Alles wat we weten over 'Hacks'-ster Hannah Einbinder

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over 'Hacks'-ster Hannah Einbinder
Alles wat we weten over 'Hacks'-ster Hannah Einbinder
Anonim

Het komt niet vaak voor dat een nieuw talent zo explosief op het toneel verschijnt als Hannah Einbinder toen ze debuteerde in haar rol als Ava op HBO 's nieuwe duistere komediehit Hacks Hannah Einbinder speelt tegenover Jean Smart (ook recentelijk succesvol in haar rol in Mare of Easttown) en schittert in haar vertolking van Ava, een down-and- uit een komische schrijver die een baan aanneemt als schrijver voor Smart's vervagende Vegas-comedienne Deborah Vance. Wat begint als een machtsverschil verandert al snel in een hartelijke en wederzijds respectvolle verstandhouding, en de twee delen een chemie op het scherm die overtuigender is dan we in de recente geschiedenis hebben gezien.

Maar hoewel dit de eerste keer is dat we haar leren kennen, is dit verre van Hannah Einbinders eerste kennismaking met komedie. Op 25-jarige leeftijd maakt de stand-upcomedian al een paar jaar naam en we waren enthousiast om meer te weten te komen over haar achtergrond. Hier is alles wat we weten over Hacks-ster Hannah Einbinder.

10 Ze heeft komedie in haar DNA

Hannah Einbinder, de dochter van het originele Saturday Night Live-castlid Laraine Newman en comedyschrijver Chad Einbinder, was waarschijnlijk ook voorbestemd voor comedy. Laraine Newman had haar start gekregen als een van de oprichters van The Groundlings en werd in 1972 aangenomen voor een Lily Tomlin-special; Hannah trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van haar moeder, volgde hardnekkig komedie en behaalde haar diploma in televisieschrijven en -productie aan de Chapman University.

9 Ze is niet het enige talent dat haar ouders produceerden

Hannah Einbinder is de zus van Spike Einbinder, een ander komisch talent in Los Angeles. Ze waren te zien in Los Espookys, High Maintenance en The Chris Gethard Show. Ze waren ook een gekenmerkte schrijver en performer op The Special Without Brett Davis.

8 Ze staat bekend om haar edgy, absurdistische stijl

Hoewel de bekendheid van haar ouders haar een voorsprong gaf in het land van de komedie, is het succes van Hannah Einbinder verre van een product van puur nepotisme. De strip staat bekend om haar edgy stijl die sommigen misschien controversieel vinden. In het ene deel legt ze uit waarom Osama bin Laden "de perfecte man" is (hij is gepassioneerd en assertief!), en in een ander deel gebruikt ze een snel pratend transatlantisch dialect om de spot te drijven met de stereotype "brunchmeisjes" van vandaag, wat bewijst dat ze bedreven is zowel in gek absurdisme als in donkerdere, meer subversieve komedie.

7 Ze is biseksueel

Net als haar personage op Hacks identificeert Hannah Einbinder zich publiekelijk als biseksueel. In haar stand-up act zegt ze dat ze het liefst met vrouwen dateert, maar met mannen daten is 'zoals Las Vegas'. "Ik kom opdagen, verlies alles waarmee ik kwam, beloof nooit meer terug te keren, en dan, zes maanden later, heb ik zoiets van:" Laten we naar Vegas gaan.'" Hacks maakt vaak gebruik van Einbinder's identificatie; op een gedenkwaardig moment, nadat Deborah ontdekt heeft dat Ava biseksueel is, snauwt Deborah terug in de kenmerkende braadstijl van de show: "Jezus, ik vroeg me af waarom je gekleed was als de monteur van Rachel Maddow."

6 Ze maakte haar debuut in 'The Late Show With Stephen Colbert'

In maart 2020 maakte Hannah Einbinder haar televisiedebuut in The Late Show met Stephen Colbert die opstond. Ze was de jongste persoon die ooit een stand-upset op de show deed en de laatste persoon die een set deed vóór de pandemie. Ze nam een loungezanger-achtige persona aan en voerde een parodie uit op de typische 'een beetje over mij'-geschiedenis van een komiek, waarin ze de onsuccesvolle poging van haar ouders om genetica te manipuleren om een jongen te krijgen beschrijft.

5 Haar succes komt niet uit het niets

Hoewel ze vanuit het niets op Hacks lijkt te zijn geëxplodeerd, is Hannah Einbinder al een paar jaar een opkomende komiek. Ze trad op in het prestigieuze Just For Laughs festival "New Faces" showcase in 2019 en werd in hetzelfde jaar uitgeroepen tot een van Vulture's beste nieuwe opkomende comedians om naar te kijken.

4 Ze is een stereotype progressief

Hannah Einbinder steekt de draak met zichzelf in haar act omdat ze veel stereotiepe progressieve, liberale trekken heeft. Naast het vasthouden aan linkse overtuigingen, grapt ze zelfs met zelfspot dat ze alle brandbare eigenschappen van een linkse heeft: ze rijdt in een Prius, ze is een veganist en ze stemde twee keer op Bernie Sanders, hoewel ze grapt dat dit laatste niet omdat ze geloofde dat hij de beste kandidaat was, maar omdat hij 'het beste lichaam heeft'.

3 Ze landde haar 'Hacks'-rol door Jean Smart te roosteren

De relaties van het duo op het scherm zijn voornamelijk gericht op het roosteren van elkaar, eerst enigszins verontwaardigd en later in een liefdevolle en goedhartige hoedanigheid. Het is hoe het personage van Deborah Vance respect krijgt voor Ava, in haar vermogen om beledigingen zo snel terug te lob als de ervaren stand-up ze in haar richting kan smijten. De scène van de eerste twee ontmoetingen, die overgaat in een verbale vechtpartij van verstand, werd de auditiescène voor Ava's personage, en de chemie van het paar was blijkbaar duidelijk in de allereerste lezing.

2 Ze is joods

Hannah Einbinder's moeder, Laraine Newman, heeft verteld dat ze opgroeide in een seculier huishouden, maar het jodendom omarmde nadat ze haar oudere kind Spike had ingeschreven in een synagoge-kleuterschool in de omgeving van Los Angeles. Nadat ze lid was geworden van de synagoge en Hebreeuws had geleerd, nam Newman de religie mee naar huis, en voedde Spike en Hannah op met het jodendom. Hannah praat vaak over het jodendom in haar leven en spreekt zich uit over antisemitisme.

1 Werken met Jean Smart is een droom die voor haar uitkomt

Ze heeft in veel interviews gesproken over hoe het is om zo'n enorme levensdroom te realiseren door te werken met een industrie-moloch als Jean Smart. Ze vertelt dat Smart de avond voor de auditie contact met haar heeft opgenomen om de basis aan te raken en haar aan te moedigen, omdat ze 'de meest stijlvolle vrouw ter wereld' is." Ze heeft ook verteld hoe geweldig het voelt om Jean Smart aan het lachen te maken - "zoals het winnen van de loterij."

Aanbevolen: