‘Grey’s Anatomy’: een update over alle castleden die zijn ontslagen

Inhoudsopgave:

‘Grey’s Anatomy’: een update over alle castleden die zijn ontslagen
‘Grey’s Anatomy’: een update over alle castleden die zijn ontslagen
Anonim

Het is bijna onmogelijk om het verhaal van Grey's Anatomy te vertellen zonder dat van de maker, Shonda Rhimes Rhimes studeerde Engels aan Dartmouth College en studeerde af in 1991. Ze was vanaf het begin een schrijfster, met een bijzondere interesse in fictie. Het lot wilde dat Rhimes scenarioschrijven zou studeren aan het USC. Wat ze sindsdien heeft gedaan, is onberispelijk. Rhimes heeft de televisie-industrie gedomineerd met hitshows als Scandal en How to Get Away with Murder (die beide onze donderdagen overnamen), Bridgerton van Netflix, en met name Grey's Anatomy. Simpel gezegd, zij is de Beyonce van de televisie.

Rhimes' tijd als showrunner van Grey's Anatomy was niet de meest vlotte. Hoewel ze moordende recensies en een cult-achtige aanhang beheerde, waren de dingen achter de schermen niet zo glanzend. Ze is sindsdien teruggetreden uit de rol, maar niet zonder enkele slachtoffers. Met Grey's Anatomy-lead Ellen Pompeo die toegaf dat de eerste tien seizoenen giftig waren op de set, is hier een update over elk castlid wiens vertrek uit de show niet al te minnelijk was:

10 Isaiah Washington

Voor het vertolken van Dr. Preston Burke verdiende Isaiah een aantal prijzen. Hetzelfde kan niet gezegd worden voor zijn vertrek uit de show, na wat nu bekend staat als Isaiah-Gate. Sinds het verlaten van de show in 2007, blijft Washington op televisie verschijnen. Hij portretteerde kanselier Jaha op The 100 en presenteert Isaiah Washington: Kitchen Talk op Fox Nation. Washington verscheen ook in de film uit 2013, Blue Caprice.

9 Sarah Drew

Sarah Drew maakte haar debuut op Grey's Anatomy in 2009 als Dr. April Kepner. Ze werd een deel van de terugkerende cast in 2010. In wat een creatieve beslissing werd genoemd door de vervanger van Shonda Rhimes, Krista Vernoff, werd Sarah Drew, samen met Jessica Capshaw, uit de show geschrapt. Sindsdien speelde ze de rol van Lucille Ball in I Love Lucy: A Funny Thing Happened on the Way to the Sitcom en speelde ze Cindy Turner in Cruel Summer van Freeform.

8 Loretta Devine

Loretta Devine voegde zich bij de cast van Grey's Anatomy als de vrouw van Dr. Richard Webber, Adele. Ze was zo goed in haar rol dat ze er een Emmy voor kreeg. Nauwelijks had ze een Emmy gewonnen of ze werd de deur gewezen. "Daarom moet je doorgaan." Loretta zei dat ze ontslagen was. Ze werd later gecast voor Being Mary Jane, The Client List en The Carmichael Show.

7 Jessica Capshaw

Jessica Capshaw begon haar Grey's Anatomy-rol, Dr. Arizona Robbins, als onderdeel van de terugkerende cast in seizoen 5. Ze werd een deel van de hoofdcast, maar werd samen met Sarah Drew losgelaten. In 2020 verscheen ze in de film Holidate als Abby en zal ze verschijnen in de film Dear Zoe, die zich momenteel in de postproductiefase bevindt.

6 Brooke Smith

Brooke Smith groeide in populariteit als Dr. Erica Hahn in Grey's Anatomy. Haar personage werd in 2008 afgeschreven, iets dat zowel voor haar als voor het publiek als een schok kwam. Na haar vertrek verscheen Smith in talloze films, waaronder Fair Game, Labor Day, Day Out of Days en Charlize Theron's Bombshell. Ze heeft ook geen pech gehad op televisie, want ze is in talloze shows verschenen, met als laatste Them.

5 Gaius Charles

Van 2012 tot 2014 speelde Gaius Charles Dr. Shane Ross in Grey's Anatomy. Hij maakte zijn debuut in seizoen 9 en maakte deel uit van de hoofdcast tijdens het 10th seizoen. Het contract van Charles werd eenvoudigweg niet verlengd en zijn karakter werd afgeschreven. Hij ging verder met andere projecten op televisie, waaronder Aquarius, Drunk History, en werd een vaste serie op Taken.

4 Martin Henderson

Henderson had een succesvolle run van twee seizoenen als Dr. Nathan Riggs. Hij was een rustige exit. Co-ster Ellen Pompeo liet doorschemeren dat de producenten het niet eens waren met de richting die zijn personage insloeg en besloot het personage helemaal af te schrijven. Dit betekende het einde van Dr. Nathan Riggs. Henderson heeft een hoofdrol als Jack Sheridan in Virgin River en is sindsdien in drie films verschenen; Juveniles, Hellbent en The Strangers: Prey at Night.

3 Tessa Ferrer

Ferrer verscheen voor het eerst in het negende seizoen van de show. Net als Gaius werd ze een vaste klant tijdens het 10th seizoen van Grey's Anatomy. Ook haar contract werd na het einde van het seizoen niet verlengd, hoewel ze later haar rol terugkreeg en weer vertrok. Sindsdien speelde ze de rol van Cora Babineau in Mr. Mercedes, had ze een terugkerende rol in Catch-22 en verscheen ze in de film The Passing Parade, die nog moet worden uitgebracht.

2 Melissa George

George kwam bij Grey's Anatomy als Sadie Harris. Hoewel ze erop wees dat haar vertrek te wijten was aan een wederzijdse overeenkomst met producenten, ging het gerucht dat er mogelijk een drama achter de schermen bij betrokken was. George is sindsdien onder andere in The Good Wife verschenen. Het meest opvallend is haar rol als co-ster van Sean Penn op The First.

1 Katherine Heigl

Katherine Heigl's vertrek uit Grey's Anatomy was vol controverse. De actrice trok haar naam terug uit een Emmy-waardige rol. Dat droeg ertoe bij dat ze werd bestempeld als moeilijk om mee te werken. Heigl heeft echter enkele rollen in de wacht gesleept sinds haar vertrek uit de show. Ze is verschenen op Suits, Firefly Lane en State of Affairs. Heigl is ook in een aantal films verschenen, haar laatste is Fear of Rain.

Aanbevolen: