Dit is hoe Jared Leto zoveel controverse heeft veroorzaakt in zijn carrière

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Jared Leto zoveel controverse heeft veroorzaakt in zijn carrière
Dit is hoe Jared Leto zoveel controverse heeft veroorzaakt in zijn carrière
Anonim

Dallas Buyers Club-ster Jared Leto heeft ongetwijfeld een enorme impact gemaakt in Hollywood sinds zijn begin met acteren op het scherm in 1992. Sindsdien heeft de in Louisiana geboren acteur niet alleen een enorm succesvolle naam voor zichzelf gemaakt door zijn acteerrollen, maar waagde zich ook in de muziekindustrie met de band van hem en zijn broer, Thirty Seconds To Mars. Ondanks zijn aankondiging van zijn wens om "weg te lopen" van acteren, is het moeilijk om je een wereld voor te stellen waarin de Oscar-winnende acteur geen begrip is.

Hoewel ongelooflijke uitvoeringen en zijn door fans gegeven 'hartenbreker'-status aantoonbaar zijn wat de 50-jarige naar roem heeft voortgestuwd, heeft de Suicide Squad-acteur zich tijdens zijn jaren in het publiek midden in meerdere controverses bevonden oog. Aanvallende castingdirecteuren en zijn bizarre acteermethoden zijn enkele van enkele zeer serieuze voorbeelden van Leto's acties die gedurende de hele periode van zijn carrière tot controverse hebben geleid. Dus laten we eens kijken naar enkele van de grootste controverses waar Leto bij betrokken is geweest.

7 Jared Leto begon zijn eigen sekte

In 1998, met een reeds gevestigde acteercarrière op zijn naam, begon Leto, samen met broer Shannon Leto, zijn eigen rockgroep Thirty Seconds To Mars, ook wel bekend als 30STM. Hoewel het avontuur in de muziek misschien begon als een onschuldige verkenning van andere carrièrepaden, namen de zaken al snel een wending. Velen begonnen op te merken hoe de band en zijn grote aanhang op een sekte begon te lijken. In 2013 maakte Leto grapjes over de situatie tijdens een interview met New York Times Magazine, waarin hij verklaarde dat het allemaal "een grap was geweest, een reactie op journalisten die zeiden: 'Je hebt zo'n cult-aanhang.'"

Naarmate de jaren vorderden, leek het echter allesbehalve een grap. In 2019 organiseerden Leto en de band een Kroatisch uitje, wat leidde tot verdere geruchten over de aard van het fandom. Foto's die opdoken van het evenement toonden Leto en fans, die soortgelijke witte outfits droegen en vreemde handsymbolen overgaven. Op een foto die werd gepost door de eigen Twitter-pagina van de band, stond zelfs het bijschrift: "Ja, dit is een sekte." Desondanks geloofden velen ook dat de hele zaak gewoon een verschrikkelijke publiciteitsstunt was geweest.

6 Jared Leto gebruikte zijn sekte voor geld

Het evenement voedde niet alleen de geruchten en het verzet van de acteur die een sekte leidde, maar de enorme prijzen voor deze cult-achtige uitjes leidden ook tot verdere controverse toen Leto onder vuur kwam te liggen omdat hij zijn macht gebruikte om geld uit zijn fans. Een andere retraite die de band in september 2019 in Malibu organiseerde, bracht fans maar liefst $ 999 in rekening om twee nachten buiten te kamperen zonder tenten of andere benodigdheden. De goedkoopste beschikbare optie voor een solokamer was $ 6.499 voor een 'VIP-ervaring'."

5 Jared Leto probeerde naar verluidt betrokken te raken bij minderjarige beroemdheden

Een van de ernstiger beschuldigingen waarmee Leto werd geconfronteerd, was zijn wangedrag jegens minderjarige beroemdheden. In 2018 kwam Suite Life Of Zack And Cody-ster Dylan Sprouse naar voren op Twitter om Leto rechtstreeks aan te spreken en de situatie aan het licht te brengen.

Sprouse zei: "Yo @JaredLeto nu je in de dm's van elk vrouwelijk model van 18-25 jaar bent gegleden, wat zou je zeggen dat je succespercentage is?"

In een artikel gepubliceerd door Screenshot Media wordt een nog verdere beschuldiging jegens Leto belicht. Het artikel toont een screenshot van de inmiddels verwijderde reactie van regisseur James Gunn op Sprouse's tweet waarin hij vraagt of Leto's leeftijdscategorie online begint op 18 jaar. Het artikel benadrukte later hoe een anonieme bron naar de New York Post was gekomen om zich uit te spreken over Leto's neiging om constant 16- en 17-jarige modellen te sms'en.

4 Maar modellen en beroemdheden waren niet de enige slachtoffers van het vermeende wangedrag van Jared Leto

Later, in het Screenshot Media-artikel, werd benadrukt hoe Leto naar verluidt de neiging had om niet alleen minderjarige modellen en beroemdheden te targeten, maar ook zijn eigen minderjarige fans. Een inmiddels verwijderd artikel van Evangeline Van Houten getiteld Another Cosby? Een herinnering dat verschillende vrouwen Jared Leto hebben beschuldigd van seksueel misbruik, benadrukte de vermeende ervaringen van een van Leto's 15-jarige fans van slapen met de acteur/zanger.

3 Jared Leto nam zijn rol als de joker in 'Suicide Squad' tot het uiterste op

Degenen die het scherm met Leto hebben gedeeld, hebben beroemd gesproken over hoe het was om samen met de bizarre acteur te werken. In 2016 werd Leto opnieuw het onderwerp van controverse vanwege zijn vreemde en ongemakkelijke methoden om zich voor te bereiden op zijn rol als The Joker in DC's Suicide Squad. Als een middel om contact te maken met zijn karakter, zou Leto ongepaste geschenken naar zijn costars sturen, zoals dode dieren, anale kralen en zelfs gebruikte condooms.

2 Jared Leto had dit te zeggen tegen iedereen die het niet eens was met zijn methoden

De reactie die Leto ervoer vanwege de vulgaire geschenken die hij zijn castgenoten van Suicide Squad stuurde, werd helemaal niet goed ontvangen door de acteur. Tijdens een interview in 2016 met E! Nieuws Leto probeerde zijn acties tot grote minachting van zijn mede-sterren te rechtvaardigen nadat hij hem als "schokkend" had beschreven.

De 50-jarige verklaarde: "Ik heb veel dingen gedaan om een dynamiek te creëren, om een element van verrassing en spontaniteit te creëren en om echt alle muren die er zijn af te breken," Voordat hij later toevoegt: "De Joker is iemand die dingen als persoonlijke ruimte of grenzen niet echt respecteert."

1 Jared Leto gaat door tot het uiterste in de naam van Method Acting

De controverse rond Leto's extreme methode van acteren kwam onlangs weer aan het licht met de release van zijn nieuwste film, Morbius. Ter voorbereiding op zijn rol als Dr. Michael Morbius, Marvel's allereerste vampier op het scherm, Leto zou tijdens de opnames in karakter blijven, zelfs "doen alsof hij gehandicapt was" tussen de opnames en de krukken van zijn personage gebruiken, zelfs tijdens zijn badkamerpauzes. Tijdens een gesprek met het tijdschrift Uproxx bevestigde Morbius' regisseur Daniel Espinosa dit en voegde er zelfs aan toe dat Leto's techniek een probleem werd op de set, omdat de acteur er te lang over zou doen om tussen elke scène te bewegen. Espinosa voegde er toen aan toe dat Leto een rolstoel moest krijgen om in te "verplaatsen" om hem te versnellen.

Aanbevolen: