Waarom deze 10 YouTubers zoveel controverse aantrekken

Inhoudsopgave:

Waarom deze 10 YouTubers zoveel controverse aantrekken
Waarom deze 10 YouTubers zoveel controverse aantrekken
Anonim

Het lijkt alsof er geen dag voorbij gaat zonder dat een beroemde YouTuber controversiële opmerkingen maakt of wordt opgeroepen voor acties uit het verleden. YouTube lijkt gewoon een van die platforms te zijn die problematische influencers aantrekt. Misschien is het omdat de miljoenen abonnees en miljarden views het ego van de vloggers opblazen, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze onmisbaar zijn en dus weg kunnen komen met echt schokkend gedrag.

Veel van deze YouTube-sterren waren ooit geliefd, maar er is maar zoveel controverse die een persoon kan genereren voordat zijn fans zich tegen hem keren. Een ding dat al deze vloggers gemeen hebben, is dat het publiek zich langzaam tegen hen keert, en sommigen van hen hebben zichzelf tot de meest gehate figuren op het platform gerekend. Dit is waarom deze 10 YouTubers zoveel controverse trekken.

10 Logan Paul

Logan Paul, die momenteel van plan is zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, zorgt voortdurend voor controverse. Met 22,9 miljoen abonnees zou je denken dat Paul enige nederigheid zou tonen. Maar tijdens zijn reis naar Japan in 2017 gedroeg hij zich als een respectloze hansworst en daardoor keerden fans zich tegen hem.

Naast het gebrek aan respect voor de Japanse lokale bevolking door in het openbaar karatebewegingen te maken, onbeleefd te zijn tegen politieagenten en eigendommen in een gamewinkel te vernielen, filmde hij een lijk in het 'zelfmoordbos' van Japan. Breaking Bad-ster Aaron Paul veroordeelde de vlogger op Twitter en nam geen blad voor de mond. "Je walgt van me", schreef de acteur in een lange post en voegde eraan toe: "Je bent pure prullenbak."

9 James Charles

Waar te beginnen met beautyvlogger James Charles? Charles wordt niet alleen beschuldigd van het creëren van onrealistische schoonheidsnormen vanwege een voorliefde voor FaceTune en Photoshop, maar wordt ook vertroebeld door een aantal veel sinistere claims. Hij heeft te maken gehad met beschuldigingen van berichten sturen naar jonge jongens, en hij is ook in de DM's van heteromannen terechtgekomen.

Dit jaar gaf Charles toe geseksualiseerde berichten naar 16-jarige jongens te hebben gestuurd, waarbij hij het gedrag 'roekeloos' noemde en beweerde dat hij dacht dat de jongens ouder waren dan 18. Maar mensen kochten zijn excuses en zijn YouTube niet kanaal werd snel gedemonetiseerd.

8 PewDiePie

Met 109 miljoen abonnees is de Zweedse YouTuber PewDiePie het meest geabonneerde individuele account op het platform. Maar als hij geen commentaar geeft op videogames, trekt hij over het algemeen veel controverse aan. Bij verschillende gelegenheden is hij beschuldigd van racisme.

In 2017 gebruikte hij zowel het N-woord als een ander racistisch scheldwoord in twee afzonderlijke video's. Vervolgens was hij verwikkeld in een aantal antisemitische incidenten, zoals een video met twee mensen die een bord vasthouden met de tekst "Dood aan alle Joden". Kort daarna maakte hij een video waarin hij kleinere makers van inhoud promoot, waaronder een antisemitische blanke supremacist.

7 Ui

Bijna zeker een van de meest gehate YouTubers aller tijden, Onision, die 2 miljoen abonnees heeft, is het onderwerp van veel woede geweest vanwege beschuldigingen van kinderverzorging. In 2019 beschuldigde Billie Dawn Webb, een mede-YouTuber, Onision ervan haar te verzorgen en hij reageerde door haar telefoonnummer op Patreon te plaatsen, wat leidde tot zijn verbod op de site. Later dat jaar kwamen er nog veel meer beschuldigingen van kinderverzorging aan de oppervlakte en hij bestempelde ze als "onzin".

Het jaar daarop ging Chris Hansen van To Catch a Predator naar het huis van Onision en klopte op zijn deur in een poging hem te interviewen over de beweringen over pedofilie, maar de vlogger belde 9-11 op Hansen.

6 Trisha Paytas

Trisha Paytas heeft een schat aan controverse getrokken en is gebrandmerkt als een "gecertificeerde internettrol" wiens video's meer dan 2 miljard keer zijn bekeken. In 2011 gebruikte Paytas het N-woord tijdens het zingen van een rapnummer.

Bovendien beweerde Paytas, die sindsdien heeft verduidelijkt dat ze niet-binair zijn, een transman te zijn maar nog steeds een vrouw in 2019 en zei dat ze zich identificeerden als "een kipnugget", wat werd gezien als een vermindering van de geleefde ervaringen van de transgendergemeenschap.

5 Shane Dawson

Shane Dawson staat bekend om zijn video's over samenzweringstheorieën, heeft 20,5 miljoen abonnees en zijn populaire video's zijn miljarden keren bekeken. Maar hij heeft in het verleden ook blackface en racistische opmerkingen gebruikt. Bovendien is hij er meer dan eens van beschuldigd een pedofiel te zijn.

Na het plaatsen van een verontschuldigingsvideo voor zijn beledigende gedrag in het verleden, bleek al snel dat hij nogal vulgaire opmerkingen had gemaakt over Willow Smith, die toen net 11 jaar oud was, en dit wekte woede bij Jada Pinkett Smith, Willow's moeder, die tweette: "Ik ben klaar met de excuses."

4 Jeffree Star

De schoonheidsgoeroe is ongetwijfeld een figuur die verdeeldheid zaait. Aan de ene kant heeft hij een schoonheidsimperium van miljoenen dollars gecreëerd dat binnen enkele minuten uitverkocht is; aan de andere kant vertoont hij zeer problematisch gedrag. Bij verschillende gelegenheden heeft hij zeer beledigende racistische opmerkingen gebruikt en gezegd dat hij batterijzuur op de huid van een zwarte vrouw wilde gooien om het lichter te maken.

Bovendien werd hij geassocieerd met de zeer controversiële Dahvie Vanity, een lid van de elektronische muziekgroep Blood on the Dance Floor, en zei hij vaak dat Vanity betrokken was bij het verzorgen van minderjarigen, maar Star bleef vrienden met hem. Star heeft sindsdien zelf te maken gehad met aanrandingsclaims.

3 David Dobrik

Slowaakse YouTuber David Dobrik, die 18,5 miljoen abonnees heeft, deed het redelijk goed, met het 5e meest bekeken kanaal op het platform. Maar dat veranderde allemaal begin dit jaar toen zijn "Vlog Squad" onder vuur kwam te liggen wegens beschuldigingen van aanranding en racisme. Dobrik werd beschuldigd van het pesten van de leden van de Vlog Squad in ongemakkelijke situaties, waaronder het misleiden van een geblinddoekte Seth Francois om medelid Jason Nash te kussen. Verder beweerde een vrouw dat ze was verkracht tijdens een vlog over groepsseks.

Na Dobrik's verontschuldigingsvideo in maart, zorgde hij slechts een maand later voor nog meer controverse toen hij Vlog Squad-lid Jeff Wittek ernstig verwondde tijdens een stunt. Het hele fiasco werd geparodieerd door SNL, die zich richtte op het schijnbare onvermogen van Dobrik om te leren van zijn acties in het verleden.

2 Lele Pons

Lele Pons, voorheen 's werelds nummer 1 Viner, heeft sindsdien te maken gehad met een grote terugslag. Haar komedieschetsen op YouTube hebben maar liefst 17,7 miljoen abonnees getrokken, maar toen haar problematische gewoonten aan het licht kwamen, keerden fans zich snel tegen haar.

In 2017 riep collega YouTuber JessiSmiles Pons uit omdat ze een van de meest onbeschofte YouTubers was die ze ooit had ontmoet en beschreef haar als een "raar koekje". Ze heeft ook te maken gehad met een aantal andere controverses, zoals liegen over het doneren van haar haar aan een liefdadigheidsinstelling voor kanker, misleidende sponsoring gericht op kinderen en beweert dat ze niet haar eigen boek heeft geschreven.

1 ImJayStation

Canadese vlogger ImJayStation had meer dan 6 miljoen abonnees vóór zijn monumentale ondergang. Voorafgaand aan zijn beëindiging van YouTube, leek hij in een eeuwige cyclus van controverse te verkeren. Hij werd geroepen vanwege zijn vermeende vermogen om contact te leggen met dode rappers zoals XXXTentacion en Mac Miller.

Maar het meest schokkende van alles was dat hij loog over de dood van zijn vriendin om meer views te krijgen, en ging zelfs zover dat hij haar herdenkingsplaats bezocht. Het bleek dat het allemaal bedrog was en zijn kanaal werd dit jaar beëindigd wegens schending van de servicevoorwaarden van YouTube.

Aanbevolen: