De 10 best scorende muziekbiopics

Inhoudsopgave:

De 10 best scorende muziekbiopics
De 10 best scorende muziekbiopics
Anonim

Het kost veel werk om een andere persoon te belichamen en te kanaliseren, laat staan een legende. Zangeres die acteur werd Andra Day viel 39 pond af om zich voor te bereiden op haar rol in Billie Holiday en begon, jawel, sigaretten te roken. Maar het is deze voorbereiding en toewijding die meesterwerken voortbrengt. Sommige afbeeldingen zullen de geschiedenis ingaan vanwege hun griezelige gelijkenissen.

Dan horen sommige biopics in de categorie Lifetime. Of het nu komt door een onsamenhangende productie, slechte castingkeuzes of een acteur die niet doorgewinterd genoeg is om een icoon tot leven te brengen, sommige films hadden het daglicht niet mogen zien. Weet je nog toen Flex Alexander Michael Jackson speelde met poederwitte make-up op zijn gezicht? Laten we dat beeld uit ons hoofd branden en meer te weten komen over tien van de meest winstgevende biopics aller tijden.

10 'La Bamba' - $ 54 miljoen

Ritchie Valens wordt opgenomen in het National Recording Registry
Ritchie Valens wordt opgenomen in het National Recording Registry

Zelfs als je niet weet wat je zingt, moet je toegeven dat La Bamba ervoor zorgt dat je wilt uitbreken in een dans. De oorsprong van dit Mexicaanse volksliedje was de staat Veracruz, maar in 1958 maakte zangeres Ritchie Valens, een rock 'n' roll Chicano-pionier, dit volksliedje tot een top 40-hit. La Bamba, de biopic, kwam uit in 1987 en volgde het leven en de carrière van Valens. Valens stierf tragisch bij een vliegtuigcrash, slechts acht maanden in zijn opnamecarrière. Hij was pas 17.

9 'Jersey Boys' - $ 67 miljoen

Clint Eastwood en de cast van Jersey Boys
Clint Eastwood en de cast van Jersey Boys

Het is een verrassing dat Clint Eastwood deze film produceerde en deze muzikale dramafilm regisseerde over The Four Seasons, een Amerikaanse rockband en kwartet die op hun hoogtepunt waren in de jaren zestig en zeventig. Eastwood staat bekend om westerns en ruige films, maar niet om musicals. Critici hielden van de muzikaliteit van de film, maar niet van het verhaal op zich, maar deze film presteerde goed op basis van dit cijfer.

8 'Coal Miner's Daughter' - $ 67 miljoen

Dochter van mijnwerker op Amazon Prime
Dochter van mijnwerker op Amazon Prime

Coal Miner's Daughter volgt een gelijkenis met La Bamba in die zin dat deze biopic de naam deelt van een nummer dat is uitgebracht door de artiest en dat de film nabootst. Deze film kwam uit in 1980 en gaat over het leven van countryster Loretta Lynn. Het verhaal volgt Lynn vanaf haar tienerjaren, die opgroeide in een gezin dat financiële problemen doormaakt en op haar vijftiende trouwt, tot aan haar roem als een van de meest invloedrijke countryzangers.

7 'Ik kan me alleen maar voorstellen' - $ 86 miljoen

Bart Millard Ik kan me alleen maar voorstellen Trailer
Bart Millard Ik kan me alleen maar voorstellen Trailer

Deze biopic is een verademing, aangezien christelijke kunstenaars zelden een licht op hen laten schijnen in een film. De film vertelt het verhaal van de christelijke rocker Bart Millard die een nogal moeizame relatie had met zijn gewelddadige vader. Hij besloot over deze relatie te zingen in een nummer genaamd I Can Only Imagine. De film zou low-budget zijn, maar overtrof Millards stoutste dromen. Volgens People Magazine had de film acht jaar nodig om zich te ontwikkelen, en Millard moest, terecht, wennen aan het idee.

6 'Amadeus' - $ 90 miljoen

Filmrecensie van Amadeus
Filmrecensie van Amadeus

Nee, deze film gaat niet over hoe Falco's Rock Me Amadeus zo populair werd. Het is een biografische dramafilm uit die tijd, gebaseerd op en aangepast van het toneelstuk van Peter Shaffer. De biopic speelt zich af in Wenen, Oostenrijk, aan het einde van de 18e eeuw en toont een fictief verhaal waarin de productieve klassieke componist Wolfgang Amadeus Mozart Salzburg verlaat en een rivaliteit heeft met collega-componist Antonio Salieri. De film kreeg lovende kritieken.

5 'Ray' - $124 miljoen

Jamie-Foxx-as-Ray-Charles-in-Ray
Jamie-Foxx-as-Ray-Charles-in-Ray

Ray is misschien wel de beste film van Jamie Foxx tot nu toe. Foxx neemt de schijnbaar onmogelijke taak op zich om zanger en legende Ray Charles te belichamen en doet dat meesterlijk. Het helpt dat Foxx voor zijn dood tijd met de zanger doorbracht en dat Charles naar de eerste montage van de film kon kijken. Het is logisch dat Foxx deze iconische zanger zo goed speelde, want net als Charles is Foxx een zanger, pianist en songwriter.

4 'Walk The Line': $187 miljoen

Loop de lijn biopic
Loop de lijn biopic

Walk The Line is een romantische biografische film gebaseerd op twee autobiografieën over het leven van singer-songwriter Johnny Cash. De film behandelt de relatie van Cash met de zanger en vijfvoudig Grammy-winnaar June Carter en zijn klim naar succes in de muziekindustrie. Het budget van de film was slechts 28 miljoen dollar. Het is een understatement om te zeggen dat deze kroniek van het leven van Cash een grote hit was.

3 'RocketMan' - $195 miljoen

Rocketman-biopic
Rocketman-biopic

Esquires meldt dat Elton John eiste dat Rocketman een "R-rated" film zou zijn omdat er niets onschuldigs was aan "PG-13" aan zijn levensverhaal. Het is verbijsterend dat de film sinds de jaren 2000 in productie was en in 2019 uitkwam. Is het omdat het verhaal van John zo moeilijk te vertellen is? Nee. Regisseur Michael Gacy en acteur Tom Hardy hadden creatieve meningsverschillen, waardoor de productie stopte. Uiteindelijk creëerden regisseur Dexter Fletcher en acteur Taron Egerton een epische film die John accuraat en aangenaam vond.

2 'Straight Outta Compton' - $ 201 miljoen

De openingsscène van Straight Outta Compton
De openingsscène van Straight Outta Compton

Straight Outta Compton is een brutaal eerlijk verhaal over de opkomst en ondergang van rapgroep N. W. A. Het verhaal gaat over het straatleven in Compton, LA, en hoe N. W. A. bracht een revolutie teweeg in de hiphop- (en pop) cultuur in het midden van de jaren tachtig. O'Shea Jackson Jr., de zoon van Ice Cube, speelt zijn vader in de film, en de gelijkenis is griezelig. Het budget van de film was ongeveer $ 50 miljoen, dus het is veilig om te zeggen dat Straight Outta Compton een hit was aan de kassa. Rapfans vinden het verhaal boeiend, maar niet-rapfans zullen geïnteresseerd genoeg zijn om meer te weten te komen.

1 'Bohemian Rhapsody' - $905 miljoen

Bohemian Rhapsody-filmscène waar Bohemian Rhapsody is opgenomen
Bohemian Rhapsody-filmscène waar Bohemian Rhapsody is opgenomen

Bohemian Rhapsody is de meest winstgevende biografische film aller tijden en won vier Academy Awards. De leadgitarist van Queen wist dat de film een succes zou worden, maar DIT niet. Je zou denken dat de drie overlevende leden van Queen een moord zouden hebben gepleegd, maar vanaf mei 2019 verklaarde May dat Queen geen cent verdiende. Dat is heel jammer, maar zowel fans als nieuwkomers waren in de wolken toen ze de vier octaven Britse zanger Freddy Mercury tot leven zagen komen.

Aanbevolen: