TV-shows die de meeste Emmy's in één jaar wonnen

Inhoudsopgave:

TV-shows die de meeste Emmy's in één jaar wonnen
TV-shows die de meeste Emmy's in één jaar wonnen
Anonim

De nominaties voor de 73e Primetime Emmy Awards en de 73e Primetime Creative Arts Emmy Awards werden op dinsdag 13 juli bekendgemaakt door Emmy Award-winnaars Ron Cephas Jones (van This Is Us op NBC) en Jasmine Cephas Jones (van freerayshawn op Quibi). Deze Emmy Awards eren de beste primetime televisie van het seizoen 2020-2021 en de winnaars worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op 19 september 2021, georganiseerd door Cedric the Entertainer.

Dit jaar zijn de meest genomineerde shows The Crown, The Mandalorian, WandaVision, The Handmaid's Tale en Saturday Night Live, die allemaal meer dan twintig nominaties ontvingen. Dat betekent dat alle vijf van deze shows een kans hebben om een nieuw record te vestigen voor de meeste Emmy Awards gewonnen door een show in één seizoen. Hier zijn enkele tv-programma's die in het verleden records hebben gevestigd voor de meeste Emmy's die in één jaar zijn gewonnen.

7 ‘Game of Thrones’

Game of Thrones was een razend populair fantasiedrama dat van 2011-2019 op HBO werd uitgezonden. Het speelde gevestigde Hollywood-acteurs zoals Peter Dinklage en Sean Bean, en het lanceerde de carrières van verschillende bekendere acteurs, zoals Sophie Turner, Maisie Williams en Emilia Clarke. Game of Thrones won tijdens de run 59 Emmy Awards, wat het de meest succesvolle show in de geschiedenis van Primetime Emmy maakt. De serie vestigde ook het record voor de meeste Emmy Awards die in één jaar zijn gewonnen, toen het twaalf Emmy's won in 2015. Het won opnieuw twaalf Emmy's in 2016 en nog een keer in 2019.

6 ‘Schitt's Creek’

Schitt's Creek was een Canadese comedyserie gemaakt door het vader-zoonduo Eugene en Dan Levy. De show was vanaf het begin populair in Canada en het eerste seizoen won negen Canadian Screen Awards. Het duurde echter vele jaren voordat de show een reconditionering van de Emmy's ontving. Schitt's Creek ontving geen enkele Emmy-nominatie tot het voorlaatste seizoen in 2019, en won geen enkele Emmy Award tot het laatste seizoen in 2020. Desondanks won Schitt's Creek groots bij de 72e Primetime Emmy's, waarmee hij in totaal negen trofeeën mee naar huis nam. Die negen trofeeën vestigden een nieuw record voor de meeste Emmy Awards die in één jaar werden gewonnen door een comedyserie. Schitt's Creek is ook de enige televisieserie die ooit in hetzelfde jaar alle vier de belangrijkste acteercategorieën heeft gewonnen.

5 ‘The Marvelous Mrs. Maisel’

The Marvelous Mrs. Maisel is een comedy-dramaserie die zich afspeelt in de jaren 1950 en 1960 en het verhaal vertelt van een huisvrouw, gespeeld door Emmy-winnaar Rachel Brosnahan, die probeert een carrière in stand-up comedy na te streven. Voordat Schitt's Creek in 2020 negen Emmy's won, had The Marvelous Mrs. Maisel het record voor de meeste Emmy's gewonnen door een comedyserie in één jaar. De originele Amazon Prime-serie, gemaakt door Gilmore Girls-producers Amy Sherman-Palladino en Daniel Palladino, won zowel in 2018 als in 2019 acht Emmy Awards. The Marvelous Mrs. Maisel heeft nog steeds het record voor de meeste Emmy's die in het debuutseizoen van een comedyserie zijn ontvangen.

4 ‘The West Wing’

The West Wing was een politiek drama dat zich afspeelt in het Witte Huis en is gemaakt door de met een Oscar bekroonde scenarioschrijver en producer Aaron Sorkin. De show won in totaal 26 Emmy's tijdens de reeks van zeven seizoenen, maar vestigde een record in 2000 toen het negen Emmy Awards won voor zijn eerste seizoen, het meeste dat een show ooit heeft gewonnen in zijn debuutjaar. Destijds was negen trofeeën ook het record voor de meeste Emmy's gewonnen door een enkele show in één jaar, maar dat record werd later in 2015 verslagen door Game of Thrones.

3 ‘Een moordenaar maken’

Making a Murderer was een documentaireserie op Netflix en was razend populair onder fans van echte misdaad. De serie won vier Emmy's van de zes totale nominaties, wat zeer indrukwekkend is, maar nog verre van record. De mede-maker van de show, Moira Demos, nam echter alle vier de trofeeën zelf mee naar huis, en die prestatie was op dat moment nog nooit eerder bereikt. Demos was de eerste persoon die vier Emmy Awards won voor één show in één jaar. Haar record is sindsdien geëvenaard, door Amy Sherman-Palladino in 2018 en Dan Levy in 2020.

2 ‘Boardwalk Empire’

Boardwalk Empire was een veelgeprezen HBO-serie die zich afspeelt in de Verenigde Staten uit het Verbodstijdperk. Het liep vijf seizoenen tussen 2010 en 2014, en het werd tijdens de run genomineerd voor zevenenvijftig Emmy Awards, waarvan er twintig werden gewonnen. In 2011 vestigde Boardwalk Empire het record voor de meeste Emmy's gewonnen door een enkele aflevering van een tv-serie, toen de pilot-aflevering "Boardwalk Empire" zes trofeeën won bij de 63e Primetime Emmy Awards. Het record is sindsdien geëvenaard door Game of Thrones, maar geen enkele aflevering van een tv-serie heeft ooit meer dan zes Emmy's in één nacht gewonnen.

1 ‘Achter de kandelaar’

Behind the Candelabra was een voor tv gemaakte biopic over het leven van de beroemde pianist Liberace. De film speelde Michael Douglas en Matt Damon en werd genomineerd voor vijftien prijzen tijdens de 65e Primetime Emmy-ceremonie. Het won die avond elf prijzen, wat het record evenaarde voor de meeste Emmy's gewonnen door een televisiefilm. De enige andere tv-film die elf Emmy Awards won, was Eleanor en Franklin, een biopic uit 1976 over voormalig president Franklin D. Roosevelt en zijn vrouw Eleanor.

Aanbevolen: