Kon Tobey Maguire goed opschieten met de rest van zijn 'Spider-Man'-co-sterren?

Inhoudsopgave:

Kon Tobey Maguire goed opschieten met de rest van zijn 'Spider-Man'-co-sterren?
Kon Tobey Maguire goed opschieten met de rest van zijn 'Spider-Man'-co-sterren?
Anonim

In 2002 werd de eerste lange Amerikaanse Spider-Man-film uitgebracht. De film, geregisseerd door Sam Raimi, heette gewoon Spider-Man, en het was een enorme hit en verdiende meer dan $ 800 miljoen aan de kassa en de meest winstgevende superheldenfilm aller tijden te worden (totdat deze in 2008 werd overtroffen door The Dark Knight). Sindsdien zijn er nog zeven Spider-Man-films uitgebracht (waarvan binnenkort een achtste uitkomt), dus het is vrij duidelijk dat de film van Sam Raimi een enorme franchise heeft voortgebracht.

Een belangrijke reden voor het succes van de film was het optreden van de hoofdrolspeler, Tobey Maguire, die Peter Parker, a.ka de titulaire Spider-Man. Een filmcriticus voor The Houston Chronicle schreef dat het na het zien van de film moeilijk zou zijn om iemand anders dan Maguire in de hoofdrol voor te stellen. Hoewel Maguire een aardig en zorgzaam personage speelde in de film, zijn er enkele berichten dat Tobey Maguire moeilijk was om mee te werken op de set. Hij heeft in de loop der jaren ook een beetje een reputatie opgebouwd als een van de ruigere beroemdheden in Hollywood. Maar had zijn gedrag invloed op zijn relatie met de rest van de cast? Dit is wat we weten over hoe goed Tobey Maguire kon opschieten met verschillende van zijn Spider-Man co-sterren.

6 Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)

In alle opzichten konden Kirsten Dunst en Tobey Maguire het goed met elkaar vinden. In een interview met The Hollywood Reporter zei Dunst zelfs dat een van de belangrijkste redenen waarom ze auditie deed voor de film de betrokkenheid van Maguire was. In hetzelfde interview zei ze dat ze graag een vierde Spider-Man-film met Tobey had willen maken, en ze noemde de twee 'een team'."

De twee acteurs dateerden ook kort buiten het scherm tussen het filmen van de eerste en tweede film, en ze konden goede vrienden blijven na hun breuk. In een interview met The Sydney Morning Herald werd Sam Raimi gevraagd of Dunst en Maguire samenwerkten na hun breuk, en hij zei: "Ze houden echt van elkaar, denk ik, heel veel."

5 Willem Dafoe (Norman Osborne/Green Goblin)

Het is niet duidelijk of Willem Dafoe en Tobey Maguire veel van een relatie buiten het scherm hebben, maar er is geen reden om aan te nemen dat ze het niet goed met elkaar konden vinden op de set. Hoewel ze sinds de Spider-Man-trilogie geen films meer hebben gemaakt, is het vermeldenswaard dat Dafoe terugkeerde naar filmscènes voor de tweede en derde Spider-Man-films, ondanks dat zijn personage werd vermoord aan het einde van de eerste film. Als Dafoe het echt niet leuk vond om met Maguire samen te werken, is hij misschien niet teruggekomen voor de laatste twee films. Er zijn veel foto's van twee acteurs die samen lachen op de rode loper en eruitzien als goede vrienden, wat suggereert dat ze het waarschijnlijk leuk vonden om met elkaar samen te werken.

4 James Franco (Harry Osborne)

James Franco deed oorspronkelijk auditie om Peter Parker te spelen, maar Tobey Maguire versloeg hem voor de rol, dus het zou niet onredelijk zijn om aan te nemen dat er wat kwaad bloed zat tussen Franco en Maguire. James Franco heeft ook een geschiedenis van ruzies met zijn medesterren, en veel acteurs werken niet meer met hem samen vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag. Het lijkt er echter op dat Franco en Maguire het best goed met elkaar konden vinden op de set. Deze beelden van achter de schermen laten zien dat Franco en Maguire een geweldige tijd hebben samen tijdens het filmen van Spider-Man 3.

3 J. K. Simmons (J. Jonah Jameson)

Net als bij Willem Dafoe is er niet veel te weten over J. K. Simmons' relatie met Tobey Maguire. De twee acteurs hebben niet meer samengewerkt sinds het filmen van Spider-Man 3 bijna vijftien jaar geleden. In 2008 zei Simmons dat hij met Maguire had gesproken over de mogelijkheid om een vierde Spider-Man-film te maken, dus het lijkt erop dat de twee op dat moment nog steeds met elkaar overweg konden. In hetzelfde interview beschreef Simmons ook een vierde Spider-Man-film als "iets dat ik wil doen", dus het lijkt redelijk om aan te nemen dat hij genoten heeft van zijn tijd op de set.

2 Rosemary Harris (tante May Parker)

Rosemary Harris speelde Peter Parker's tante May in de Spider-Man-films, en op basis van haar chemie met Tobey Maguire in de films, lijkt het er zeker op dat ze met elkaar overweg konden. Ze hebben sinds de Spider-Man-trilogie niet meer samen een film gemaakt, en ze hebben ook niet over elkaar gesproken in interviews, maar door de rode loperfoto's van de première van Spider-Man 3 lijken ze behoorlijk goede vrienden.

1 Cliff Robertson (Oom Ben Parker)

Cliff Robertson speelde Uncle Ben in Spider-Man, en net als bij alle andere acteurs op deze lijst, ging hij nooit op de plaat om een slecht woord over Tobey Maguire te zeggen. Hij leek het erg leuk te vinden om aan de Spider-Man-films te werken, en hij schreef op zijn persoonlijke website: "Sinds Spider-Man 1 en 2 lijk ik een hele nieuwe generatie fans te hebben. Dat is op zich al een fijne rest."

Daarom, hoewel de berichten dat Tobey Maguire moeilijk was om mee te werken op de set van Spider-Man misschien nog steeds waar zijn, is het veilig om te zeggen dat hij geen probleem had om met de rest van de hoofdcast om te gaan.

Aanbevolen: