Saoirse Ronan's grootste rollen (naast 'Lady Bird')

Inhoudsopgave:

Saoirse Ronan's grootste rollen (naast 'Lady Bird')
Saoirse Ronan's grootste rollen (naast 'Lady Bird')
Anonim

Ierse actrice Saoirse Ronan werd eind jaren 2000 beroemd met rollen in films als Atonement en The Lovely Bots. Saoirse was toen nog maar een tiener en sindsdien is de 27-jarige een vaste waarde in de filmindustrie geworden. In de loop van haar carrière is Saoirse genomineerd voor vier Academy Awards, en het is onnodig om te zeggen dat ze speelde in tal van veelgeprezen films.

Hoewel een van haar beroemdste rollen zeker haar vertolking van Christine "Lady Bird" McPherson blijft in het coming-of-age-komedie-drama Lady Bird uit 2017, heeft Saoirse genoeg van interessante rollen onder haar riem. Vandaag bekijken we enkele van de beroemdste projecten van de ster, naast Lady Bird. Van het spelen van een worstelende schrijver met vier zussen in Little Women tot het vertellen van het gruwelijke verhaal van een tienermoord in The Lovely Bones - blijf scrollen naar kijk welke van Saoirse's rollen de lijst hebben gehaald!

10 Susie Zalm In 'The Lovely Bones'

We trappen de lijst af met Saoirse Ronan als Susie Salmon in het thrillerdrama The Lovely Bones uit 2009. De film vertelt het verhaal van een jong meisje dat werd vermoord en haar familie in de gaten houdt vanuit het vagevuur - en naast Saoirse Ronan, zijn er Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci en Michael Imperioli in de hoofdrol. Momenteel heeft The Lovely Bones - een van Saoirse's doorbraakfilms - een beoordeling van 6,7 op IMDb.

9 Agatha In 'The Grand Budapest Hotel'

De volgende op de lijst is Saoirse Ronan als Agatha in het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014. Naast Saoirse zijn er in de film ook hoofdrollen voor Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton en Owen Wilson. Het Grand Budapest Hotel - dat het levensverhaal vertelt van een eersteklas hoteleigenaar - heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb.

8 Josephine "Jo" March In 'Little Women'

Laten we verder gaan met Saoirse Ronan als Josephine "Jo" March in het coming-of-age-drama Little Women uit 2019.

Naast Saoirse zijn er in de film ook Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Meryl Streep, Tracy Letts, Bob Odenkirk en James Norton. Little Women vertelt het verhaal van de zusjes March en heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb.

7 Briony Tallis In 'Atonement'

Het romantische oorlogsdrama Atonement uit 2007, waarin Saoirse Ronan Briony Tallis speelt, is de volgende. Naast Saoirse, zijn er in de film - die het verhaal vertelt van een jong meisje dat de minnaar van haar oudere zus beschuldigt van een misdaad die hij niet heeft begaan - ook James McAvoy, Keira Knightley, Romola Garai, Vanessa Redgrave en Brenda Blethyn. Momenteel heeft Atonement een 7,8 rating op IMDb.

6 Mary, Queen of Scots In 'Mary Queen Of Scots'

De volgende op de lijst is Saoirse Ronan als Mary, Queen of Scots in het historische drama van 2018 met dezelfde naam. Naast Saoirse zijn er in de film ook Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, David Tennant en Guy Pearce te zien. Mary Queen of Scots - die het verhaal vertelt van Mary Stuart's poging om haar nicht Elizabeth I omver te werpen - heeft momenteel een 6,3 rating op IMDb.

5 Nina Zarechnaya In 'The Seagull'

Laten we verder gaan met Saoirse Ronan als Nina Zarechnaya in het historische drama The Seagull uit 2018. Naast Saoirse zijn er in de film ook hoofdrollen voor Annette Bening, Corey Stoll, Elisabeth Moss, Mare Winningham, Jon Tenney, Glenn Fleshler, Michael Zegen, Billy Howle en Brian Dennehy. The Seagull vertelt het verhaal van een ouder wordende actrice in het Rusland van de jaren 1900 - en heeft momenteel een 5,8 rating op IMDb.

4 Éilis Lacey In 'Brooklyn'

Het romantische periodedrama Brooklyn uit 2015, waarin Saoirse Ronan Éilis Lacey speelt, is de volgende.

Naast Saoirse, spelen Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Jessica Paré, Bríd Brennan, Fiona Glascott en Julie W alters in de film - die het verhaal vertelt van een Ierse immigrant in Brooklyn in de jaren vijftig - ook. Momenteel heeft Brooklyn een beoordeling van 7,5 op IMDb.

3 Charlotte Murchison In 'Ammonite'

De volgende op de lijst is Saoirse Ronan als Charlotte Murchison in het romantische drama Ammonite uit 2020. Naast Saoirse zijn er in de film ook Kate Winslet, Gemma Jones, James McArdle, Alec Secăreanu, Claire Rushbrook en Fiona Shaw te zien. Ammoniet - dat het verhaal vertelt van een relatie tussen twee vrouwen in het Engeland van 1840 - heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Ammoniet is het meest recente project van Saoirse Ronan.

2 Florence Ponting In 'On Chesil Beach'

Laten we verder gaan met Saoirse Ronan als Florence Ponting in het drama On Chesil Beach uit 2017. Naast Saoirse zijn er in de film ook rollen voor Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff, Samuel West, Bebe Cave, Anton Lesser, Tamara Lawrance en Adrian Scarborough. On Chesil Beach vertelt het verhaal van een jong stel dat te maken heeft met relatieproblemen in het Engeland van 1962 - en het heeft momenteel een 6,3 beoordeling op IMDb.

1 Rat In 'Lost River'

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het fantasy-mysteriedrama Lost River uit 2014, waarin Saoirse Ronan Rat speelt. Naast Saoirse zijn er in de film - die het verhaal vertelt van een alleenstaande moeder die met haar twee zonen in een slechte buurt in Detroit woont - ook Christina Hendricks, Iain De Caestecker, Matt Smith, Reda Kateb, Barbara Steele, Eva Mendes en Ben te zien. Mendelsohn. Momenteel heeft Lost River een beoordeling van 5,7 op IMDb.

Aanbevolen: