Dit zijn de grootste rollen van Robert Sheehan (naast 'Umbrella Academy')

Inhoudsopgave:

Dit zijn de grootste rollen van Robert Sheehan (naast 'Umbrella Academy')
Dit zijn de grootste rollen van Robert Sheehan (naast 'Umbrella Academy')
Anonim

Een van zijn meest herkenbare rollen, Robert Shehhan, speelt de drugsverslaafde geestenprater Klaus in de superheldenshow Umbrella Academy van Netflix. Ook bekend als nummer vier, is Klaus misschien de excentrieke, maar hij geeft echt om zijn pseudo-broers en zussen, zelfs de dierbare overleden Ben (die alleen hij kan zien). De groep van zeven zou zich kunnen verenigen om het einde van de wereld op te lossen, als ze tenminste lang genoeg kunnen stoppen met vechten.

Een favoriet bij de fans van velen, Sheehan zal Klaus blijven spelen in het derde seizoen van de show. Maar dit is niet de enige grote rol van Sheehan, want hij heeft een reeks beroemde personages onder zijn riem. Dit zijn de meest bekende rollen voor de Ierse ster Robert Sheehan.

8 Luke in ‘Cherrybomb’ (2009)

Een van Sheehans eerdere werken, de Ierse acteur speelde samen met Harry Potter-alumin Rupert Grint in dit grimmige drama over een wild weekend dat misliep. De twee zouden zich later ook herenigen om te schitteren in de Britse komedie Moonwalkers uit 2015. Deze film testte de grenzen van pittig en ordinair plezier dat uit de hand liep. Robert Sheehan zou zijn sterke punten van charme en humor gebruiken om een anders enigszins twijfelachtig personage sympathiek te maken.

7 Nathan Young in ‘Misfits’ (2009-2010)

Misfits, een van de meest iconische shows voor jonge tieners, loopt op hetzelfde pad als de beroemde Skins, maar met een bovennatuurlijke draai. Gecentreerd rond jonge delinquenten die plotseling superkrachten hebben na een onweersbui, moet de groep leren hun nieuwe vaardigheden te gebruiken zonder hun proeftijd te verbreken. Het personage van Nathan Young, de hyperactieve slimme aleck van de groep, werd al snel een favoriet bij de fans vanwege Robert Sheehan's vertolking van het personage. Niet alleen genoten fans van de komedie, maar Sheehan voegde een zekere kwetsbaarheid toe aan het personage dat hem wat verborgen diepte gaf. Robert Sheehan werd zelfs genomineerd voor een BAFTA voor zijn rol als de onsterfelijke Nathan. Veel fans waren er kapot van toen de acteur midden in de show vertrok.

6 Darren Treacy in ‘Love/Hate’ (2010-2013)

Robert Sheehan, een Iers drama over de criminele onderwereld, speelt bendelid Darren Treacy, die door het dagelijkse geweld meer wordt getroffen dan hij laat merken. Deze show was zeer populair en was de meest bekeken show in Ierland in 2011 tijdens het tweede seizoen. De serie werd alom geprezen door velen en won acht Irish Film & Television Academy Awards (IFTA). Sheehan werd tweemaal genomineerd voor een IFTA voor zijn vertolking van Darren, een keer in 2011 en opnieuw in 2013.

5 Simon Lewis in 'The Mortal Instruments' (2013)

In de verfilming van het eerste boek (City of Bones) in de Mortal Instrument-serie van Cassandra Clare speelt Sheehan de lieve nerd Simon Lewis. Op een andere golflengte dan zijn gebruikelijke personages (die allemaal gewaagder en stoerder zijn), portretteert Sheehan Simon als een slimme maar lieve beste vriend van Clary Fray. Hij speelt een alledaagse tiener die zich in het vizier van de Shadowhunters bevindt wanneer hij samen met Clary reist om haar moeder te vinden en al snel veel meer dan een mens wordt. Ondanks dat de film flopte aan de kassa en het feit dat de daaropvolgende sequels werden geannuleerd, prezen veel fans Sheehans vertolking van Simon in de serie. Toen de reboot-tv-serie werd aangekondigd, hoopten sommige fans zelfs dat Sheehan zijn rol zou hernemen, maar dat deed hij niet.

4 Vladek Klimov in ‘Fortitude’ (2017)

Een psychologische thriller, deze serie concentreert zich rond een eiland waar iedereen een geheim heeft dat ze het graf in willen nemen, en met alle vreemde sterfgevallen die gebeuren, zouden ze dat misschien wel kunnen. Robert speelt Vladek Klimov, een sjamaan in serie twee die misschien meer pijn doet dan hij geneest. In 2017 werd Sheehan ook genomineerd voor een IFTA voor zijn vertolking van Vladek in de serie.

3 Sean Flaco in ‘Bad Samaritan’ (2018)

Een hartverscheurende thriller over een overvaller die op een gruwelijke misdaad stuit. Deze film laat zien wat er gebeurt als een slecht persoon het juiste probeert te doen met fatale gevolgen. Robert Sheehan portretteerde de slechte samaritaan zelf, Sean Flaco. En ondanks zijn vreselijke wandaden, staan fans al snel aan zijn kant en steunen ze hem gedurende de hele film. Hoewel het verhaal zelf gemengde recensies ontving, ontving Robert Sheehan, samen met co-ster David Tennant, positieve recensies voor zijn karaktervertolking.

2 Luba in ‘Mute’ (2018)

Mute (ook bekend als Moon II) draait om een stomme man die zijn vriendin probeert te vinden wanneer ze op mysterieuze wijze verdwijnt. Sheehan, een klein maar belangrijk personage, speelt escort Luba die toevallig in het appartement van de verdwenen vrouw woont. Hij bracht een zekere charme aan het personage, waardoor het publiek geneigd was hem te vertrouwen, of ze dat nu wel of niet zouden moeten doen.

1 Tom Natsworthy in ‘Mortal Engines’ (2018)

Hij wordt vaak gezien als een ondersteunend personage, maar Robert speelde de hoofdrol Tom Natsoworthy in Mortal Engines. Deze film, een verfilming van de gelijknamige roman van Philip Reeve, is een steampunk-saga over een wereld op wielen. Sheehan portretteert de jonge Tom, een man die uit de stad is gegooid en gedwongen is zich aan te sluiten bij de opstand om enige hoop op overleving te hebben. Ondanks de boeiende beelden en goedkeuring van de auteur, werd de film een van de grootste kassabommen in de geschiedenis. Er werd gemeld dat de film de studio meer dan $ 175 miljoen dollar verloor.

Aanbevolen: