Hamilton'-castleden die grotere dingen hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Hamilton'-castleden die grotere dingen hebben gedaan
Hamilton'-castleden die grotere dingen hebben gedaan
Anonim

Hamilton maakte zijn debuut op Broadway in 2015, waar het snel een van de meest populaire en succesvolle musicals ter wereld werd. De show vertelt het levensverhaal van een politieke figuur, Alexander Hamilton, en werd geprezen om zijn gevarieerde casting, unieke choreografie en modernisering van de blockbuster-musical. Sinds het eerste optreden heeft de show verschillende Tony-prijzen gewonnen, waaronder die voor beste musical en beste originele score.

In 2020 werd een live-opname van de originele Broadway-cast van de show uitgebracht op Disney+, waardoor de show over de hele wereld te zien was. In slechts vijf jaar tijd heeft de show een ontzagwekkende erfenis achtergelaten, net als de acteurs die hebben geholpen het verhaal tot leven te brengen. En hoewel velen van hen inmiddels zijn overgestapt op andere projecten, danken de meeste van hen hun succes aan deze baanbrekende show. Hier zijn 10 Hamilton-castleden die grotere dingen hebben gedaan.

10 Lin Manuel-Miranda

Lin Manuel-Miranda
Lin Manuel-Miranda

Lin Manuel-Miranda begon zijn muzikale carrière in 1999 en is de componist die Hamilton voor het eerst tot leven bracht. Na het schrijven en de hoofdrol in de succesvolle show, is Miranda gaan werken aan verschillende spraakmakende projecten. In 2016 zou Miranda de liedjes schrijven voor Disney's Moana, voordat ze de hoofdrol zou spelen in Mary Poppins Returns en de HBO-serie His Dark Materials. Later dit jaar maakt Miranda zijn regiedebuut met Tick, Tick…Boom! een muzikale film die op Netflix zal verschijnen. Miranda gaat ook de muziek schrijven voor Disney's live-action Little Mermaid en de aankomende animatiefilm van de studio, Encanto.

9 Leslie Odom Jr

Leslie Odom Jr
Leslie Odom Jr

Sinds het winnen van een Tony voor zijn optreden in Hamilton, speelt Leslie Odom Jr de hoofdrol in verschillende films en televisieshows. In 2017 zou de acteur de hoofdrol spelen in Kenneth Branagh's Murder On The Orient Express, waar hij de rol van Dr Arbuthnot speelde. Sindsdien is Odom ook gaan schitteren in films als Harriet, One Night In Miami, Music en The Many Saints of Newark. De acteur vertolkt momenteel ook het personage van Owen Tillerman in de geanimeerde tv-serie Central Park. Odom zal ook de hoofdrol spelen in de sciencefictionfilm Needle In A Timesack, een liefdesverhaal met tijdreizen.

8 Phillipa Soo

Phillipa Soo
Phillipa Soo

Bekend om haar Tony-genomineerde optreden als Elizabeth Schuyler, is Soo sindsdien succes blijven boeken op het Broadway-podium. In 2016 trad Soo toe tot de cast van Amélie The Musical, waar ze tot 2017 de titelrol zou spelen. Sindsdien speelde de actrice in andere theaterproducties, zoals het toneelstuk van Beau Willimon De Parijse vrouw. In 2020 zou Soo haar stem lenen aan het personage Thelma in Disney's The One And Only Ivan, voordat ze Chang'e zou inspreken in Netflix's Over The Moon. Soo speelt momenteel de hoofdrol in de Hulu-miniserie Dopestick, waar ze het personage Amber zal spelen.

7 Ariana DeBose

Ariana DeBose
Ariana DeBose

Ariana DeBose begon haar carrière in de ensemblecast van Hamilton en speelde sindsdien in verschillende opmerkelijke projecten. In 2020 zou DeBose het personage van Alyssa Greene vertolken in Netflix's The Prom, een muzikale film die sindsdien is genomineerd voor verschillende Golden Globes. DeBose is ook ingesteld om Anita te spelen in Steven Spielberg's West Side Story, waar ze samen met Ansel Elgort en Rachel Zegler zal schitteren. DeBose zal ook de hoofdrol spelen in de sciencefictionfilm I. S. S en de komische musicalserie Schmigadoon!

6 Anthony Ramos

Anthony Ramos
Anthony Ramos

Sinds de rol van Phillip Hamilton in de populaire Broadway-show, is Ramos in talloze filmische rollen verschenen. In 2018 zou Ramos de hoofdrol spelen in Monsters And Men, waar hij het personage Manny Ortega speelde. Sindsdien is Ramos ook te zien in films als A Star Is Born, Godzilla: King Of Monsters en Trolls World Tour. In 2020 zou Ramos zich herenigen met zijn vriend Lin Manuel-Miranda om te schitteren in de film In The Heights, een filmische bewerking van Miranda's debuutmusical. De film wordt momenteel uitgebracht in de bioscopen op 11 juni 2021.

5 Emmy Raver-Lampman

Emmy Raver-Lampman
Emmy Raver-Lampman

Begin haar Broadway-carrière in shows zoals Hair en Wicked, Emmy Raver-Lampman zou zich in 2015 bij het Hamilton-ensemble voegen voordat ze Angelica Schuyler ging spelen in de eerste nationale tour van de show. Sindsdien is Lampan verschenen in verschillende tv-shows, vooral bekend van haar optreden als Allison Hargreeves in The Umbrella Academy van Netflix. Lampman is nu klaar om het personage van Molly Tillerman te vertolken in Central Park, ter vervanging van Kristen Bell in de rol.

4 Andrew Rannells

Andrew Ranells
Andrew Ranells

Andrew Rannells begon zijn Broadway-carrière in shows zoals Hairspray en Jersey Boys, voordat hij de rol van Elder Price in de hitmusical The Book Of Mormon op zich nam. In 2015 zou de onstuimige acteur zich voor vijf weken bij de cast van Hamilton voegen, waar hij koning George III zou spelen. Sindsdien speelde Rannells in tal van films en tv-shows, waaronder Girls, A Simple Favour, Big Mouth en The Prom. Rannells speelt momenteel ook in de comedyserie Black Monday, waarvan onlangs het derde seizoen is begonnen.

3 Renée Elise Goldsberry

Renée Elise Goldsberry
Renée Elise Goldsberry

Sinds het behalen van een Tony-nominatie voor haar optreden als Angelica Schuyler, heeft Renée Elise Goldsberry aan verschillende projecten gewerkt. In 2015 speelde Goldsberry de rol van Kim in de komische film Sisters, met Tina Fey en Amy Poehler in de hoofdrol. Sindsdien is Goldsberry ook te zien in films als The House With A Clock In Its Walls en Waves. Goldsberry heeft ook haar stem geleend aan tal van geanimeerde karakters, die momenteel Ms Nowhere inspreken in Fast & Furious: Spy Racers.

2 Daveed Diggs

Daveed Diggs
Daveed Diggs

Bekend om zijn rol als Thomas Jefferson in Hamilton, heeft Daveed Diggs sindsdien een productieve carrière gelanceerd na het succes van de musical. In 2017 zou Diggs verschijnen in de comedyserie Unbreakable Kimmy Schmidt, waar hij het personage Perry speelde. Sindsdien is de acteur ook te zien in films en tv-shows, waaronder Velvet Buzzsaw, Bob's Burgers en Soul. Diggs vertolkt momenteel het personage Helen op Central Park en zal ook het personage van Sebastian vertolken in Disney's live-action Little Mermaid.

1 Jonathan Groff

Jonathan Groff
Jonathan Groff

Jonathan Groff begon zijn muzikale carrière als lid van de originele Broadway-cast van Spring Awakening. Sindsdien speelde de acteur in tal van musicals, televisieshows en films. In 2015 zou Groff de rol van koning George III in Hamilton krijgen voordat hij een reeks andere projecten nastreefde. Tegenwoordig wordt Groff erkend voor zijn rollen in Glee, Looking en Mindhunter, en staat hij bekend om het uiten van Kristoff in Disney's Frozen-franchise. Groff speelt nu de hoofdrol in Amazon's Invincible en de komende Matrix 4.

Aanbevolen: