Netflix's horrortrilogie, dit is wat je kunt verwachten van 'Fear Street

Inhoudsopgave:

Netflix's horrortrilogie, dit is wat je kunt verwachten van 'Fear Street
Netflix's horrortrilogie, dit is wat je kunt verwachten van 'Fear Street
Anonim

Met de aankondiging van de nieuwste horrortrilogie van Netflix, kreeg Fear Street een overweldigende belangstelling van horrorfans overal. Kijkers worden naar de stad Shadyside gebracht, waar een brute moord plaatsvindt, en dat is dat -- toch?

Misschien is het allemaal een beetje ingewikkelder dan dat. Terwijl fans door de tijd en door Fear Street reizen, wordt het duidelijk dat er iets veel angstaanjagender is dan een loslopende moordenaar. De stad wordt geplaagd door het kwaad, en het is niet alleen aan de oppervlakte; het is schadelijk voor het leven zoals iedereen het weet.

Fear Street Part One:1994 kan nu worden gestreamd op Netflix, de volgende twee films volgen op 9 en 16 juli. Dit is wat we tot nu toe weten over de trilogie en wat fans erover zeggen!

10 Het is gebaseerd op een boekenreeks

R. L. Stine schreef de enge boeken die velen van ons door de kindertijd hebben geholpen. Enkele van de beste schoolweken waren de boekenbeursweken, waar we allemaal onze ouders smeekten om geld om het nieuwste Stine-boek te kopen. We waren allemaal verslaafd, van 'Goosebumps' tot 'Fear Street', dus het is een speciaal moment voor fans om zijn visie in een filmtrilogie te zien spelen.

De bewerking is meer gericht op een ouder publiek dan waar Stine gewoonlijk voor schrijft, dus het is perfect voor degenen die zijn opgegroeid met deze boeken. In een interview met de BBC zei Stine dat het een schok was om te zien dat de trilogie gericht was op een ander publiek, maar hij schrikt zelf niet snel.

"Ik word niet bang van horrorfilms. Er ontbreekt iets in mijn hoofd. Ik vind horror gewoon heel grappig."

Hij heeft een waarschuwing toegevoegd dat de serie absoluut donkerder is dan zijn gebruikelijke PG-boeken!

9 Er zullen angsten en veel geschreeuw zijn

Het is een horrortrilogie, dus fans kunnen natuurlijk schrik verwachten! Van jump-scares tot die van een spannende aard - je kunt verwachten dat je gaat gillen bij het bekijken van deze films. Er zullen ook momenten zijn waarop het bloed een beetje intens is, maar over het algemeen is het artistiek gedaan en het vangt de diepte van de terreur die het publiek zou moeten voelen.

8 Je zult dol zijn op de cast

Vanaf de beginscène van Fear Street zul je verslaafd zijn - en dat komt vooral omdat de cast zo goed samenwerkt. Van de romantiek tot de vriendschappen en zelfs die combinaties die je normaal niet zou verwachten, de relaties in het verhaal trekken je naar binnen en zorgen ervoor dat je betrokken blijft bij de verhaallijn. Je moedigt ze aan om te overleven; je wilt dat ze weten wie er achter hen aan zit en waarom. Het is een geweldig verhaal en het wordt nog beter gemaakt door de cast die echt uitblinkt in elk van hun rollen.

7 Er zit een slasher-element in het verhaal

Als je de eerste aflevering van Fear Street hebt gezien, is er een bepaalde horrorklassieker die je zeker dichtbij hebt gevoeld. Scream, een slasher-hoofdstuk in het horrorgenre, wordt vaak losjes genoemd in de eerste film van de trilogie. Fans van de film zullen zeker knipogen naar de klassieker opmerken en zich geïnspireerd voelen door de manier waarop het is verbonden met Fear Street. Van de gemaskerde moordenaars tot de bloederige moorden, het is, nou ja -- een schreeuw!

6 Het speelt zwaar op het drama

Het is een horrortrilogie, maar het is ook een tienerdrama, en het is zwaar op het drama. Van ups en downs en het in twijfel trekken van romantische gevoelens tot sexy zoensessies, het eerste deel van Fear Street speelt sterk in op alle dingen die jonge volwassenen ervaren, zelfs zonder dat een moordenaar hen stalkt.

Terwijl ze rennen voor hun leven, doet de groep wat ze kunnen om erachter te komen wie er achter hen aan zit en waarom. Dat gezegd hebbende, ze brengen ook de snark, de humor, de lust en de charme die je laten voelen voor wat ze doormaken.

5 De stad is eerder het slachtoffer geworden van horror

Deze jonge volwassenen zijn niet de enigen die een gestoorde moordenaar heeft geplaagd. In feite is het vaker gebeurd dan ze zich hadden kunnen voorstellen. Hoewel we niet veel willen verklappen, kunnen fans meer te weten komen over de stad en al zijn kennis en mysterie terwijl de jonge volwassenen proberen te ontsnappen aan de dood en erachter komen wie er achter de moorden zit en waarom.

4 Er broeit iets bovennatuurlijks

Nogmaals, zonder iets te bederven voor fans die de eerste film nog niet hebben gezien, is er een element in het verhaal dat verder gaat dan je gebruikelijke slasher-achtige moorden. Er zijn verhalen over een kwaad dat zo krachtig is dat het tijd en omstandigheden overspant. We zullen je nog niet precies vertellen wat dat is, maar het is een kwestie van omgaan met het bovennatuurlijke, en die extra horror zal deze trilogie zeker opfleuren voor fans overal.

3 Het is een eerbetoon aan horrorfavorieten

Van Scream tot Friday the 13th worden 'snuisterijen' uit cultklassiekers door de verhaallijn gestrooid. Naarmate de trilogie vordert, zullen er meer stukjes inspiratie worden gevonden. Zoals we eerder vermeldden, zullen de Scream slasher-vibes thuiskomen bij klassieke enge filmliefhebbers, maar we raden je aan om de eerste aflevering meer dan eens te bekijken terwijl je wacht tot de volgende twee worden uitgezonden - je zult knikken zien naar een klassieker horror favorieten verspreid over.

2 De soundtrack is alles

Na het bekijken van Fear Street is de kans groot dat je een nieuwe afspeellijst op je telefoon gaat maken of een hele reeks nummers aan je bestaande zomerse 'mixtape' gaat toevoegen. Oké, dus de mixtapes zijn uit -- maar het is de gedachte die telt. Van Nine Inch Nails tot Radiohead en Cypress Hill, de nummers brengen je terug naar alles wat muziek was in de jaren '90, en het was allemaal zo goed.

1 Je wilt meer

Sprekend met RogerEbert.com, sprak Leigh Janiak over het bedenken van het uitgangspunt voor de horrortrilogie en hoe ze wilde dat het angstaanjagend zou zijn, maar ook opwindend en uitnodigend. Er is een voldoening die je krijgt als je een geweldige horrorfilm, boek of serie hebt doorstaan, en die voldoening is nog groter als je niet alleen bang bent geweest, maar in een achtbaan van emotie bent gegaan.

"Ik wilde dat het eng was. Ik wilde dat het bloederig was, zoals al die dingen die bestaan in het Fear Street-universum. Maar bovenal wilde ik dat ze zich leuk zouden voelen."

Aanbevolen: