10 feiten over de rol van Al Pacino in 'The Godfather

Inhoudsopgave:

10 feiten over de rol van Al Pacino in 'The Godfather
10 feiten over de rol van Al Pacino in 'The Godfather
Anonim

Het is een van de meest iconische filmfranchises in de geschiedenis en het is zeldzaam om iemand te ontmoeten die geen van de drie Godfather-films heeft gezien. In de eerste film speelt Al Pacino een van zijn meest iconische rollen (die, net als Leonardo DiCaprio, van Italiaanse afkomst is), samen met James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Diane Keaton en de iconische Marlon Brando. De trilogie volgt de beproevingen van de familie Corleone, voornamelijk de patriarch Vito en zijn jongste zoon Michael, die uiteindelijk het 'familiebedrijf' overneemt.

De films waren gebaseerd op de gelijknamige roman en de eerste van de serie ging in première in 1972 en zette de jonge Pacino op de kaart. Hier zijn 10 feiten over zijn personage Michael Corleone die niet veel fans weten.

10 managers overwogen Pacino te vervangen tot deze scène

Al Pacino
Al Pacino

Toen Pacino in de eerste film werd gecast, was hij niet bepaald de meest bekende ster in de film en was hij nog een vrij jonge en groene acteur. Terwijl Pacino andere doorgewinterde acteurs zoals Warren Beatty, Robert Redford en Jack Nicholson had verslagen om Michael Corleone te spelen, waren leidinggevenden niet bepaald enthousiast over zijn optreden in het begin. Godzijdank zijn ze van gedachten veranderd, want we kunnen niemand anders dan Pacino in de legendarische rol zien.

9 Familiediners waren cruciaal

Al Pacino in bruin colbert
Al Pacino in bruin colbert

Als het gaat om familiediners en grote gezinnen, weten we allemaal dat ze in de echte wereld een must kunnen zijn. Ze waren ook een must in The Godfather voor Pacino en alle andere betrokken acteurs. Regisseur Francis Ford Coppola hield eigenlijk geïmproviseerde repetitiesessies waarbij alleen de hoofdcast ging zitten, terwijl het personage was, voor een familiema altijd. En de acteurs mochten het karakter niet breken. Stel je voor hoe intens dat moet zijn geweest met Pacino die nog steeds Michael speelde.

8 Zijn Leraar

Al Pacino
Al Pacino

Iedereen heeft die ene leraar in hun leven - degene die hen op een transformerende manier heeft beïnvloed. Voor Al Pacino was dat Lee Strasberg in de befaamde Actors Studio (ja, hij had toneelschool nodig, net als deze acteurs) in New York City. Hij werd niet alleen Pacino's mentor, hij hielp hem ook op de set van The Godfather Part II.

7 Wie screende oorspronkelijk op Michael

De peetvader
De peetvader

Over een twist gesproken… Hoewel er veel grote namen waren die auditie deden voor de rol van Michael Corleone, was er één acteur die auditie deed voor Michael, maar erin slaagde een ander iconisch personage in de film te krijgen - James Caan, die de tragische Sonny speelde, eigenlijk op het scherm getest voor Michael.

6 Hij had zijn kaak letterlijk vastgebonden

Al Pacino
Al Pacino

Pacino is een echte, hardcore acteur als het gaat om method acting. Hij ging zelfs zo ver dat hij zijn eigen kaak liet sluiten nadat Michael tijdens de eerste film in het gezicht was geslagen. Hij wilde er zeker van zijn dat hij de scène goed deed en wilde dat het publiek zou geloven dat zijn kaak echt gewond was.

5 Winona Ryder zou zijn dochter spelen

Zwarte zwaan
Zwarte zwaan

Oké, dus The Godf ather: Part III was zeker niet de meest populaire film van de franchise, maar desalniettemin maakte het nog steeds deel uit van zijn geschiedenis. In de film speelde de dochter van regisseur Francis Ford Coppola, Sofia, de rol van Mary, de dochter van Michael. Oorspronkelijk zou de rol naar Winona Ryder gaan, die een zenuwinzinking kreeg en plotseling de rol verliet.

4 De boycot gehoord over de hele wereld

Al Pacino
Al Pacino

Al Pacino werd genomineerd voor zijn rol als Michael bij de 45e Academy Awards in de categorie Beste Mannelijke Bijrol, maar hij ging niet echt naar de ceremonie, ondanks dat het zijn eerste nominatie ooit was. Hij vond dat hij genomineerd had moeten worden in de categorie Beste Acteur, ook al ging die nominatie en overwinning naar Marlon Brando, die weigerde de prijs zelf in ontvangst te nemen tijdens de ceremonie.

3 Michael Corleone's zoon Anthony

Michael's zoon
Michael's zoon

Het gebeurt: soms, wanneer een acteur wordt ingehuurd, vooral die jongeren onder een bepaalde leeftijd, kunnen regisseurs en andere castleden een paar haken en ogen krijgen als het gaat om filmen. Dit was toevallig het geval met de zoon van Michael, Anthony in de eerste film. De 3-jarige acteur die was ingehuurd om de schattige kleine peuter te spelen, reageerde alleen op zijn echte naam, dus de naam van de zoon van Michael in de film werd veranderd in, je raadt het al, Anthony.

2 Prank Wars

Al Pacino
Al Pacino

Er zijn enkele films die erom bekend staan dat er achter de schermen grappenoorlogen plaatsvinden - we hadden alleen nooit verwacht dat The Godfather er een van zou zijn. Blijkbaar hebben alle acteurs op de set, inclusief Pacino, grappen met elkaar uitgehaald, maar het was Brando die de oorlog won in deze algehele strijd.

1 Hoe meer geweld, hoe beter

Godfather III Cast
Godfather III Cast

We zouden het hele plot van de film, of Michael's personage in het bijzonder, niet herkennen zonder al het geweld dat in de films is gestopt - of echt de eerste film in het algemeen. Het bleek dat Paramount niet zeker wist of de film een hit zou worden of niet, dus vroegen ze Coppola om meer geweld in de film. Dat klopt - hoe meer bloed, hoe beter. We zijn er zeker van dat het hoe dan ook een hit zou zijn geweest.

Aanbevolen: