Hier is de waarheid over 'Scott Pilgrim V.S. 'S Werelds Iconische Soundtrack

Inhoudsopgave:

Hier is de waarheid over 'Scott Pilgrim V.S. 'S Werelds Iconische Soundtrack
Hier is de waarheid over 'Scott Pilgrim V.S. 'S Werelds Iconische Soundtrack
Anonim

Niet elke film is voorbestemd om een geweldige soundtrack te hebben. Jaws heeft bijvoorbeeld een iconische partituur… maar er is geen officiële soundtrack van uitstekende liedjes die de avonturenfilm over de zeehaai vergezellen. Kortom, hoe uitstekend de film ook is, het concept leende zich gewoon niet voor een soundtrack met diverse artiesten. Aan de andere kant trokken films zoals Black Panther van de MCU een aantal legendarische artiesten aan… en wisten er ook een paar boos te maken. Actiefilms zoals Charlie's Angels, met Destiny's Child op de soundtrack, zijn ook geweldig voor het verkopen van albums. En dan zijn er natuurlijk indiefilms zoals Scott Pilgrim V van Edgar Wright. S. De wereld. Het bevatte niet alleen indiefilm, lieveling Michael Cera, maar velen beweren dat de speelfilm uit 2010 een van de beste soundtracks aller tijden heeft. Laten we eens kijken hoe deze iconische groep liedjes en artiesten is samengesteld…

Muziek zou altijd een integraal onderdeel zijn van het aanpassen van het werk van Bryan Lee O'Malley

Scott Pilgrim V. S. The World is gebaseerd op een graphic novel-serie van Bryan Lee O'Malley. In de serie is muziek een essentieel onderdeel van het personage en de wereld waarin Scott Pilgrim leeft… Hij zit tenslotte in een band. Dus toen Edgar Wright de graphic novels aan het aanpassen was in de film, wist hij dat hij van muziek een belangrijk onderdeel moest maken. Uiteindelijk trok hij namen als Beck, Metric, Nigel Godrich, Cornelius, Dan The Automator, David Campbell, Kid Koala en Broken Social Scene naar zijn geliefde cultfilm. Maar al deze namen zijn gekozen omdat ze 'getrouw waren aan het bronmateriaal', zo blijkt uit een interview met The Consequence of Sound.

Scott Pilgrim soundtrack cast
Scott Pilgrim soundtrack cast

"Het eerste soort startpunt was van het boek van Bryan Lee O'Malley. En toen ik voor het eerst aan het scenario begon te werken en in contact kwam met Bryan, was een van de eerste dingen die we deden, muziek uitwisselen met "Zoals het sturen van afspeellijsten naar elkaar die passen bij waar hij naar luisterde toen hij het boek schreef en waar de boeken me aan deden denken in termen van bands. Dus toen het erop aankwam om de film te maken, vroeg ik Nigel Godrich, die een vriend van me was, of hij de score wilde doen en ook de liedjes wilde overzien, zei Edgar Wright tegen The Consequence of Sound. "Wat hij voorstelde, wat een geweldig idee was, was: 'Waarom vragen we niet verschillende artiesten om de verschillende bands in de film te zijn.' In plaats van één schrijver alle fictieve nummers te laten doen. Laat verschillende bands verschillende bands spelen."

Beck And Broken Social Scene

Hierdoor gingen Edgar en Nigel op jacht naar de juiste echte bands om de fictieve bands in de film te spelen. De eerste was Sex Bob-Omb. Aanvankelijk waren het The Black Keys die Edgar echt inspireerden voor deze specifieke band in Scott Pilgrim V. S. De wereld.

"Toen was ik ook geïnteresseerd in de band Be Your Own Pet, die ik zou ontmoeten. En voordat ik ze ontmoette, waren ze al uit elkaar", legde Edgar uit.

"Wat er toen gebeurde, was dat ik eigenlijk zei: 'We moeten Beck vragen om dit te doen'", zei Nigel Godrich, de componist van de film.

Er was niet veel voor nodig voordat Beck aan boord kwam, want hij werd geïnspireerd door het idee en ging meteen aan de slag met de muziek ervoor. Het hele proces met Beck was zo snel dat ze letterlijk alles deden in alleen maar sessies met hem.

De volgende hindernis die moest worden genomen, was de band waarmee Sex Bob-Omb in de competitie te maken krijgt. Voor dit deel voelden Edgar en Nigel zich aangetrokken tot Broken Social Scene.

"Ik denk dat we het grappig vonden om heel luide korte liedjes te doen. We hebben Broken Social Scene gevraagd dit te doen omdat ze vrienden van ons waren geworden in Toronto," legde Edgar uit. "Zoals Kevin Drew en Brendan Canning en de bende. En de nummers van Crash and the Boys klinken in niets als Broken Social Scene. Maar die jongens zijn ongelooflijk veelzijdige muzikanten. En ze maakten in feite gebruik van tienerjaren die naar Napalm Death luisterden. En die houden van korte liedjes. Een beetje zoals Napalm Death door middel van het doen van deze ongelooflijk korte, ongelooflijk thrashy nummers. Dus dat was eigenlijk het idee."

Metric was een van de meest authentieke keuzes voor de film

Terwijl er een aantal andere opmerkelijke artiesten en bands waren opgenomen in de iconische soundtrack voor Scott Pilgrim V. S. The World, we moeten het specifiek over één hebben… Metrisch. Waarom? Welnu, de auteur van de originele grafische roman tekende eigenlijk het karakter van Envy Adams omdat hij werd geïnspireerd door de leadzangeres van Metric, Emily Haines. Dus Edgar wist dat, als hij echt verbonden zou zijn met het bronmateriaal van Bryan Lee O'Malley, hij Metric moest opnemen.

"Ik heb Metric een beetje leren kennen via Bryan Lee O'Malley," verklaarde Edgar."Ik ontmoette die jongens terwijl ik de film aan het voorbereiden was. En Bryan had me op een aantal van de eerdere nummers gezet. En ze hadden zelfs een paar hits in het VK met 'Poster of a Girl' en 'Monster Hospital'. En dus kende ik Metric heel goed. Ik kende hun dingen. En toen we het hadden over bands voor Clash op Demonhead, waren zij de voor de hand liggende mensen om het nummer te doen."

Naast Metric, Beck en de andere artiesten die het meest geschikt zijn om de bands van de film tot leven te brengen, heeft Scott Pilgrim V. S. The World bevatte ook een heleboel andere nummers van opmerkelijke artiesten. Velen van hen waren eigenlijk de inspiratie voor veel van Bryans originele werk.

"Dat zijn bijvoorbeeld 'Scott Pilgrim' van Plum Tree en de cover van 'By Your Side' van Beachwood Sparks," zei Edgar. "En daarna droeg ik bij aan 'I Heard Ramona Sing' van Frank Black en het Black Lips-nummer 'Oh, Katrina' en 'Teenage Dream' van Mark Bolan en een nummer van de band Blood Red Shoes genaamd 'It's Getting Boring van de Zee'. Dit zijn allemaal dingen waarvan ik dacht dat ze in de juiste zone zaten.

Aanbevolen: