harvey.

6 Rad van Fortuin (VS): 46 jaar

Een puzzel oplossen
Een puzzel oplossen

Amerikaanse spelshow Wheel of Fortune werd voor het eerst uitgezonden in 1975. De show gebruikt woordpuzzels en een gigantisch spinnewiel om te bepalen hoe deelnemers prijzen winnen die variëren van hard geld tot exotische reizen. Het begon op NBC en verhuisde later naar CBS. Met meer dan 7000 uitgezonden afleveringen houdt het het record als een van de langstlopende gesyndiceerde spelshows in de Verenigde Staten.

5 Waarheid of gevolgen (VS): 48 jaar

Deelnemers met de gastheer
Deelnemers met de gastheer

De spelshow ging oorspronkelijk in première op NBC-radio in 1940. Het werd gehost door Edwards gedurende het grootste deel van zijn tijd op de radio en tijdens de beginjaren van zijn syndicatie. Deelnemers aan de show kregen beperkte tijd om een trivia-vraag te beantwoorden. Een zoemer werd gebruikt om aan te geven dat de tijd om was. De show bevatte ook de geest van een familie door deelnemers te verrassen met lang verloren gewaande familieleden. Het eindigde in 1988, nadat het een van de langste runs had gehad.

4 Een kwestie van sport (Groot-Brittannië): 50 jaar

De Britse show wordt beschouwd als een van 's werelds langstlopende sportquizshows. Het bevat een aantal segmenten, waaronder een fotobord, sportactie en een observatieronde. De eerste editie van de show ging in première in 1970 en loopt sindsdien met slechts twee korte pauzes. De show heeft in de loop der jaren verschillende presentatoren en aanvoerders gehad en vierde zijn 50th-jubileum in 2020.

3 Sábado Gigante (Chili & VS): 53 jaar

De presentator van de show met kinderen
De presentator van de show met kinderen

De Spaanse show, wiens naam zich verta alt naar 'Great Saturday', is afkomstig uit Chili, onder de naam Show Dominical. Het was een gevarieerde show met live-entertainment, comedy-segmenten, autogames en diergerelateerde wedstrijden om er maar een paar te noemen. Tijdens zijn regeerperiode werd het drie uur durende programma elke zaterdag uitgezonden. In 1986 werd de show via Univision in de VS geïntroduceerd en tot 2015 uitgezonden.

2 Jeopardy (VS): 57 jaar

Jeopardy is een spelshow gebaseerd op algemene kennisvragen. Het debuteerde op NBC in 1964 en werd uitgezonden tot 1974 toen het werd gesyndiceerd. Het bestaat al 37 seizoenen en het loopt nog steeds. Gedurende de tijd dat het in de lucht was, heeft de show een verandering van gastheren gehad. In de loop van 57 jaar heeft Jeopardy een recordaantal van 39 Daytime Emmy Awards gewonnen. Zijn tijd in de lucht heeft spin-offs zoals Sports Jeopardy zien opduiken.

1 The Price Is Right (VS):65 jaar

De Amerikaanse spelshow wordt beschouwd als de langste ter wereld. De allereerste versie van The Price is Right werd uitgezonden op NBC in 1956. Het werd gepresenteerd door Bill Cullen, die inmiddels is overleden. De show verhuisde later naar ABC en onderging een reeks veranderingen. Hoewel het begon als onderdeel van tv overdag, bleek het een succes te zijn en kreeg het een primetime-slot. In 1972 werd de versie ontwikkeld die momenteel in de lucht is. Het jaar markeerde ook zijn eerste syndicatie. De langstzittende presentator van de show, Bob Barker, bekleedde de functie 35 jaar lang.

Aanbevolen: