10 verrassende dingen die je misschien niet wist over HBO

Inhoudsopgave:

10 verrassende dingen die je misschien niet wist over HBO
10 verrassende dingen die je misschien niet wist over HBO
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat HBO een van de grootste netwerken ter wereld is en sinds de lancering in de jaren '70 kijkers veel ongelooflijke inhoud heeft gegeven. Eerlijk gezegd is HBO een van de meest succesvolle producenten van televisieprogramma's en hits als Game of Thrones, The Sopranos, Euphoria en Sex and The City zijn ongetwijfeld klassiekers geworden.

Vandaag bekijken we enkele feiten die de meeste mensen waarschijnlijk niet wisten over HBO. Van gehackt worden in de jaren '80 door een man genaamd Captain Midnight tot het breken van Emmy-records en het schrijven van geschiedenis met een van hun shows - blijf scrollen om meer te weten te komen over een van de meest populaire netwerken!

10 Het heette oorspronkelijk The Green Channel

Om de lijst af te trappen is het feit dat HBO oorspronkelijk The Green Channel heette. Kabeltelevisieadvocaat Charles Dolan realiseerde zich dat er een markt is voor een premiumstation dat films en sportevenementen aanbiedt en nadat ze een investering van Time, Inc. hadden gekregen, werd The Green Channel omgedoopt tot Home Box Office, zodat kijkers beter zouden begrijpen wat het te bieden heeft.

9 Aanvankelijk was HBO maar negen uur per dag in de lucht

HBO werd gelanceerd in november 1972 - en bijna een heel decennium lang bood het programma slechts negen uur per dag. In 1981 besloot HBO 24-uurs programmering aan te bieden, aangezien hun concurrent Showtime dit op dat moment al deed en HBO hun concurrentie wilde evenaren.

8 The Channel schreef geschiedenis bij de Emmy's met 'The Sopranos'

de sopranen
de sopranen

HBO schreef geschiedenis met hun misdaaddrama The Sopranos, want geen enkel kabeldrama was ooit genomineerd voor een Emmy voor beste dramaserie totdat The Sopranos in première ging in 1999.

Seizoen van de sopranen kreeg 16 nominaties - en gedurende de hele serie werd de show 112 keer genomineerd, waarvan 21 keer.

7 Hun show 'Game Of Thrones' heeft het record voor de meeste Emmy-awards voor een dramaserie

HBO is zeker geen onbekende in het schrijven van geschiedenis - en hun fantasiedrama Game of Thrones heeft het record voor de meeste Emmy Awards voor een dramaserie. Game of Thrones heeft dit record sinds 22 september 2019, toen ze 12 prijzen wonnen, wat hun totaal op 59 bracht. Dit record moet nog worden verbroken door een andere show!

6 HBO werd het eerste televisiekanaal ter wereld dat via satelliet uitzendt

HBO is absoluut een pionier als het gaat om televisie-inhoud en in september 1975 werd het ook de eerste televisiezender ter wereld die via satelliet begon uit te zenden. HBO bestaat al sinds de jaren '70 en de afgelopen decennia is het blijven evolueren en verbeteren van zijn diensten.

5 HBO's eerste live-evenement (exclusief sport) was het Pennsylvania Polka Festival in 1973

Terwijl HBO sinds de eerste dag sportevenementen streamt, werd het Pennsylvania Polka Festival in 1973 het eerste niet-sportevenement van de zender dat live werd uitgezonden. Helaas daalde het aantal abonnees na het evenement van 14.000 dat jaar naar 8.000 het volgende jaar. Dit hoeft natuurlijk niet per se gekoppeld te zijn aan het Pennsylvania Polka Festival.

4 In 1985 hackte Captain Midnight het kanaal

Op 27 april 1986 hackte een elektrotechnisch ingenieur en bedrijfseigenaar, John R. MacDougall, het HBO-satellietsignaal tijdens de film The Falcon and the Snowman.

Onder het pseudoniem "Captain Midnight" slaagde hij erin een bericht op het scherm te delen dat vier en een halve minuut werd uitgezonden - en werd gezien door de oostelijke helft van de Verenigde Staten!

3 HBO weigert 'Mad Men'

Gekke mannen cast
Gekke mannen cast

HBO heeft ons zeker een aantal ongelooflijk unieke en beroemde shows gegeven, een die ze hebben doorgegeven is Mad Men. Matthew Weiner - die als schrijver en producer werkte aan The Sopranos - schreef Mad Men en zijn script werd doorgegeven aan de leidinggevenden van HBO. De zender besloot echter nee te zeggen tegen het project en Mad Men werd in 2006 opgepikt door AMC. Het is veilig om te zeggen dat HBO deze stap zeker betreurde, want Mad Men werd een super succesvolle show!

2 In 2003 was de HBO-film 'Elephant' de eerste die een prijs won op het filmfestival van Cannes

Olifant
Olifant

Terwijl HBO de Emmy Awards domineert, brak de zender in 2003 ook door op het filmfestival van Cannes. Dat jaar ontving het psychologische drama Elephant de Palme d'Or op het festival, en daarmee werd het de eerste HBO-beweging die zo'n prestigieuze prijs mee naar huis nam. Elephant - dat het verhaal vertelt van een schietpartij op school - heeft momenteel een 7,2 rating op IMDb.

1 En tot slot, HBO Max is de zevende meest geabonneerde streamingdienst

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat HBO Max het zevende meest geabonneerde streamingplatform ter wereld is met maar liefst 44,2 miljoen abonnees. Vooraan staan alleen services zoals Netflix, Amazon Prime Video, Tencent Video, iQIYI, Disney + en Youku. Natuurlijk - aangezien HBO de neiging heeft om veel veelgeprezen inhoud te produceren, zal dit aantal in de toekomst alleen maar groeien.

Aanbevolen: