WandaVision': cast, personages en alles wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

WandaVision': cast, personages en alles wat we tot nu toe weten
WandaVision': cast, personages en alles wat we tot nu toe weten
Anonim

Met de aankondiging dat WandaVision op 15 januari 2021 zal debuteren, werd 2020 helaas officieel het eerste jaar sinds 2009 zonder nieuwe MCU-films voor fans.

De langverwachte serie heeft al meerdere theorieën voortgebracht over mogelijke cross-overs, met name van de X-Men in de MCU. Het ziet ook de terugkeer van fan-favoriet Vision, gespeeld door Paul Bettany, die door Thanos werd vermoord om de Mind Stone in Infinity War te halen.

WandaVision
WandaVision

Met 2021 gepland om veel nieuwe sterren en verhaallijnen in de MCU te brengen, is het WandaVision die vroeg in het nieuwe jaar van start gaat.

De cast en personages

Elizabeth Olsen hervat haar rol als Wanda Maximoff, de Scarlet Witch, en alle trailers die tot nu toe zijn uitgebracht, tonen ze in een set die lijkt te komen uit een sitcom van een familie in de buitenwijken.

Vision is niet het enige terugkerende MCU-personage dat in WandaVision zal verschijnen. Kat Dennings' Darcy Lewis uit de Thor-films komt terug, samen met Randall Park als Jimmy Woo, de hilarische FBI-agent uit Ant-Man and the Wasp. Niet meer gezien sinds 2013, het zal interessant zijn om te zien of Darcy die poli-sci-graad al heeft afgerond.

Van Captain Marvel speelt Teyonah Parris Monica Rambeau, het schattige kind dat helemaal volwassen is. Monica heeft een rijk verhaal in de strips, waar ze een kleine superheld wordt met het vermogen om energie te absorberen. "[Ze heeft] een taaiheid en het vermogen om een vrouw te zijn in de ruimte van een man," vertelde Schaeffer aan EW. Teyonah heeft dat echt gebracht.

Kathryn Hahn, Debra Jo Rupp en Fred Melamed zullen ook vaste castleden zijn. Hahn speelt Agnes als die sitcom, de nieuwsgierige buurman met de naam Agnes. Uit de trailer lijkt het een knipoog naar Agatha Harkness, Wanda's heks-mentor uit de stripboeken.

Het verhaal – Wat we tot nu toe weten

De trailers en afbeeldingen hebben verleidelijke aanwijzingen opgeleverd, zoals het raadselachtige geometrische symbool dat op de stropdas van Vision verschijnt, evenals in merchandise die al voor de serie wordt verkocht. Terwijl het stel lacht, is er duidelijk iets raars aan de hand, en een sinistere sfeer die uit de trailer als geheel komt – inclusief Agnes’ opmerking dat Vision al dood is.

Dus, hoe gaat Visie van het verpletteren van zijn schedel om de Mind Stone eruit te rukken naar een leven in de burbs? Dat is een van de vele vragen die fans nog hebben over de serie.

Betreft het een alternatief universum, als onderdeel van het steeds groter wordende multiversum? En zo ja, bracht Wanda ze allebei terug naar de schijnbaar idyllische familiebuurt uit het midden van de eeuw, of werden ze erin gegooid door een nog niet nader genoemde schurk? Maar vooral, hoe zal de serie zijn sitcom-esthetiek in de voorsteden combineren met confrontaties tussen superhelden en superschurken?

Paul Bettany als visie in WandaVision
Paul Bettany als visie in WandaVision

Ondanks alle vragen waren er maar weinig antwoorden, hoewel de serie zich natuurlijk zal concentreren op de relatie tussen Wanda en Vision. Het creatieve team bestaat uit Matt Shakman in de regisseursstoel en Jac Schaeffer als hoofdschrijver. Schaeffer wordt geciteerd in EW.

"Het is altijd zo aantrekkelijk als buitenstaanders elkaar vinden," zei hij. “Ze zijn allebei verschillend met een hoofdletter D. Wanda heeft zoveel pijn en Vision is zo nieuwsgierig.'

In een interview met Collider gaf Paul Bettany de beste beschrijving van de serie tot nu toe.

“Ik denk dat het je op een geheel nieuwe manier aan het denken zal zetten over de MCU, maar ik denk wel dat het absoluut deel uitmaakt van dat universum. Terwijl elke aflevering zich ontvouwt, zal het publiek laag na laag kunnen afpellen totdat deze nogal mooie puzzeldoos, geschreven door Jac Schaeffer en geregisseerd door Matt Shakman en opgenomen door [cameraman] Jess Hall, aan iedereen zal worden onthuld en het zal logisch zijn. Alle gekke dingen zullen ergens over gaan.”

Timing geeft de serie nieuwe betekenis

WandaVision zou oorspronkelijk in première gaan na The Falcon and the Winter Soldier, en beide in 2020. Het was de wereldwijde pandemie die de plannen van Disney in de war gooide.

Nu WandaVision de eerste is die schermen raakt, is het niet duidelijk of de beweging de richting van de MCU kan veranderen.

Andere tv-series die Disney/Marvel heeft gepland maar die nog steeds zijn uitgesteld, zijn onder meer Ms. Marvel, She-Hulk, Loki en de onlangs aangekondigde Nick Fury-serie waarin Samuel L. Jackson de hoofdrol zal spelen.

Aanbevolen: