10 acteurs die ook regisseur zijn geworden

Inhoudsopgave:

10 acteurs die ook regisseur zijn geworden
10 acteurs die ook regisseur zijn geworden
Anonim

Al te vaak gaan mensen ervan uit dat iemand maar in één ding goed kan zijn. Als ze een succesvolle acteur zijn, kunnen ze geen goede dokter zijn - Ken Jeong smeekt om anders te zijn. Als ze een succesvolle atleet zijn, kunnen ze geen Academy Award-winnaar zijn - Kobe Bryant bewees dit verkeerd. Feit is dat mensen goed kunnen zijn in meer dan één ding.

Het helpt vaak als de twee dingen waar iemand goed in is vergelijkbaar zijn, zoals acteren en regisseren. Regisseur worden nadat je een succesvolle acteur bent geweest, is een uiterst logische stap in de carrières van veel A-list acteurs.

10 Amy Poehler

Amy Poehler geeft aantekeningen op set van Wine Country
Amy Poehler geeft aantekeningen op set van Wine Country

Amy Poehler is zo veelzijdig als ze komen. Ze begon met schrijven en acteren op Saturday Night Live en speelde daarna in verschillende shows en films, waaronder haar stem aan verschillende animatiefilms.

Haar laatste carrièrereis heeft haar rechtstreeks naar de regisseursstoel geleid waar ze blijft floreren. Ze stapte voor het eerst in de regisseursstoel bij Parks and Recreation waar ze drie afleveringen regisseerde. Poehler maakte in 2019 haar regiedebuut met de Netflix Movie Wine Country. Ze regisseerde recentelijk de Netflix-film Moxie voor tieners.

9 Danny Devito

Danny Devito regisseert
Danny Devito regisseert

Danny Devito is niet alleen een geweldige ster voor de camera, maar hij is ook buitengewoon getalenteerd achter de schermen. Devito staat bekend om vele rollen, waaronder Louie op Taze, Frank op It's Always Sunny in Philadelphia en een groot aantal films, waaronder enkele animatiefilms.

Devito maakte vrij vroeg in zijn carrière de sprong naar regisseren en debuteerde in 1984 met de film The Rating Game. De meest bekende film die Devito regisseerde is M altida, waarin hij ook speelde. Hij heeft ook muziekvideo's geregisseerd, waaronder de video "Steal My Girl" van One Direction.

8 Denzel Washington

Denzel Washington maakt een schot
Denzel Washington maakt een schot

Denzel Washington is gemakkelijk een van de grootste acteurs aller tijden. Vanaf het allereerste begin heeft Washington naam gemaakt door echte figuren te portretteren en te verschijnen in dramatische, veelgeprezen films. Hij is genomineerd voor negen Academy Awards, waarvan er twee zijn gewonnen.

Washington maakte zijn regiedebuut in 2002 met de film Antwone Fisher. Zijn meest succesvolle geregisseerde film tot nu toe is de 2016 Academy Award Nimatinated Fences.

7 Elizabeth Banks

Elizabeth Banks houdt een script vast en maakt zich klaar om een scène te regisseren
Elizabeth Banks houdt een script vast en maakt zich klaar om een scène te regisseren

Elizabeth Banks is al enkele jaren een succesvolle actrice en verscheen in tientallen films en shows. Veel fans herkennen haar als het spelen van Effie Trinket in de tienerhitfranchise The Hunger Games. Ze had ook een succesvolle run op de NBC sitcom 30 Rock, waar ze twee Emmy-nominaties verdiende.

Banks vond de regisseursstoel in 2015 en regisseerde Pitch Perfect 2, waar ze ook een kleine rol in had. Ze regisseerde meest recentelijk de reboot van Charlie's Angels in 2019. Ze gaat ook een bewerking van The Invisible Woman regisseren.

6 Greta Gerwig

Greta Gerwig kijkt naar een opname met haar cameraman
Greta Gerwig kijkt naar een opname met haar cameraman

Greta Gerwig is een zeldzame actrice die meer bekend staat om haar werk achter de camera dan om haar werk ervoor. Ze maakte haar acteerdebuut in de onafhankelijke film LOL uit 2006. Sindsdien speelde ze in verschillende films, waaronder Jackie, en leende ze ook haar stem aan de hitfilm Isle of Dogs van Wes Anderson.

Gerwig maakte haar regiedebuut samen met Joe Swanberg in 2008 met de film Nights and Weekends. In 2017 waagde ze zich alleen in de regisseursstoel en regisseerde ze de voor een Academy Award genomineerde Lady Bird. Daarna herhaalde ze haar succes met de bewerking van Little Woman uit 2019.

5 Jon Favreau

Jon Favreau op een soundstage naast zijn regisseursstoel
Jon Favreau op een soundstage naast zijn regisseursstoel

Jon Favreau is de afgelopen jaren een krachtpatser, producer en regisseur geworden met respectievelijk Marvel en Star Wars. Maar voordat hij de go-to producer en regisseur was, was hij een acteur die in films en tv-shows verscheen, waaronder Friends.

Hij maakte zijn regiedebuut in 2001 en regisseerde Made, dat hij ook schreef. Zijn grote doorbraak in de regie kwam met de release van de iconische kerstklassieker Elf. Sindsdien regisseerde Favreau twee Iron Man-films, twee live-action Disney-remakes en regisseerde hij afleveringen van de populaire Disney+-serie The Mandalorian.

4 Mindy Kaling

Mindy Kaling geeft aantekeningen op de set van Never Have I Ever
Mindy Kaling geeft aantekeningen op de set van Never Have I Ever

Eén blik op de carrièreprestaties van Mindy Kaling is het bewijs dat ze slaagt in alles wat ze wil bereiken. Kaling zorgde ervoor dat ze begon te schrijven en te spelen in de NBC-hit op de werkplek sitcom The Office. Ze is ook te zien in verschillende films, zowel live-action als animatiefilms.

Kaling besloot in 2010 het haar van de regisseur te testen toen ze haar televisiedebuut maakte door de aflevering van seizoen 6 van The Office 'Body Language' te regisseren. Ze regisseerde nog een aantal afleveringen van The Office, maar heeft sindsdien de regisseursstoel verlaten om in plaats daarvan producer te worden.

3 Olivia Wilde

Olivia Wilde geeft aantekeningen op de set van Booksmart
Olivia Wilde geeft aantekeningen op de set van Booksmart

Oliva Wilde is een getalenteerde actrice die in televisieshows, in films en zelfs op Broadway is verschenen. Ze is vooral bekend door het spelen van Remy "Thirteen" Hadley in een van de beste medische shows aller tijden, House. Sindsdien speelde ze in de voor een Academy Award genomineerde film Her en verscheen ze in verschillende televisieshows.

Wilde maakte haar regiedebuut in 2011 met de korte film Free Hugs. Het was echter haar werk aan de iconische tienerfilm Booksmart dat haar carrière als succesvolle regisseur verstevigde. Ze regisseert momenteel de psychologische thriller Don't Worry Darling.

2 Regina King

Regina King geeft aantekeningen op de set
Regina King geeft aantekeningen op de set

Regina King is een uiterst succesvolle actrice die de prijzencollectie heeft om het te bewijzen. Ze heeft zelfs de meeste Primetime Emmy Awards van alle Afro-Amerikaanse acteurs. Haar eerste grote rol was als Brenda Jenkins in de serie 227. Sindsdien verscheen ze in verschillende shows en films, waaronder de voor een Academy Award genomineerde film If Beale Street Could Talk.

King begon haar regiecarrière in de televisiewereld, waar ze afleveringen van Scandal en This Is Us regisseerde. Ze maakte haar regiedebuut in 2020 met de dramafilm One Night In Miami, waar ze een Golden Globe-nominatie voor Beste Regisseur verdiende.

1 Taika Waititi

Taika Waititi spreekt door een megafoon achter een camera op de set
Taika Waititi spreekt door een megafoon achter een camera op de set

Taika Waititi is een viervoudige bedreiging als het op Hollywood aankomt, aangezien hij een succesvolle acteur, producer, schrijver en nu regisseur is. Hij speelde in verschillende projecten, van superheldenfilms zoals Green Lantern en Thor: Ragnarok tot Academy Award-winnende films zoals Jojo Rabbit en zelfs de populaire FX-serie What We Do In The Shadows.

Hoewel Waititi een geweldige acteur is, is hij vooral bekend om zijn werk achter de camera. Hij maakte zijn regiedebuut in 2007 met de film Eagle vs Shark. Sindsdien regisseerde hij Thor: Ragnarok, Jojo Rabbit en Thor: Love and Thunder.

Aanbevolen: