Een kijkje in het leven van Dominic West na 'The Wire

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het leven van Dominic West na 'The Wire
Een kijkje in het leven van Dominic West na 'The Wire
Anonim

HBO's The Wire wordt algemeen beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden. Van Idris Elba tot Michael B. Jordan van Black Panther, de show gaf de kickstart van de carrières van meerdere Hollywood A-listers. De alom geprezen serie viel op door een aantal Britse sterren die Amerikanen speelden. Als de zuipende maar zeer complexe rechercheur Jimmy McNulty, perfectioneerde Dominic West een B altimore-accent en de rol katapulteerde de Britse acteur naar het reguliere sterrendom.

Sinds The Wire eindigde in 2008 heeft West het super druk gehad, zowel met zijn film- en tv-rollen als met zijn persoonlijke bezigheden. Er is onderweg ook behoorlijk wat controverse geweest. Hier is een kijkje in het leven van Dominic West na The Wire.

10 Hij keerde terug naar zijn eerste liefde, het theater

Kort nadat The Wire was afgelopen, keerde de toneelschool-opgeleide Dominic West terug naar zijn theatrale roots. In 2009 kreeg hij veel lof voor zijn rol in het toneelstuk Life Is a Dream. Vervolgens speelde hij in 2012 de iconische Henry Higgins in My Fair Lady, een rol die hij tot 2013 hervatte.

9 Hij bereikte de Zuidpool met prins Harry

Het is niet alleen acteren dat Dominic West super bezig heeft gehouden. Hij toonde ook zijn avontuurlijke kant toen hij in 2013 met prins Harry naar de Zuidpool trok. De expeditie was een liefdadigheidsactie om geld in te zamelen voor gewonde soldaten.

Aanvankelijk zou West Team America/Australië leiden, maar hij bundelde zijn krachten met prins Harry, die Team UK vertegenwoordigde, toen adviseurs zich realiseerden dat het terrein veel te gevaarlijk was voor een competitieve trektocht.

8 Dit tv-programma bleek succesvol, maar het was geen partij voor 'The Wire'

Dominic West als Noah in The Affair
Dominic West als Noah in The Affair

Een van Dominic West's meest prominente rollen na The Wire was in een ander tv-drama: The Affair. De Showtime-serie liep van 2014 tot 2019 en speelt West als een gelukkig getrouwde man die een affaire begint met een andere vrouw, gespeeld door Ruth Wilson.

Hoewel de serie over het algemeen goed werd ontvangen, was de bijval niet opgewassen tegen de vorige stint van West op The Wire.

7 Hij trouwde met zijn voormalige geliefde

Toen hij student was aan het elite Trinity College Dublin, viel West voor Catherine FitzGerald, een prominente Ierse aristocraat die werkt als landschapsontwerper. Het stel dateerde tijdens hun tijd aan de universiteit, maar dreef uiteindelijk uit elkaar.

Ze hebben hun romance jaren later echter nieuw leven ingeblazen en zijn in 2010 in het huwelijksbootje gestapt. Sindsdien hebben ze samen 4 kinderen verwelkomd.

6 Hij dacht dat hij nu een "enorme Hollywood-ster" zou zijn

Hoewel Dominic West misschien niet een van de grootste Britse sterren is, is hij toch een A-lister. Dat is echter niet helemaal hoe hij het ziet. "Tien jaar geleden dacht ik dat ik nu een enorme Hollywood-ster zou zijn, maar het enige dat ik krijg is de keuze uit rollen die Rupert Everett niet wil!" grapte hij tegen de Independent in 2011.

Hij denkt misschien dat hij de seconden van Rupert Everett krijgt, maar West heeft onmiskenbaar een aantal productieve rollen gehad sinds The Wire eindigde. Laten we eens kijken naar zo'n rol…

5 Een huiveringwekkende weergave van een echte seriemoordenaar, geschokte kijkers

Dominic West als Fred West
Dominic West als Fred West

De minzame Dominic West lijkt niet de eerste keus om een van de meest beruchte en kwaadaardige moordenaars van Groot-Brittannië te spelen. Maar hij verbaasde fans toen hij werd gecast in de miniserie Appropriate Adult uit 2011, waarin hij Fred West speelde, een seriemoordenaar die minstens 13 vrouwen en meisjes vermoordde, waaronder zijn eigen dochter.

Als Fred West stond de acteur ver af van zijn Jimmy McNulty-personage en gekoelde kijkers tot op het bot met zijn perfectie van de griezelige maniertjes en sinistere gelaatsuitdrukking van de moordenaar. Dienovereenkomstig won hij de BAFTA voor Beste Acteur voor de verontrustende uitvoering.

4 Een ontrouwschandaal dreef hem terug in de media-spotlight

Dominic West was vorig jaar om de verkeerde redenen de naam op ieders lippen. De 51-jarige werd betrapt terwijl hij de 32-jarige actrice Lily James kuste, wat de geruchten over een affaire aanwakkerde, hoewel West heeft verklaard dat hij nog steeds gelukkig getrouwd is met zijn vrouw.

Velen mikten op de schijnbaar hypocriete publieke schande van Lily James, aangezien it takes two to tango. Zoals een fan op sociale media opmerkte: "Lily James wordt slet beschaamd, maar niet de 50-jarige getrouwde minnaar."

3 Maak plaats voor 'Downton Abbey 2'

Period drama Downton Abbey leek altijd het soort show waarin de in Eton opgeleide Dominic West had moeten spelen. Helaas verscheen hij nooit in de populaire serie, noch in de verfilming ervan.

Maar later dit jaar kunnen fans zich verheugen als West de hoofdrol speelt in het vervolg op de Downton Abbey-film uit 2019. We denken dat West zich goed thuis zal voelen bij mensen als Dame Maggie Smith en Hugh Bonneville.

2 Als hij niet aan het werk is, komt hij tot rust in een Iers kasteel (ja, echt)

Geloof het of niet, Dominic West heeft een heel kasteel voor zichzelf. Trouwen met een aristocraat heeft zijn voordelen; Wests vrouw, Catherine FitzGerald, heeft het geluk om het prachtige Glin Castle haar ouderlijk huis te noemen. Vervolgens komt het paar regelmatig tot rust in het 700 jaar oude kasteel in County Limerick, Ierland. Het huis van 20.550 vierkante meter beschikt over 15 slaapkamers en 400 hectare grond.

1 Fans kunnen hem binnenkort zien in een belangrijke rol op 'The Crown'

Van Gillian Anderson als Margaret Thatcher tot John Lithgow als Sir Winston Churchill, The Crown verrast altijd met zijn castingkeuzes. Nadat hij is gespeeld door de 31-jarige Josh O'Connor, wordt prins Charles binnenkort gespeeld door Dominic West.

Hij zal verschijnen in de laatste 2 series van de populaire Netflix-show, met Elizabeth Debicki als prinses Diana.

Aanbevolen: