10 Liefste Stewie en Brian-momenten in 'Family Guy

Inhoudsopgave:

10 Liefste Stewie en Brian-momenten in 'Family Guy
10 Liefste Stewie en Brian-momenten in 'Family Guy
Anonim

Family Guy staat bekend om zijn oneerbiedige humor die traditionele verteltechnieken verwerpt ten gunste van opengewerkte grappen en gedetailleerde filmreferenties. Door de jaren heen is de show steeds donkerder van toon geworden. Van Lois die het vriendje van haar dochter probeert te verleiden tot, nou ja, zo ongeveer alles wat Peter in elke aflevering doet, de Griffin-familieleden hebben allemaal vreselijke dingen gedaan tijdens de show.

Hoewel Family Guy niet bijzonder beroemd is om zijn sentimentaliteit, verrukt de show de kijkers af en toe met echt ontroerende verhaallijnen. De kern van zijn oprechtheid is de blijvende vriendschap tussen de familiehond, Brian, en baby Stewie. Hoewel het laatste personage oorspronkelijk werd geschreven als een gemene baby die op zoek was naar wereldheerschappij en matricide, is hij in latere seizoenen aanzienlijk verzacht. Dit zijn de mooiste momenten tussen ieders favoriete antropomorfe hond en vroegrijpe baby.

10 Hun emotionele hart-tot-hart

Stewie en Brian
Stewie en Brian

Creator Seth MacFarlane heeft toegegeven dat zijn stembanden een pak slaag krijgen tijdens het maken van de show. Hij moet dus diep hebben geleden toen "Brian &Stewie" werd gemaakt. Deze flesaflevering concentreert zich uitsluitend op de titulaire personages, beide ingesproken door MacFarlane, terwijl ze samen vast komen te zitten in een bankkluis.

Zonder de steun van de reguliere back-upspelers, vertrouwt de aflevering op de dialoog tussen de twee personages en wordt tegen het einde emotioneel. Wanneer Stewie ontdekt dat Brian soms heeft overwogen zelfmoord te plegen, is de baby geschokt. Op een ontroerend moment deelt Stewie zijn ware gevoelens: ''Als ik jou niet had, zou ik verloren zijn… Jij bent de enige die ik leuk vind.''

9 Stewie saboteert zijn spel voor Brian

Brian's Play
Brian's Play

Brian's pseudo-intellectualisme is in veel van de latere seizoenen het mikpunt van de grap geworden. In 'Brian's Play' schrijft hij een grof toneelstuk genaamd A Passing Fancy, dat populair blijkt te zijn. Dit inspireert Stewie om ook een toneelstuk te schrijven en hij wil graag dat Brian het leest. Maar Brian is er kapot van als hij zich realiseert dat het werk van de baby veel beter is dan dat van hem. Dienovereenkomstig liegt hij tegen Stewie dat zijn schrijven verschrikkelijk is.

Als Stewie zijn stuk in de tuin begraven vindt, vertelt hij Brian dat hij gewoon jaloers is omdat zijn eigen stuk zo laaghartig was dat zelfs Peter het plot gemakkelijk kon volgen. Stewie wordt uitgenodigd om zijn werk op Broadway te delen, maar verandert het uiteindelijk ten kwade, tot ongenoegen van het publiek. In een ontroerende daad van vriendschap saboteerde Stewie een uitstekende kans om zijn vriend gelukkig te maken. De aflevering kreeg positieve recensies, met A. V. Club noemt het 'verrassend diepgaand'.

8 Stewie helpen zijn nachtmerries te overwinnen

Brian komt Stewie's dromen binnen
Brian komt Stewie's dromen binnen

Wanneer Stewie begint te lijden aan gruwelijke nachtmerries in "A Lot Going on Upstairs" van seizoen 14, vindt hij een apparaat uit waarmee Brian zijn onderbewustzijn kan binnendringen en de oorzaak van de slechte dromen kan achterhalen. Zijn nachtmerries zijn gevuld met typische kinderangsten, waaruit blijkt dat Stewie, ondanks zijn opperste intellect, toch nog een baby is. Het wordt onthuld dat het monster dat Stewie achtervolgt in feite Brian is, wat zijn angst illustreert om zijn beste vriend teleur te stellen.

7 Brian en Stewie verstrooien de as van Rupert

Stewie en Brian nemen afscheid van Rupert
Stewie en Brian nemen afscheid van Rupert

Stewie's liefde voor zijn knuffelbeer, Rupert, heeft geleid tot veel ontroerende momenten in de serie. Maar in 'Dog Bites Bear' wekt het ook Brians jaloezie op. Boos dat Stewie quality time doorbrengt met zijn beer, neemt een dronken Brian zijn toevlucht tot het kauwen van de knuffel, in feite "vermoordt" hij hem.

Om het goed te maken, stemt Brian ermee in om met Stewie naar een bergtop in Vermont te gaan, zodat ze Ruperts as kunnen uitstrooien. Wanneer Stewie te betraand en overstuur is om de lofrede te houden, brengt Brian in plaats daarvan hulde aan hem en prijst de beer omdat hij van Stewie een beter mens heeft gemaakt. Het paar zingt vervolgens "It's So Hard to Say Goodbye to Yesterday" van Boyz II Men, een tranentrekkend moment.

6 Stewie vertelt Brian dat hij van hem houdt

Stewie en Brian knuffelen
Stewie en Brian knuffelen

In "New Kidney in Town" lijdt Peter aan nierfalen en Brian stemt ermee in hem beide nieren te geven, wat hem onvermijdelijk zal doden. Stewie is radeloos en ontvoert Brian en neemt hem mee naar de speeltuin waar hij hoopt dat het paar voor altijd kan leven. Wanneer Brian zijn vriend ervan probeert te overtuigen dat hij zonder hem verder kan, huilt Stewie: 'Maar Brian, ik hou van je.' Gelukkig wordt Brians leven uiteindelijk gespaard als er een menselijke donor wordt gevonden voor Peter. De aflevering werd lovend ontvangen: criticus Jason Hughes schreef dat de aflevering "ons leerde over de diepten en banden van liefde die een gezin vormen".

5 Brian redt Stewie van de gevaren van kindersterrendom

Stewie wordt kinderacteur
Stewie wordt kinderacteur

Een kindsterretje zijn brengt veel gevaren met zich mee en gelukkig konden een aantal voormalige kindacteurs op jonge leeftijd ontsnappen. In 'The Peanut Butter Kid' dwingen Peter en Lois hun jonge zoon tot het sterrendom, wat leidt tot afschuwelijke uitbuiting, waaronder het drogeren van hem. Geschokt, Brian zweert hem te redden. Nadat Brian aan Stewie de verschrikkingen heeft uitgelegd die mogelijk te wachten staan met kindacteurs, besluit Stewie zijn uitvoering te saboteren, waardoor zijn ouders zich realiseren hoe fout hun gedrag is.

4 Stewie redt het leven van Brian

Stewie redt het leven van Brian
Stewie redt het leven van Brian

Als Brian een baan krijgt bij een ijzerhandel in "American Gigg-olo", ergert hij iedereen met zijn vakjargon. Vervolgens krijgt Stewie hem ontslagen en krijgen de twee ruzie, wat de hernia van Brian verergert. Door zijn ontslag heeft hij geen ziektekostenverzekering meer en kan hij niet naar het ziekenhuis. Maar het blijkt dat zijn kennis van hardware eigenlijk best goed is en hij begeleidt Stewie om hem te opereren met zijn uitrustingsstukken. De operatie, hoewel rommelig, is succesvol.

3 The Pie Contest

Stewie doet mee aan een taartcompetitie
Stewie doet mee aan een taartcompetitie

In "Absolutely Babulous" doet Stewie mee aan een taartenwedstrijd en wil hij winnen. Brian herinnert hem eraan dat hij trots op zichzelf moet zijn, ongeacht de uitkomst. Maar Stewie is diepbedroefd als hij de eerste plaats in de competitie niet wint. Brian wijst hem er echter op dat hij op de vijfde plaats eindigde, wat bewijst dat hij inderdaad zowel getalenteerd als bijzonder is. De pijn van het niet winnen is altijd moeilijk voor kinderen om mee om te gaan, dus Brian leert Stewie een belangrijke levensles.

2 Stewie brengt Brian weer tot leven

Stewie brengt Brian terug
Stewie brengt Brian terug

Fans waren er kapot van toen Brian werd aangereden en gedood door een rijdende auto in "Life of Brian" van seizoen 12. Hij werd vervangen door een andere hond, Vinny, ingesproken door Tony Sirico, de ster van The Sopranos, maar Stewie was hier niet vriendelijk tegen en wilde zijn beste vriend terug. In de aflevering "Christmas Guy", ook uit seizoen 12, reist Stewie naar het verleden om Brian te redden van het snel rijdende voertuig. In misschien wel de liefste en meest ontroerende scène die Family Guy ons ooit heeft gegeven, duwt Stewie Brian weg van de auto, waardoor hij in feite weer tot leven komt in het heden, een gebaar waar Brian eeuwig dankbaar voor is.

1 Een reis naar Jolly Farm

Stewie kijkt naar Jolly Farm
Stewie kijkt naar Jolly Farm

Een vroeg voorbeeld van Stewie en Brian's band, seizoen 3 van "Road to Europe" ziet het duo naar Engeland reizen nadat Stewie geobsedeerd raakt door de schattige Britse tv-serie Jolly Farm Revue, gepresenteerd door de engelachtige Moeder Maggie. De jongere staat erop dat hij voor altijd op Jolly Farm wil wonen, maar Brian probeert hem van het idee af te brengen. Wanneer ze bij Jolly Farm aankomen, is Stewie er kapot van als ze ontdekt dat het magische land slechts een BBC-studioset is, met vulgaire en lompe acteurs buiten het scherm. Brian onthult aan Stewie dat hij vond dat het maar het beste was dat hij er zelf achter kwam. Nadat Brian voorstelt om een grove grap uit te halen met Moeder Maggie, lopen ze hand in hand weg.

Aanbevolen: