Disney's 'Willow'-reboot - alles wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Disney's 'Willow'-reboot - alles wat we tot nu toe weten
Disney's 'Willow'-reboot - alles wat we tot nu toe weten
Anonim

Disney+ streamingdienst bevestigde onlangs hardnekkige geruchten met de aankondiging dat er een reboot-tv-serie van George Lucas' cult-fantasiefilm Willow in de maak is.

Jon M. Chu, vooral bekend van zijn werk aan Crazy Rich Asians, zal de pilot regisseren en tevens optreden als co-executive producer van de serie. Hij vertelde over zijn geschiedenis met de film in een verklaring van Disney+.

"Opgroeien in de jaren '80, Willow heeft een diepgaand effect op mij gehad," zei hij. "Het verhaal van de dapperste helden op de minst waarschijnlijke plaatsen stelde me in staat, een Aziatisch-Amerikaans kind dat opgroeide in een Chinees restaurant en op zoek was naar Hollywood, om te geloven in de kracht van onze eigen wil, vastberadenheid en natuurlijk innerlijke magie."

Wilgen 1988
Wilgen 1988

Bekende gezichten in het productieteam

Veel leden van het creatieve team van de originele film keren terug voor de Disney+-serie. Naast Chu als uitvoerend producenten zijn de originele Willow-regisseur Ron Howard, met Bob Dolman, die het originele script schreef, als adviserend producent. Showrunner Jonathan Kasdan schreef het script voor de pilot, en schrijver/producer Wendy Mericle, vooral bekend van haar werk aan Arrow, zal ook in het productieteam zitten.

Warwick Davis keert terug in de rol van Willow zelf. Willow Ufgood is een boer en een tovenaar in spe met een goed hart. In de film adopteren hij en zijn vrouw een meisje dat op de rivier drijft in een vlot gemaakt van gras - een meisje waarvan wordt voorspeld dat het het einde zal zijn van de kwaadaardige koningin Bavmorda. Het verhaal draait om Willow en zijn inspanningen om de babyprinses te helpen en het kwaad te verslaan.

Warwick was enthousiast over de reboot in een interview met Entertainment Tonight.

"Zoveel fans hebben me in de loop der jaren gevraagd of Willow terug zal keren, en nu ben ik opgewonden om hen te vertellen dat hij dat inderdaad zal doen", zei Davis in een verklaring. "Velen hebben me verteld dat ze zijn opgegroeid met Willow en dat de film invloed heeft gehad op hoe zij heldendom in onze eigen wereld zien. Als Willow Ufgood het heroïsche potentieel in ons allemaal kan vertegenwoordigen, dan is hij een personage voor mij dat ik zeer vereerd mag hernemen."

Willow filmposter
Willow filmposter

Het ging allemaal om Madmartigan

Willow behaalde niet hetzelfde soort blockbustersucces als Lucas' Star Wars, net als vijf jaar na de release van The Return Of The Jedi. In de decennia sinds 1988 is Willow echter uitgegroeid tot een cultfavoriet in het fantasy-genre.

De film speelde ook met Val Kilmer en Joanne Whalley, die later trouwden. Kilmer speelde een roekeloze huursoldaat en onwillige held genaamd Madmartigan, en het blijkt dat zijn karakter de aanzet was tot de nieuwe serie – zij het via een lang proces.

In een interview in 2018 zegt Howard dat hij voor het eerst serieus begon na te denken over een reboot van Willow terwijl hij aan Solo: A Star Wars Story werkte. "Ik heb veel aan die film gedacht toen ik aan Solo werkte, omdat er bepaalde scènes zijn, vooral rond sommige Madmartigan-dingen, die deden denken aan een personage met dat soort branie en bravoure", zei hij.

Oude favorieten en nieuwe personages

Ondanks het sterke karakter van terugkerende creatievelingen, dringt Ron Howard erop aan dat het niet simpelweg een vernieuwing van oude ideeën zal zijn. Hij reageerde in een verklaring.

"Dit is geen nostalgische terugblik, het is een creatieve lean-forward en het is geweldig om er deel van uit te maken."

Zonder het verhaal weg te geven, krijgt Willow aan het einde van de film uit 1988 hulp bij zijn zoektocht om een tovenaar te worden. Volgens de aankondiging van Disney+ zal de nieuwe serie zijn verhaal opnemen "jaren na de gebeurtenissen van de originele Willow-film. Het zal geheel nieuwe personages introduceren in het betoverde rijk van feeënkoninginnen en tweekoppige Eborsisk-monsters".

Ron Howard
Ron Howard

Ron Howard legde uit in een interview met Den of Geek.

"Nou, als ik toekomstdenken zeg, heb ik het meer over de gevoeligheid omdat het een paar decennia later oppikt", zegt Howard. "Het is heel erg geworteld in de geschiedenis, Tir Asleen, en zo daarvan.”

Fans van de film zullen genieten van het zien van dezelfde landschappen in de nieuwe serie, die in 2021 zal beginnen met opnemen in Wales, waar de originele Willow werd gefilmd.

Aanbevolen: