Val Kilmer wordt echt persoonlijk met nieuwe documentaire, dit is wat je kunt verwachten

Inhoudsopgave:

Val Kilmer wordt echt persoonlijk met nieuwe documentaire, dit is wat je kunt verwachten
Val Kilmer wordt echt persoonlijk met nieuwe documentaire, dit is wat je kunt verwachten
Anonim

Val Edward Kilmer is een van de meest legendarische acteurs die er is. In de loop van zijn vier decennia durende carrière was Kilmer het gezicht van een overvloed aan iconische personages: LT Tom "Iceman" Kazansky van Top Gun, Bruce Wayne van Batman Forever, Moses van The Prince of Egypt en vele vele meer.

Gerelateerd: Jamie Lynn Spears promoot haar aanstaande memoires temidden van een conservatoriumzaak

Nu, na meer dan 40 jaar legendarische acteercarrière, werken de streamingdienst van Kilmer en Amazon Prime samen voor een gloednieuwe A24-documentaire, Val. We gaan diep in de aankomende film duiken: verwachte releasedatum, wat het inhoudt, wat de acteur erover te zeggen heeft en nog veel meer!

9 'Val' zal de 40-jarige carrière van de legendarische acteur beschrijven

Val Kilmer
Val Kilmer

Val is een viering van Val Kilmer's uitstekende carrière in Hollywood, of volgens de beschrijving van de acteur door de studio, "een van Hollywood's meest mercurial en/of onbegrepen acteurs."

"Al jaren keek ik minstens één keer per dag rond en kreeg het bitterzoete gevoel dat er duizend redenen zijn waarom dit project schipbreuk zou kunnen lijden", zei de acteur in een verklaring.

8 Leo Scott & Ting Poo Helm The Project

Duizenden uren oud beeldmateriaal opgraven is nooit gemakkelijk. Om dit project tot leven te brengen, schakelde Kilmer Leo Scott en Ting Poo in om het te regisseren en te produceren. Volgens zijn officiële IMDb-pagina heeft Scott veel editor-credits, waaronder een aflevering van Comedy Lab en twee afleveringen van Women in Love.

"Deze film had eigenlijk nooit aan het licht kunnen komen zonder de samenwerking van mijn dierbare vrienden, Leo en Ting, en mijn productiepartners. Onvermoeibare uren montage en eindeloze emoties bij elke nieuwe versie! trotser om dit met de wereld te delen!" de acteur toegevoegd.

7 De documentaire bevat ongeziene BTS-beelden van de acteur

Zoals vermeld, zal Val een overvloed aan nooit eerder vertoonde oude beelden van de acteur laten zien, van materiaal achter de schermen van de sets tot zijn persoonlijke 16 mm home movies.

"Ik heb tientallen jaren besteed aan het vinden van mijn stem via personages en films", zegt de acteur ergens in de trailer. Hij gaat ook diep en openhartig over de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière en hoe hij zijn artistieke visie handhaaft.

6 'Val' draait om zijn strijd tegen kanker

Ook op een bepaald moment in de trailer bekent Kilmer dat hij moeite heeft met praten vanwege zijn voortdurende strijd tegen keelkanker en de daaropvolgende tracheostomie. In 2017 merkte The Hollywood Reporter op dat de acteur een "twee jaar durende strijd" met kanker had doorgemaakt. Hoewel hij nu al bijna vijf jaar kankervrij is, gebruikt hij nog steeds een voedingssonde om zichzelf te voeden en heeft hij moeite om zich verbaal uit te drukken.

5 Hij koestert ook de carrière van haar dochter

Hoewel hij niet zo actief is geweest in acteren als in het verleden, heeft Kilmer zichzelf bezig gehouden met het koesteren van de acteercarrière van haar dochter. Mercedes, geboren in 1991 uit Kilmer's relatie met toenmalig echtgenote Joanne Whalley, maakte in 2013 haar acteerdebuut met een korte film getiteld Pool Party. Ze heeft ook met haar vader samengewerkt in Paydirt 2020 en heeft gediend als associate producer voor de aankomende Val-documentaire van Kilmer.

4 Hij bereidt zich ook voor om zijn rol opnieuw te spelen voor het aanstaande 'Top Gun'-vervolg met Tom Cruise

35 jaar na de release van de originele Top Gun-film maakt Val Kilmer zich nu op voor het aanstaande vervolg. Getiteld Top Gun: Maverick, de aankomende oorlogsfilm zal Tom Cruise in dienst nemen als de leidende held, terwijl Kilmer zijn rol als viersterrenadmiraal "Iceman" Kazansky zal hernemen. De film stond oorspronkelijk gepland voor een release op 19 november 2021.

"Tom en ik gingen verder waar we gebleven waren. De reünie voelde geweldig. Wat de plot van de film betreft, ik ben tot geheimhouding verplicht", vertelde hij Vulture over het project.

3 Hij vond enkele 'verrassende' beelden

Val is een kostbare verzameling van duizenden uren oud beeldmateriaal, en volgens de acteur verrasten sommige clips hem toen hij ze vond.

"De films van mijn kleine broertje. Wesley - hij was een genie. Mijn moeder is ook overleden tijdens de opnames van [Val] en er zijn prachtige beelden [uit die tijd]. Het meesterschap van Ting en Leo bracht haar tot leven. En alles met Marlon. Ik hield van hem, "zei hij tijdens hetzelfde interview.

2 Hij vertelt waarom hij wordt gezien als 'moeilijk om mee te werken'

In de loop van zijn carrière is Val Kilmer vaak gezien als iemand met wie het moeilijk is om mee samen te werken. Marlon Brando van The Island of Dr. Moreau, Michael Biehn van Tombstone en Tom Sizemore van Red Planet zijn enkele van de namen die ruzie hadden met de acteur.

"Ik heb wat ik doe altijd heel serieus benaderd, en ik begrijp dat dat soms als moeilijk wordt ervaren", ging hij in op de controverse en merkte op dat de komende documentaire zal ingaan op waarom hij als zodanig wordt gezien.

1 'Val' zal deze zomer naar theaters en streamingplatforms gaan

Val wordt uitgebracht op Amazon Prime op 6 augustus 2021. Het is gepland voor een beperkte release in juni na zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes op 7 juli 2021.

Aanbevolen: