Dit zijn de Robin Williams-films die werden genomineerd voor Academy Awards

Inhoudsopgave:

Dit zijn de Robin Williams-films die werden genomineerd voor Academy Awards
Dit zijn de Robin Williams-films die werden genomineerd voor Academy Awards
Anonim

In augustus 2014 verloor de wereld een buitengewone komiek en acteur. Robin Williams liet een erfenis achter toen hij stierf, waaronder zijn beroemdste hitfilms, zoals Aladdin, Good Will Hunting, The Birdcage en Mrs. Doubtfire. Hij was een van de weinige acteurs die zo goed kon improviseren dat je niet eens kon zien dat hij het verzonnen had. Hij had het vermogen om heel veel mensen aan het lachen te maken en maakte deel uit van de kindertijd van zoveel mensen, vooral degenen die opgroeiden in de jaren '90. Bijna al zijn hitfilms kwamen in dat decennium uit.

Maar verrassend genoeg was slechts een handvol van zijn films genomineerd voor een Academy Award en slechts enkele waren voor Robins uitvoeringen. Hier zijn al zijn films die werden genomineerd voor een Oscar.

10 ‘De wereld volgens Garp’ (1982)

De wereld volgens Garp is de tweede speelfilm van Robin Williams. Het is een van zijn minder bekende films, maar het was zijn eerste veelgeprezen film. Volgens IMDb gaat de film over "Een worstelende jonge schrijver vindt dat zijn leven en werk worden gedomineerd door zijn ontrouwe vrouw en zijn radicale feministische moeder, wiens bestverkopende manifest haar in een cultureel icoon verandert." Robin werd er niet voor genomineerd, maar hij werd wel genomineerd voor twee Oscars, waaronder die voor Beste Acteur in een Bijrol en Beste Actrice in een Bijrol.

9 ‘Goedemorgen, Vietnam’ (1987)

Goedemorgen, Vietnam leverde Robin Williams zijn eerste Academy Award-nominatie op voor zijn rol in de film. "De film speelt zich af in Saigon in 1965, tijdens de oorlog in Vietnam, met Robin Williams als radio-dj bij Armed Forces Radio Service, die enorm populair blijkt bij de troepen, maar zijn superieuren woedend maakt met wat zij zijn 'oneerbiedige neiging' noemen," volgens Fandom. Robin werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur in een Hoofdrol en hij won ook een Golden Globe voor zijn vertolking.

8 ‘Dead Poets Society’ (1989)

Dead Poets Society was de tweede film die Robin Williams een Oscar-nominatie opleverde. Volgens IMDb gaat de film over "Maverick-leraar John Keating [die] poëzie gebruikt om zijn kostschoolstudenten aan te moedigen tot nieuwe hoogten van zelfexpressie." Robin werd genomineerd voor Beste Acteur in een Hoofdrol. De film werd genomineerd voor twee andere Oscars en won een Oscar voor Screenplay Written Directly for the Screen.

7 ‘Awakenings’ (1990)

Awakenings heeft de carrière van Robin Williams letterlijk "ontwaakt" - de jaren 90 was de tijd waarin hij speelde in zijn beroemdste films en de legendarische acteur werd waar we allemaal van houden. Volgens Rotten Tomatoes gaat de film over “Het verhaal van het buitengewone werk van een arts in de jaren zestig met een groep katatonische patiënten die hij aantreft in een Bronx-ziekenhuis. Speculerend dat hun rigiditeit verwant zou kunnen zijn aan een extreme vorm van Parkinsonisme, vraagt hij toestemming aan zijn sceptische superieuren om hen te behandelen met L-dopa, een medicijn dat destijds werd gebruikt om de ziekte van Parkinson te behandelen. Het was genomineerd voor drie Oscars, maar Robin kreeg er geen.

6 ‘The Fisher King’ (1991)

The Fisher King is niet zo bekend als sommige andere films van Robin Williams, maar het is nog steeds een veelgeprezen film en leverde hem een derde Oscar-nominatie op. Volgens IMDb gaat de film over "Een voormalige radio-dj, suïcidaal moedeloos vanwege een vreselijke fout die hij heeft gemaakt, [die] verlossing vindt in het helpen van een gestoorde dakloze man die onbewust het slachtoffer was van die fout." Robin ontving opnieuw een Oscar-nominatie voor Beste Acteur in een Hoofdrol en de film werd genomineerd voor drie andere Oscars.

5 ‘Aladdin’ (1992)

The Genie zou niet hetzelfde zijn zonder Robin Williams. En Aladdin zou niet de magische film zijn die het is zonder de geest. Volgens Rotten Tomatoes gaat de Disney-film over "Straatrat Aladdin [die] een geest uit een lamp bevrijdt, [en] hij vindt dat zijn wensen worden ingewilligd. Maar al snel ontdekt hij dat het kwaad andere plannen heeft met de lamp - en met prinses Jasmine." Aladdin won twee Oscars en werd genomineerd voor drie, maar Robin kreeg er verrassend genoeg geen.

4 ‘Mevr. Doubtfire' (1993)

Mevr. Doubtfire is misschien wel de beroemdste film van Robin Williams en miljoenen kinderen groeiden op met het kijken naar zijn iconische karakter. Volgens CNN gaat de klassieke film over "een worstelende acteur die zich vermomt als een vrouwelijke huishoudster om tijd door te brengen met zijn kinderen nadat hij de voogdij verliest in een bittere scheiding." Het is verrassend dat Robin ook geen nominatie kreeg voor deze film, maar de film won toch een Oscar voor Beste Make-up.

3 ‘The Birdcage’ (1996)

The Birdcage is misschien niet zo beroemd als Mrs. Doubtfire, maar het is nog steeds een iconische Robin Williams-film. Volgens IMDb gaat de film over "een homo-cabareteigenaar en zijn travestiet-metgezel [die] overeenkomen een vals recht front op te zetten zodat hun zoon hen kan voorstellen aan de rechtse moralistische ouders van zijn verloofde." De film werd genomineerd voor één Oscar voor Best Set Decoration. Robin werd er niet voor genomineerd voor een Oscar.

2 ‘Good Will Hunting’ (1997)

Good Will Hunting is weer een van de iconische films van Robin Williams. Naast Mrs. Doubtfire is het een van de films waar hij het meest aan herinnerd is en Robin zijn eerste en enige Oscar opleverde. Volgens IMDb vertelt de film het verhaal van "Will Hunting, een conciërge bij M. I. T., [die] een gave heeft voor wiskunde, maar hulp nodig heeft van een psycholoog om richting te vinden in zijn leven." Hij speelde Sean Maguire, de psycholoog die Will helpt en won Beste Acteur in een Bijrol. Het is moeilijk te geloven dat dit de enige Oscar was die hij ooit tijdens zijn carrière won, maar hij verdiende het zeker voor zijn optreden. De film won ook een Oscar voor het beste scenario dat rechtstreeks voor het scherm is geschreven en werd genomineerd voor zeven andere Oscars.

1 ‘Happy Feet’ (2006)

Happy Feet is een schattige animatiefilm waarin Robin Williams de stem van een pinguïn genaamd Ramon uitspreekt. Volgens Rotten Tomatoes gaat de film over "Mumble (Elijah Wood), een jonge keizerspinguïn, [die] op Antarctica woont. Net als anderen van zijn soort moet hij kunnen zingen om een partner aan te trekken, maar hij heeft een vreselijke stem. In plaats daarvan moet Mumble zich uiten en een vrouw lokken door zijn verbazingwekkende talent voor tapdansen.” Robin werd ook niet genomineerd voor een Oscar voor deze film, maar de film won wel een voor Beste Animatiefilm.

Aanbevolen: