The Lord of the Rings: 10 dingen die je niet wist over de cast

Inhoudsopgave:

The Lord of the Rings: 10 dingen die je niet wist over de cast
The Lord of the Rings: 10 dingen die je niet wist over de cast
Anonim

The Lord of the Rings is misschien wel de beste filmtrilogie aller tijden. Deze films, uitgebracht tussen 2001 en 2003, hielpen bij het herdefiniëren van wat er op het scherm mogelijk was, en hoewel het geen perfecte aanpassingen van Tolkiens werk waren, waren het bijna perfecte films.

Natuurlijk komt een groot deel van zijn succes neer op zijn ongelooflijke cast. Het is een enorme opdracht om deze klassieke personages te belichamen waar miljoenen mensen al tientallen jaren van houden en mee samenleven, maar iedereen is erin geslaagd om het voor elkaar te krijgen. Het is een combinatie van ongelooflijk acteerwerk en ongelooflijke casting.

Dit zijn tien dingen die je niet wist over de cast van The Lord of the Rings.

10 De familie van Elijah Wood bracht een enorm offer

Afbeelding
Afbeelding

Elijah Wood is nu een begrip, wat zeker veel moet betekenen voor zijn ouders. Wood werd in 1981 geboren als zoon van Debbie en Warren Wood, die een delicatessenwinkel in Iowa hadden. Wood ging onmiddellijk naar de podiumkunsten, nam pianolessen en acteerde in toneelstukken op school. In 1989, toen Wood nog maar acht jaar oud was, verkochten zijn ouders hun delicatessen en verhuisde Wood met zijn moeder naar Los Angeles, zodat hij een acteercarrière kon beginnen. Datzelfde jaar kreeg hij een optreden als "Video Game Boy 2" in Back to the Future Part II.

9 Sean Astin werd opgevoed zonder zijn ware vader te kennen

Afbeelding
Afbeelding

Sean Astin, geboortenaam Sean Duke, werd geboren op 25 februari 1971 als zoon van Academy Award-winnende actrice Patty Duke. Toen Duke zwanger werd, wist ze niet zeker wie de vader was, omdat ze seksuele relaties had met zowel Michael Tell als een man genaamd Desi Arnaz Jr. Terwijl hij graag zijn adoptievader John Astin accepteerde, kreeg Astin op 14-jarige leeftijd te horen dat Arnaz zijn biologische vader was. Jaren later kreeg hij echter te horen dat het Tell was, en de resulterende verwarring leidde ertoe dat Astin een DNA-test kreeg. Eindelijk werd onthuld dat Tell zijn biologische vader was.

8 Orlando Bloom werd ook opgevoed zonder zijn ware vader te kennen

Afbeelding
Afbeelding

Orlando Bloom heeft iets gemeen met Sean Astin, en dat is niet weten wie zijn echte vader was gedurende een groot deel van zijn opvoeding. Bloom werd ertoe gebracht te geloven dat zijn stiefvader, Harry Saul Bloom, zijn biologische vader was. Bloom stierf tragisch toen Orlando nog maar vier jaar oud was. Pas toen hij dertien was, onthulde de moeder van Orlando Bloom, Sonia Copeland, dat zijn echte vader familievriend Colin Stone was, met wie Copeland een affaire had gehad toen ze getrouwd was met Harry Bloom.

7 Liv Tyler werd ook opgevoed zonder haar ware vader te kennen

Afbeelding
Afbeelding

Verbazingwekkend genoeg bevat de cast van Lord of the Rings nog een ander voorbeeld van een kind dat niet weet wie zijn echte vader was. Haar moeder, Bebe Buell, woonde een groot deel van de jaren '70 samen met een muzikant genaamd Todd Rundgren, maar ze had ook een korte relatie met Steven Tyler van Aerosmith.

Hun affaire resulteerde in een zwangerschap en Buell vertelde iedereen dat Rundgren de vader was. Tyler werd legaal geboren als Liv Rundgren en Rundgren voedde Tyler vervolgens op als de zijne. Pas toen Tyler tien jaar oud was, werd de waarheid onthuld en in 1991 veranderde ze officieel haar naam van Liv Rundgren in Liv Tyler.

6 Ian McKellen had een moeilijke opvoeding

Afbeelding
Afbeelding

Ian McKellen werd geboren in mei 1939 - vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De oorlog had een diepgaand effect op McKellen en hij zei ooit: Pas nadat de vrede was hervat, realiseerde ik me dat oorlog niet normaal was. Hij beschrijft ook slapen onder een ijzeren tafel tot hij vier jaar oud was, omdat zijn familie voortdurend bang was voor een middernachtelijke luchtaanval (zoals veel families in die tijd). Zijn biologische moeder stierf ook aan borstkanker toen McKellen net twaalf was. De vader van McKellen stierf toen hij 24 was.

5 Viggo Mortensen is een polyglot

Afbeelding
Afbeelding

Aragorn speelt de Deens-Amerikaanse acteur Viggo Mortensen, die eigenlijk een polyglot is. Een polyglot is iemand die zes of meer talen kent. Mortensen spreekt vloeiend vier talen - Engels en Deens (uiteraard) evenals Frans en Spaans. En hoewel hij niet helemaal vloeiend is, kan hij ook kleine gesprekken in het Italiaans voeren. Niet alleen dat, hij verstaat naar verluidt (maar kan niet spreken) zowel Noors als Zweeds, in totaal een geweldige kennis van zeven talen!

4 Dominic Monaghan is een fervent natuurliefhebber

Afbeelding
Afbeelding

Dominic Monaghan was waarschijnlijk meteen thuis bij het filmen in de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland, aangezien hij een fervent natuurliefhebber is. Naar verluidt houdt hij ervan om deel te nemen aan tal van buitenactiviteiten, zoals kajakken, surfen en wandelen.

Hij houdt ook een assortiment exotische huisdieren, bezit een bos in India en is dol op insecten en reptielen. Deze liefde voor de natuur leidde tot zijn eigen natuurdocumentaireserie genaamd Wild Things met Dominic Monaghan, die werd uitgezonden van 2013-2016.

3 Christopher Lee was een enorme Tolkien-nerd

Afbeelding
Afbeelding

Van alle mensen in The Lord of the Rings was Christopher Lee misschien wel de grootste Tolkien-nerd van allemaal. Lee maakte er een traditie van om jaarlijks The Lord of the Rings te lezen en ontmoette zelfs Tolkien zelf, waardoor hij het enige lid van de cast en crew was dat dit deed. Hij zong ook in een Deense muziekgroep genaamd The Tolkien Ensemble en speelde het onverkorte audioboek voor Tolkiens The Children of Húrin.

2 John Rhys-Davies was het grootste lid van de cast

Afbeelding
Afbeelding

In een prachtig stukje ironie is John Rhys-Davies, die Gimli the Dwarf speelt, eigenlijk het langste lid van de Lord of the Rings-cast. De acteur staat op een stevige 6'1''. The Lord of the Rings staat bekend om zijn vele filmtrucs, waaronder die om acteurs groter of kleiner te laten lijken. Het kostte veel werk en veel stuntdubbels, maar ze slaagden erin om van het langste lid van de cast een van de kortste te maken.

1 Hugo Weaving leed ooit aan epilepsie

Hugo Weaving als Elrond
Hugo Weaving als Elrond

Hugo Weaving had een moeilijke jeugd, toen hij op dertienjarige leeftijd de diagnose epilepsie kreeg. Deze grote schok heeft zijn leven op veel manieren beïnvloed, waaronder zijn moeilijke maar eerlijke beslissing om zijn rijbewijs niet te halen. Gelukkig was de epilepsie van Weaving niet erg ernstig en had hij er zelden dagelijks last van. Extra geluk is het feit dat zijn symptomen volledig verdwenen toen hij 18 was. Toch kiest hij er tot op de dag van vandaag voor om niet te rijden.

Aanbevolen: