10 Achter de schermen geheimen van Netflix's 'Bridgerton

Inhoudsopgave:

10 Achter de schermen geheimen van Netflix's 'Bridgerton
10 Achter de schermen geheimen van Netflix's 'Bridgerton
Anonim

De wellustige Netflix-serie, Bridgerton, was een wereldwijde sensatie in de begindagen van 2021. Nooit had het Regency-tijdperk zo gewaagd geleken! Dit is deels te danken aan Regé-Jean Page's optreden als hertog Simon Basset, de mysterieuze Lothario. Bridgerton werd alom aanbeden door het publiek, niet alleen vanwege de intieme inhoud, maar ook vanwege de toewijding aan details.

Hoewel de show veel historische vrijheden inhoudt, geeft Bridgerton de sociale codes en etiquette van de Regency-samenleving redelijk nauwkeurig weer. Daten was in die periode een nog ingewikkelder aangelegenheid dan het nu probeert te daten, tijdens een wereldwijde pandemie. Een jonge vrouw moest haar reputatie brandschoon houden om in aanmerking te komen voor een huwelijk. Een jongedame zou bijvoorbeeld nooit alleen kunnen zijn met een man. En als ze gepakt zou worden, zou de geruchtenmolen haar sociale en 'morele' status kunnen vernietigen.

De toewijding van de show aan deze historische details is een van de vele interessante componenten die bij het maken van Bridgerton zijn gebruikt. Hier zijn 10 geheimen achter de schermen van het romantische Netflix-drama.

10 De cast woonde Regency Bootcamp bij

Bridgerton Achter de schermen
Bridgerton Achter de schermen

De cast nam voorafgaand aan het filmen deel aan een soort 'regentschapsbootcamp'. Phoebe Dynevor, die schittert als Daphne Bridgerton, vertelde Cosmopolitan Magazine: We hebben het letterlijk allemaal gedaan. We hadden geweldige intimiteitscoördinatoren, we hadden paardrijlessen, dansrepetities, etiquettetraining, pianolessen…

9 De cast mocht geen souvenirs meenemen

Bridgeton Achter de schermen
Bridgeton Achter de schermen

Helaas mocht niemand een souvenirtje knijpen na het filmen. De garderobe- en decorontwerpen waren zo sierlijk dat de kostuumafdeling alert was op plakkerige vingers. Jonathan Bailey, die Anthony Bridgerton speelt, probeerde off-set te lopen met een ring die zijn personage draagt, maar werd gestopt voordat hij zelfs maar bij zijn auto was.

8 Elke aflevering kost £ 5 miljoen om te maken

Bridgerton Achter de schermen
Bridgerton Achter de schermen

Volgens The Sun heeft Bridgerton naar verluidt £ 5 miljoen gekost om een aflevering te maken, wat overeenkomt met bijna $ 7 miljoen in Amerikaanse dollars. Dit omvat de ontwikkeling van de kostuums, het behang, de ramen, de vloerkleden, alles. De verteller van Bridgerton, Julie Andrews, kreeg naar verluidt £ 1,5 miljoen (of $ 2 miljoen) betaald om de stem van Lady Whistledown te spelen (en dat is alleen haar stem).

7 Jonathan Bailey had make-up op zijn billen aangebracht

Jonathan Bailey in Bridgerton
Jonathan Bailey in Bridgerton

Op het Britse ontbijtprogramma Lorraine onthulde Jonathan Bailey dat hij make-up op zijn billen had aangebracht voor zijn naaktscène. Hij deelde een foto op de show van iemand die foundation op een van zijn wangen aanbrengt. Hij legde uit: "Toen ik mijn bruggen de eerste keer liet zakken, zeiden ze: 'Kunnen we make-up gebruiken?'"

6 Meer dan 200 mensen werkten alleen aan de kostuums

Een scène van Bridgerton
Een scène van Bridgerton

De hoofdkostuumontwerper van de serie was de 71-jarige New York Native, Ellen Mirojnick. Ze leidde uitsluitend een team van 238 mensen om alle Bridgerton-kostuums te maken. Mirojnick vertelde Vogue Magazine: "Het was net een Bridgerton-stad met elven die continu aan het werk waren en ze waren briljant. Uiteindelijk waren er ongeveer 7.500 stuks - van hoeden tot sjaals, tot overjassen - die de [geschatte] 5.000 kostuums vormden die voor de camera gingen.”

5 De acteurs werkten samen met een Intimacy Coach

De acteurs die deze adembenemende scènes in de show uitvoerden, werkten allemaal samen met een speciale coördinator, Lizzy Talbot. Phoebe Dynevor vertelde E! Nieuws dat de scènes meer als "ingewikkelde stunts" aanvoelden.

In een gesprek met Grazia Magazine onthulde Dynevor dat de intieme privéscène van haar personage de moeilijkste scène was om te filmen, en dat het onmogelijk zou zijn geweest zonder de leiding van Talbot.

4 De eerste scène die Phoebe Dynevor filmde, was een NSFW-scène

Phoebe Dynevor's eerste scène die ze filmde voor Bridgerton was een gewaagde scène tussen haar en Regé-Jean Page. Welke, vraag je je misschien af? In de show is er een montage van het paar dat 'verschillende acts' uitvoert op een cover van Taylor's Swift's 'Wildest Dreams'. Die scène, je weet wel, de scène in de bibliotheek, was Dynevors eerste keer op de set.

3 Black Joy was een gepland centraal thema

rege-jean pagina heeft een groot project in de maak
rege-jean pagina heeft een groot project in de maak

Regé-Jean Page ging zitten voor een NPR-interview "Alles wordt overwogen" met Ailsa Chang. Hij vertelde de gastheer dat hij gesprekken had met de showrunner, Chris Van Dusen, over hoe belangrijk het was om "Black Joy" te benadrukken in een periodedrama." Dit was een belangrijk doel van de show waar Page trots op is om deel van uit te maken.

2 Phoebe Dynevor's optreden was sterk geïnspireerd door Keira Knightley

Keira Knightley Pirates
Keira Knightley Pirates

Phoebe Dynevor vertelde Town and Country Magazine dat haar optreden als Daphne Bridgerton sterk geïnspireerd was door Keira Knightley. Knightley, de koningin van prikkelende historische drama's, is vooral bekend van haar uitvoeringen in Anna Karenina, Atonement en Pride and Prejudice.

1 Een beroemde operazangeres leende haar stem aan het personage van Siena Rosso

Bridgerton
Bridgerton

Sabrina Bartlett, die de sensuele operazangeres Siena Rosso speelde, zong niet al haar eigen zang. Rowan Pierce, een sopraan en rijzende ster in de barokopera, deed de meeste vocalen voor het personage van Siena Rosso. Pierce was te zien in het stuk van The Times, "10 Young Stars In The Making", en ontving lof voor haar "oogverblindende techniek".

Aanbevolen: