Hier is het oorsprongsverhaal van de horrortrilogie 'Fear Street' van Netflix

Inhoudsopgave:

Hier is het oorsprongsverhaal van de horrortrilogie 'Fear Street' van Netflix
Hier is het oorsprongsverhaal van de horrortrilogie 'Fear Street' van Netflix
Anonim

Degenen die in de jaren '90 kinderen waren, hebben waarschijnlijk alle drie de films in Netflix's nieuwe Fear Street-trilogie bekeken nadat ze fans waren van R. L. Stine's Goosebumps. Het is leuk om alles te weten te komen over hoe Goosebumps begon, aangezien zowel de boekenreeks als het tv-programma zowel eng als ook best grappig of op zijn minst campy waren.

Netflix heeft geweldig werk verricht door eerder in het horrorgenre te duiken, met het enge tv-drama The Haunting of Bly Manor, en Fear Street is zeker de moeite van het bekijken waard.

Wat is het oorsprongsverhaal van deze horrorfilmtrilogie? Laten we eens kijken.

R. L. Stine's boekenreeks

Hoewel niet alle horrorfilms uit de jaren 90 vandaag standhouden, is Goosebumps net zo leuk als het ooit was, en fans prijzen R. L. Stine voor zijn vermogen om geweldige verhalen te vertellen die eng en vermakelijk zijn.

Fear Street is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R. L. Stine, en Stine deelde zijn gedachten over de films in een interview met GQ.

Toen hem werd gevraagd of zijn lezers die nu een gezin hebben de films zouden kijken, vergeleek Stine het met Goosebumps en legde uit: "Dat was het geheim van de Goosebumps-films. We hadden twee publieksstreams: ouders kwamen uit nostalgie en hun kinderen. Ik denk dat met deze kinderen hetzelfde zal gebeuren. Ouders die zich de boeken herinneren uit nostalgie. Ik denk dat de films prima zullen zijn voor de oudere kinderen."

Stine deelde ook mee dat het plan was om elke film gedurende een periode van drie maanden in een bioscoop uit te brengen, maar met de COVID-19-pandemie zijn de films naar Netflix verhuisd.

Toen hem werd gevraagd welke film hij het leukst vindt, zei Stine tegen GQ: "Ik heb alleen de eerste twee gezien. Ik vind alles leuk op zomerkamp. Ik heb ongeveer 40 boeken geschreven die zich afspelen op zomerkamp. En ik ging nooit!"

Van boeken tot films

Stine zei dat de 'geest' van Fear Street in de films zit. De auteur vertelde Syfy.com: "Ze hebben niet zoveel uit de boeken gebruikt, maar ze hebben er de geest van."

Stine vertelde de publicatie ook over hoe hij begon met het schrijven van deze boeken. Hij zei: "Fear Street begon omdat we probeerden uit te zoeken hoe je een reeks horrorromans maakt? De meeste series hebben boek na boek dezelfde karakters en dat kun je niet echt doen. Dat zou belachelijk zijn om dezelfde twee mensen en krijgen al deze gruwelijke dingen met hen te maken."

The Fear Street-boekenreeks begon met The New Girl, dat in 1989 werd gepubliceerd. Het richt zich op de relatie tussen Cory en Anna. Nadat Cory Anna had ontmoet, die nieuw was op school, realiseerde hij zich dat ze misschien een geest was, omdat iedereen bleef zeggen dat ze was overleden.

Enkele andere opmerkelijke boeken zijn Surprise Party, Halloween Party en Ski Weekend, die allemaal typische tienerevenementen bevatten die veel donkerder en sinister waren.

Volgens Pop Sugar bevat de roman Lights Out Camp Nightwing, het decor voor het tweede item in de Netflix-trilogie genaamd Fear Street: Part Two: 1978. De website vermeldt ook het boek Fear Street Cheerleaders: The First Evil waarin personages betrokken zijn die in een bus zitten wanneer deze crasht. Samantha, een van de cheerleaders, v alt dan op het graf van Sarah Fier.

De Netflix-aanpassing is geweldig eng en campy, wat zeker is wat R. L. Stine-fans van zijn werk zijn gaan verwachten. De eerste film, Fear Street: Part One: 1994, volgt tieners in Shadyside, het kleine stadje uit de boekenreeks, die zich realiseren dat de overleden heks Sarah Fier mensen overneemt en hen dwingt om door te gaan met moorden. De tweede film speelt zich af in 1978 en richt zich op moord in Camp Nightwing, en de derde film gaat terug tot 1666 om naar heksen te kijken.

Leigh Janiak, die elke film regisseerde, vertelde hoe ze ervoor zorgde dat mensen met plezier naar elke film zouden kijken.

Zoals de regisseur tegen The Verge zei: Het belangrijkste waar ik aan dacht, was hoe je een publiek het gevoel kunt geven dat ze tevreden zijn met elke film, maar toch meer willen leren op een manier die ze niet heb niet het gevoel dat het een truc is. Er was veel tijd om na te denken over het einde van film één en film twee. Ik wilde niet dat het voelde alsof je deze volgende film moest kijken omdat je geen antwoorden kreeg.”

Er is veel om van te houden aan de Fear Street-trilogie, en horrorfans kunnen zeker waarderen hoe leuk het is om drie films te kijken die zijn gebaseerd op een geliefde R. L. Stine-boekenreeks.

Aanbevolen: