Dit is wat je kunt verwachten van week 4 van Michael Jordan's The Last Dance Documentary

Dit is wat je kunt verwachten van week 4 van Michael Jordan's The Last Dance Documentary
Dit is wat je kunt verwachten van week 4 van Michael Jordan's The Last Dance Documentary
Anonim

Week vier van The Last Dance wordt deze zondag uitgezonden. Aan het einde van elk weekend, nu al drie weken achter elkaar, hebben miljoenen mensen collectief afgestemd om het verhaal van Michael Jordan te bekijken. Er zijn tot nu toe zes afleveringen van de tiendelige documentaireserie uitgebracht en ze hebben niet teleurgesteld.

Gedurende de eerste drie weken heeft de documentaire de opkomst van Michael Jordan en de eerste drie-turf van de Bulls beschreven. De geschiedenis rond Jordan en die teams omcirkelen de belangrijkste verhaallijn: Jordan's laatste seizoen bij de Bulls. Jordan voelde dat het seizoen 1997-1998 zijn laatste bij de Bulls zou kunnen zijn en gaf een cameraploeg ongekende toegang tot hem. Gedurende dat seizoen volgde de ploeg Jordan op en naast het veld terwijl de Bulls hun zesde titel wilden veroveren. The Last Dance dankt zijn naam aan Bulls hoofdcoach Phil Jackson. Wetende dat het einde nabij was, voorafgaand aan de start van het seizoen 1997, gaf Jackson het seizoen de bijnaam "The Last Dance".

Afleveringen vijf en zes waren misschien wel de meest overvolle tot nu toe. Vorige week zagen we Jordan een jonge Kobe Bryant begeleiden, een schoenendeal tekenen met Nike, spelen in het "Dream Team" op de Olympische Spelen van '92, zijn derde kampioenschap winnen met de Bulls, en we kregen een kijkje achter het gordijn bij de controverse die Jordanië aan het gokken was.

Wat kan er worden verwacht van afleveringen zeven en acht? Een trailer die ESPN eerder deze week uitbracht, had één thema, angst.

"Mensen waren bang voor hem", zei Jud Buechler, een speler van Bulls. "We waren zijn teamgenoten en we waren bang voor hem, er was gewoon angst. De angstfactor van MJ was gewoon zo, zo dik."

"Ja, laten we het niet verkeerd hebben, hij was een a-- hole", zei Will Perdue, een andere speler van Bulls. "Hij was een eikel, hij ging meerdere keren over de streep, maar naarmate de tijd verstrijkt en je terugdenkt aan wat hij eigenlijk probeerde te bereiken, denk je 'hé, hij was een geweldige teamgenoot."

Deze week zal Jordan ongetwijfeld aanspreken als teamgenoot. Hij stond erom bekend dat hij er hard op reed om het succes van het team te verzekeren. Een tweede trailer die werd uitgebracht, toont de terugkeer van Jordan naar de Bulls na een pensionering van bijna twee jaar.

Vorige week werd goed gedocumenteerd hoe frustrerend Jordan voor de media was tegen de tijd dat hij zijn derde titel had gewonnen. Bovendien zei hij dat hij mentaal en fysiek uitgeput was. Aflevering zeven zal waarschijnlijk Jordans eerste pensionering en zijn uiteindelijke terugkeer naar de Bulls bespreken.

Aflevering zeven van The Last Dance, wordt uitgezonden op zondag 10 mei om 21.00 uur. ET, op ESPN. Aflevering acht wordt een uur later uitgezonden. De afleveringen zijn te streamen op de ESPN-app en internationaal zijn ze te vinden op Netflix.

Aanbevolen: